Rozťatá brada - ako docieliť, aby neostala jazva?

katka435
21. júl 2021

Mamičky prosím o radu, stal sa nám menší úraz, synček má rozťatú bradu, asi 1,5 cm, má tam dva stehy ale vôbec nedržia, ranu ma trochu otvorenú, lekár na pohotovosti nemal nervy, lebo malý sa hádzal (2 roky) a nezasil to moc pekne 😏 máme tie také lepky, prelepujeme, spájame ale asi z toho bude jazva...chcem Vás pekne poprosiť o nejaké babské rady, čím potierať potom po zastrupení, aby tam tá jazva nebola... niečo z lekárne overené alebo domáci typ nejaký vyskúšaný... veľmi pekne ďakujem 🙂

natalisa
21. júl 2021

https://www.bexamed.sk/naplast-urgo-strips-100x...
nám raz v Aquaparku na rozťatú bradu dali suché šitie,pekne stiahnuť a zalepiť

kristina2412
21. júl 2021

@katka435 moja dcéra si roztala bradu a tiez jej ju na pohotovosti chcela mladá lekárka šiť ale nás našťastie zachránila staršia lekarka ,ktoré jej to zalepila tkanivovym lepidlom a prelepila steri - stripmi ,tie mi kázala kúpiť aj domov .

katka435
autor
21. júl 2021

@kristina2412
@natalisa
Presne toto máme len tým, že je to bližšie k perám, dostávajú sa mu tam sliny a odliepa sa mu to.

kacena4
21. júl 2021

ahojko aj moja ma roztatu bradu jazvy neriesim som rada ze inak to bolo ok, jazvy su bezne nestresuj preto

katka435
autor
21. júl 2021

@kacena4 Len preto to riešim, že možno by sa dalo tomu predísť, niečím potierať. Počula som o octe na odreniny, no neviem 🙂

evalin88
21. júl 2021

@katka435 mne pri popálení pomohol olej z ľubovníka bodkovaného ( mala som aj pluzgiere na vacsej ploche) kolegyna mi poradila, ze si mam to potierat a baozaj nemam jazvy. Neviem ci by to pomohlo, skus sa opytat v lekarni.