Roztrhnutie sleziny u malých detičiek

10. feb 2023

Ahojte, možno budem pre niekoho znieť ako hysterka tak prosím len normálne komentáre.
Synovi (16mesiacov) včera diagnostikovali infekčnú mononukleozu. Trochu som o tom čítala, aby som vedela, co to presne je, ako sa to prejavuje, proste všeobecne info. Dočítala som sa aj, ze sa môže roztrhnúť slezina.
Dnes v noci bol syn 2 hodiny hore a plakal miestami až kričal a prepínal sa ako luk a len som sa modlila aby to nebola tá roztrhnuta slezina lebo som už nevedela čo sním, ale nakoniec zaspal. Teraz je v pohode, normálne sa hrá neplače, lozi, beha... Inak mi prespi celé noci.
Chcem sa teda spýtať, ak tu ma niekto stým skúsenosť, ci roztrhnutie sleziny boli len v daný moment keď sa to stame alebo bolesti pretrvávajú..?
Na druhej strane včera vôbec nekakal, tak ho mohlo bolieť bruško aj kvôli zapeceniu.
Len by som nechcela nič zanedbať preto sa chcem takto spýtať, ak má niekto skúsenosť.
Ďakujem

trgypadl
10. feb 2023

Ak by sa roztrhla slezina, nastalo by krvacanie do brusnej dutiny, brusko by mal tvrde doskovite, od noci by bol podla mna uz kolapsovy a nehral by sa v pohode. To by si na nom videla... Ma akutnu mononukleozu, alebo prekonanu? Treba dodrziavat dietne opatrenia a rezim

autor
10. feb 2023

@trgypadl ďakujem toto som potrebovala vedieť. Dnes alebo v pondelok majú prísť presnejšie výsledky z krvi tak budeme múdrejší. A áno nakazali nám kludovy režim a dietnejsie jedlá bez korenín a tukov.

trgypadl
10. feb 2023

Tak malemu skore uzdravenie prajem,💞 vsak ak by sa cokolvek nezdalo, tak zbehnete za lekarom, ale pevne verim, ze k spontannej rupture sleziny nedoslo, je to vzacne.

autor
10. feb 2023

@trgypadl ďakujeme veľmi pekne 🙂 áno dúfam, ze bude všetko v poriadku a k ničomu takému nedôjde.