Rozhýbanie ruky po zlomenine u dieťaťa

zuz1177
12. feb 2024

Ahojte maminy, mate prosim nejake skusenosti / tipy / triky na rozhybanie ruky u 4 rocneho? Mal zlomenu ruku (spodnu cast ramennej kosti - t.j. hned nad laktom) a mal celu ruku 4 tyzdne v sadre. Dnes mu sadru dali dolu, rehabku v nemocnici nam nepredpisali - iba ak by s tym do 2 tyzdnov poriadne nehybal, mame prist znovu. Objednala som nas teda sukromne k fyzioterapeutke, ale termin mame az o tyzden.

viestta
12. feb 2024

Pod sprchou skusat, pomalicky

janinah
12. feb 2024

Netreba robiť vôbec nič extra.ani fyzioterapeuta netreba.dieta si to rozcvičiť úplne prirodzene.len ho netreba držať ako vo vaticke...nie som laik.

jaris84
12. feb 2024

@zuz1177 my sme mali s dcérou rehabilitačné a som rada,lebo tým,že mala ruku 5-6 týždňov zafixovanu si úplne pokazila držanie tela. Ruku to dieťa časom rozhýbe aj samé,ale ako na Tom je s chrbticou sama nezistis. Ja som bola vďačná za rehabilitačné

renatka100
12. feb 2024

@zuz1177 urcite by som sla na rhb. Tam zhodnotia prip zmeny a ukazu ti cviky pre maleho. Drzim palce

veronikaszabova
12. feb 2024

@zuz1177 urcite pories rehabilitacie. Syn mal zlomeny laket a chodil na rehabky 4x do tyzdna 6 tyzdnov.

tinka2233
12. feb 2024

@janinah tak s týmto nesuhlasím, nemyslim to nijako zle. Keď som mala 4 roky prvý krát som si zlomila ruku. Bohužiaľ nehojilo sa to tak ako by sa malo a skončila som na niekoľkych operaciach. Po tom ako mi dali sadru dole odpoveď lekarov bola fyzio netreba. Teraz po viac ako 20 rokovh a teda nie len teraz mavam veľke problemy s kosťou a keď nesiem niečo ťazke doslova sa mi kosť zadekne a hrozne to bolí.

iwuanka
12. feb 2024

Moj si ako 1,5 rocny zlomil stehennu kost. 28.fni bol v zavese za obe nohy. Uplne prestal vediet sediet nie to este chodit. Prve dni mal problem aj s drzanim hlavky. Kym zacal sam chodit, trvalo to dva mesiace. ☹ Treba dieta nechat postupne, nech si samo (samozrejme sledovat a popripade motivovat) zacne rozhybavat. Posilnovat pomaly, jednoduche cviky. Nesurila by som to narocnim cvicenim u fizio alebo rehabke.

dzonik
12. feb 2024

@zuz1177 mali sme to isté, kúpať sa vo vani, vo vode sa to pomaly rozhýbe

janinah
12. feb 2024

@tinka2233 ruka po niekoľkých operáciách už nikdy nebude ako nová,reh.s tým nesuvisi

tinka2233
12. feb 2024

@janinah môže byť len vravím, že píšem vlastnu skusenosť. Vzhľadom na to, že ked som mala po 20tke mi viaceri odbornici povedali, že fyzio by mi zaručene pomohla ale je už neskoro.

amelie2017
12. feb 2024

Zeny, mal ju v sadre 4 tyzdne. Nema za sebou operacie a mesiace sadry. Ja ako dieta som mala cca 3 zlomeniny rocne a nikdy ma neposlali na rehabky. Ked som mala zlomene prsty, kosti v predlakti, tak mi lekar povedal, ze mam mame riad umyvat. Ani pri zlomenine v clenku. A rozhybala som.
Autorka- dobre, ze pojdete aj ku fyzio, ta aspon pozrie, ci je vsetko ako ma, ale dieta ju do tej doby aj samo rozhybe. Len treba pomalicky skusat.

marianarem
12. feb 2024

@zuz1177 Moj mal presne tuto zlomeninu a presne takto dlho sadru ako cca 3.5rocny. My sme nerobili nic. Po tom, co mu dali dole sadru, tak si drzal ruku skrcenu, nevedel ju vystriet. Ale uz do vecera to bolo lepsie, na druhy den este lepsie a tak po tyzdni-10 dnoch uz nebolo nic vidiet, nemal.uz ru ruku ani tensiu ani nic.