Zdravím. Môj 22 mesačný syn bol piatok pozitívne testovaný na RSV vírus. Následne v sobotu sa mu prihoršilo tak sme išli na pohotovosť. Vyšetrili aj staršieho syna 4 r. Ktorý nemal také vážne príznaky. Momentálne som v nemocnici z menším. Starosť my robí starší syn ktorý je doma zo svokrou. Od večera 6 spí druhého dňa aj do 2 hej poobede už druhý deň. Ževraj horúčku nemá a menej kašle. Ale toľko spať? 20 hodín? Už druhý deň? To je už moc? Svokra a manžel si myslia že to je dobré lebo že vyleži tú chorobu. Bohužiaľ musím ešte ostať ešte v nemocnici . Je to podľa vás normál?
Ved si v nemocnici, tak sa spytaj tam, ci je to ok. Dolezite je aby prijimal dostatok tekutin, manzel a svokra vedia posudit pripadnu dehydrataciu?
@renate43
ahoj aj nasi to zeraz majú. Starsi 3,5 rocny, inak ranostaj (o 4-5 vstava), spal dva dni od 15:30 - 7:00. O polnoci chcel jogurt a spal dalej. Flasu s vidou pocas noci vypil. On vzdy velmi dlho spi ked je chory. Jq myslim teda, ze by mohol byt za xhvilu uz ok, ked to vyspi takto.
@aurinia nie je to respiračný syncyalny vírus, hrozna pliaga.
@lucia13022023 ok. Tým pádom vymazavam
Je to pliaga, keby sa to nezda, nech vezmu smer nemocka aj druheho. Ako my sme to mali v 2 rokoch a to bolo peklo, zial nasledky dodnes v podobe nizkej hladiny hemoglobinu a nachylny je na priedusky. Predtym nikdy nebol nejak vaznejsie chory. Drzim palce
No žienky konečne nás pustili domov. Takže mám oboch pod mojim dohľadom. Dneska idem riešiť liek - sultanol čo dostali keďže mladší po inhalacii sa skoro 2 hodiny trasie... dúfam že sa nájde náhrada lebo viem že tento liek najviac pomáha proti tomuto hnusnému vírusu.
ak prijima tekutiny, je potravu, nie je dehydrovany je to ok, nech sa vylezi rsv je hnusny moze ho vycerpat drzim palceky