Dievčatá, máte niektorá dieťatko s touto diagnozou?
zaty, dakujem, ale toto vsetko viem...moja mala sa narodila v 30 tt, aj preto sa to u nej prejavilo...
ja by som skor potrebovala poradit take praktickejsie veci.... ako dlho marodovali, aka je inkubacna doba, ci sa to vratilo, ci bola potrebna hospitalizacia, ake nasledky to zanechalo na detatku....
moja mala proti tomu ockovana nemohla byt´...
preco ju nemohli ockovat, ved patri do rizikovej skupiny, ktorym to ockovanie davaju bezne sa totiz nedava lebo je moc drahe jedna davka stoji 100 tisic sk a musi to schvalovat poistovna? moji su narodeni v 31 + 1 a ti to dostali obaja 5 davok, kazdy mesiac jednu
zaty, jednoducho nemohli, lebo mala bola resuscitovana, bola dlho na plucnej ventilacii, dlhodobo brala silne lieky, mala aj ine tazkosti, preto jej toto ockovanie nemohli dat spolu s ostatnou liecbou....bola som o tom informovana, aj ked narok na to ma...
preto by som rada vedela, co teraz....ked sa vylieci, vraj ju mozu zaockovat, ale neviem... ked je to uz raz v tele, neda sato liecit, len potlacat antibiotikami, staci mala chripka a vrati sa to spat....
potrebovala by som sa poradit s babami, ktorych deticky to maju.... 😖
my tuto diagnozu nemame, ale moji mali boli proti tomu ockovani, kedze patrili do rizikovej skupiny deti narodenych pred 35 tt, ak sa dietatko narodi po tomto termine, tak dostane alebo by malo dostat aspon ciastocne protilatky v brusku od maminy, pretoze zatial uplne ockovanie, ktore toto ochorenie odstrani neexistuje, cize aj to co maju moje deti je len tzv. pasivna imunizacia imunoglobulinmi
skus si precitat toto, http://www.hpl.sk/main.php?go=ochoreli-ste/chor...