Rozšírené mozgové komory u detičiek

barbora854
17. dec 2020

Ahojte. Nájdem mamky ktorich detom toto zistili? Aky mate priebeh alebo ste len v sledovani? My sme narodene v 24 týždni. Dnes mame mesiac🙏a pani doktorka mi zvestovala tuto spravu

noemmy
17. dec 2020

@barbora854 moje 2 deti, mali tiez asymetrické postranne mozgove komory. Bolo to vidiet este na USG pocas tehotenstva, potom aj po narodeni, ked sa porodnici robi USG mozgu. Chodili sme na sledovanie kazde 3 mesiace na neurologiu. Doktor vravel, ze nie sme proste vsetci uplne symetricki a ze toto rozšírenie nemá žiadny vplyv na psychomotoricky vyvoj dietatka. Takze nebojte sa, nic absolutne to neznamena...len to neurolog sleduje, dokial je fomtanela otvorena a da sa urobiť USG mozgu. Horsie by bolo keby to rozšírenie narastalo...ale to nepredpokladam. Nase deti boli donosene , je to pomerne casty nalez a predcasniatok zvlast. Takze hlavne pokoj...nic zle to neznamena.

barbora854
autor
17. dec 2020

@noemmy ďakujem pekne. Moja malinka to nemala. Objavilo sa to včera tak si to neviem vysvetliť

maximilie
17. dec 2020

@barbora854 juuuj to vám držím prsteky nech ste v poriadku s dcérkou. Je to obrovský zázrak zachrániť také malé bábätko. Prajem vám veľa síl a zdravia ❣️

ivanalik
5. jan 2022

@barbora854 ahoj aj môj to mal... chodili sme k neurologicke robili mu sono mozgu, EEG vyšetrenie, cvičili sme rok vojtovku a to bolo všetko.. malý ma 2 roky a je úplne ôk... držím palce nech to dobre dopadne