RSV vírus - skúsenosti

lucia13022023
7. júl 2023

Ahojte, môj syn prekonal Rsv virus ako dvojtýždňový novorodenec, vôbec neviem kde to nachytal, nechodila som s nim nikam, z najväčšou pravdepodobnosťou to bolo keď sme išli z pôrodnice k jeho obvodnej doktorke. Akurát bol február a vraj toho bolo všade plno. Boli sme 2 týždne v nemocici, potreboval kyslík, spreje na podporu dýchania. Potom nás poslali k špecializovanému pľúcnemu doktorovi, ten povedal ze je všetko ôk. Syn má teraz 4 a pol mesiaca, nebol ešte chorý,. Ale je pravda, že sa vyhýbam obchodom, veľa ľuďom atď. Len teraz som začala chodiť za rodinou aj tak ze domov, doteraz sme sa len vonku stretávali. Bolo to na odporúčanie doktorky imunplogicky, že do tých 5 mesiacov obmedzovať kontakt s ľuďmi a ze do pol roka sa mam vyhýbať obchodným domom a tak. Malý už je úplne ok, no vraj keď dieťa prekoná takéto malé rsv virus alebo takéto vírusy, tak je náchylné a je väčšia pravdepodobnosť ze to chytí zas a zas bude mať zlý priebeh. Tak sa chcem spýtať, koho dieťa prekonalo rsv, či má nejaké "následky" alebo ako to nazvať. Ci je častejšie choré atď.. Mne malý ani len nezakalske, ani keď mal rsv nekaslal, len to dýchanie bolo problém.

snehulak77
7. júl 2023

Ahoj. K následkom neviem, ale opýtaj sa, či nebudete v zimných mesiacoch adepti na synagis. Nášmu dávali pol roka, keď bol malinký

lucia13022023
autor
7. júl 2023

@snehulak77 ďakujem, budem sa informovať

gabika128
7. júl 2023

@lucia13022023 malá ide mať za chvíľu 2 roky, rsv mala ako 2 týždnova a kašeľ jej ostal, doteraz pri hocijakej viroze a soploch kašle ako keby mala ťažkú laringitidu, inak si prešla chorobami spolu s bratom a teraz si už musím zaklopať, že všetko len so soplom prechádza, a ten jej kašeľ ale on len zle znie, inak má vždy všetko čisté. Čiže zatiaľ bez ťažkostí. 🤷‍♀️ priebeh rsv mala ťažký, 2 týždne na jiske a kyslíku so zápalom pľúc.

amelie2017
7. júl 2023

Nas syn mal ako 9 mesacny. Behom 4 mesiacov prekonal chripku A, covid a rvs virus. Ten bol najhorsi, skoncili sne v nenocnici, par dni bol na kysliku. Tiez chodime na plucne, v zimnych mesiacoch inhaluje kortikosteroidy. Tato druha zima bola o nieco lepsia, sice tiez dostal rvs virus a z neho zapal pluc, ale zvladli sme ho doma. Celkovo ubudlo zapalov priedusiek oproti prvemu roku. Len ten on zacne mat rano soplik a vecer sme uz na pohotovosti si zapalom priedusiek. Strasne rychlo sa to u neho vyvija. Ale ako pisem, dnes ma 2 roky a uz to bolo lepsie ako prvy.