Rozbitý teplomer

15. dec 2022

Dobrý deň, večer sa nám doma rozbil ortuťový teplomer, máme 2 ročnú dcéru, ktorá bola v miestnosti. Rýchlo som jej vypláchla ústa, umyla zuby, chcela vyvolať zvracanie, ale len ju napínalo, dala som jej tekutiny, neskôr som čítala o aktívnom uhlí, tak som jej dala aj to, ale už prešlo niekoľko hodín. Miestnosť kde sa to stalo som umyla a priebežne cez deň vetrám. Dcéru stále sledujem, ale premýšľam či sme nemali ísť na pohotovosť. Prešlo takmer 20 hodín, príznaky otravy som nespozorovala. Neviete dokedy sa môžu objaviť príznaky? Je možné, že až po niekoľkých dňoch?

mimi3008
15. dec 2022

Ona tie gulky z teplomera zjedla, ci???

pribinak
15. dec 2022

No more drama …. pokial nič nezjedla tak netreba robiť dramu, ani vyvolávať zvracanie, ani nič

anavixy
15. dec 2022

A mate ortutovy teplomer? Dnes sa vyrabaju len liehove.

autor
15. dec 2022

Nemyslím, že zjedla, ale mala v ruke rozbity teplomer, čítala som, že aj dýchanie je toxické, tak som spravila čo som vedela pre istotu. Tento som mala starší od rodičov, googlila som a zdá sa, že je ortuťový, nie len liehový.

klarissa25
15. dec 2022

a určite to bol ortuťový teplomer :D ? a ona tu ortuť zjedla, ked také ovácie okolo toho ?

majusqwa
15. dec 2022

keď moja mama rozbila ortuťový teplomer, naháňali sme so sestrou guľôčky po celej dlážke a bola to riadna sranda. nič nám z toho nebolo.

anavixy
15. dec 2022

Netreba googlit, “vysypala” sa z neho ortut?

mimi3008
15. dec 2022

Toto neverim, ze je realna story...Aj si dala vas byt riadne do karanteny?

evica17
15. dec 2022

Načo si vyvolala zvracanie,ak len vdýchli výpary ? Trochu mi to rozum neberie takéto móresy okolo teplomera,však sa nič nestane pokiaľ to nezje

autor
15. dec 2022

Čítala som veľa strašidelných článkov z ministerstiev aké je to nebezpečné, tak som teraz v neistote. Ortuť sa vysypala, našla som pár guličiek, ktoré som zlikvidovala. Len som teda nikde nenašla, že kedy sa môžu objaviť nejaké príznaky otravy. Počítam, že keby sa veľmi nadýchala alebo nebodaj zjedla, tak by už mala nejaké symptómy.

jesenzima
15. dec 2022

Chúďa dieťa 🙈 pokiaľ to nezjedla, alebo niečo, tak zbytočná panika ... Veď to bolo voľakedy v každej domácnosti, ordinácii, nemocnici, určite to nie je smrtiaca zbraň 😶

klarissa25
15. dec 2022

jasné že toto je len další troll 🙂 resp možno ten istý ktorý tu posledné dni trolluje 🙂 mám skôr pocit že ty si si niečo slahla 🙂

katka2505
15. dec 2022

🥴🥴🥴🥴 bože môj... Že vyvolávala zvracanie

jaskolka
15. dec 2022

Teraz už nie sú ortuťove teplomery, teda nie je tam originál ortuť.
Aj keby bola, preboha, taky cirkus robiť kvôli tomu? Veď ich nezjedla a nestala hodinu nad tým a zámerne nevdychovala výpary 🙈🙈🙈🙈
Zbytočne sa stresujes, stresujes aj dieťa a vymýšľas katastrofické scenáre.

autor
15. dec 2022

Práveže ja nie som matka čo robí nejaké haló okolo všetkého, ale teraz som sa trochu vystrašila. Hlavne keď som si prečítala odborné články z ministerstiev a písali o tom pomaly ako atómovej bombe. Predpokladám, že keby sa veľmi nadýchala alebo nebodaj zjedla guličku, už by mala nejaké príznaky intoxikácie.

klarissa25
15. dec 2022

a ideš si stale svoje 🙂 to čo ti tu napisalo xy žien ide jedným uchom dnu, druhým von, jasný troll 🙂)

autor
15. dec 2022

Nejdem si svoje, ale kým napíšem odpoveď, tak sem napíše ďalších x žien. A to som sa bála, že keď sem napíšem takúto otázku, tak ma matky odsúdia, že som mala byť dávno na pohotovosti a aká som nezodpovedná 🙈 tak som sa teraz upokojila, pre istotu ju budem sledovať. Lebo bola asi 10 minút sama s tým teplomerom a schopná je čohokoľvek.

bessie12
15. dec 2022

ale prosim ta neprehanaj. Mne sa podarilo tiez rozbit teplomer, ked som bola dieta a nic sa mi nestalo. Este som sa s tou ortutou hrala, lebo sa mi pacilo ako tie gulicky "utekali".

simsalabim
15. dec 2022

Ja som socikovske dieta. Teplomer sa nam doma rozbil vekakrat, pamatam si, ako sme nahanali gulicky ortute, aby sme ju pozbierali. Uz mam nad 50 a som tu. Nepanikar.

katka2505
15. dec 2022

A len taká moja otázka, prečo si nechala teda 2 ročné dieťa hrať s ortuťovým teplomerom a teraz čo si napísala, tak ešte aj 10 minút samé?

viestta
15. dec 2022

A precital si si aj aka je smrtelna davka ortute? Lebo ak by sa bola najedla guliciek, v tomto momente uz hnackuje, A strasne hnackuje.

zuzickak
15. dec 2022

@klarissa25 mne to príde ako tá čo tu včera písala že zbila cudzie dieťa ročne, proste napíše hovadinu, možno chce aj nejakú radu, ale stále si ide svoje v ďalších komentoch

evica17
15. dec 2022

@katka2505 veď to, nechá ho sa hrať s tým a koná nezodpovedne a potom sa ide potom ak náhodou a trápi dieťa zvracaním

autor
15. dec 2022

Pravdaže nenechala hrať sa, bola som v spálni a jej sa nejako podarilo na špičkách nahmatať teplomer z komody, sme doma chorí, tak tam boli položené digitálny a klasický teplomer a ona si zobrala akurát ten klasický. 10 minút som prehnala ale prevliekala som paplón a vankúš.

autor
15. dec 2022

Súhlasím, že som konala nezodpovedne, teraz si to vyčítam, 2 týždne ju to nezaujímalo a zrazu stačilo 5 minút a spraví toto. Veľmi si to vyčítam, preto som ešte aj po toľkých hodinách vystrašená, či predsa len... Ale ok asi som hlúpa a moc to prežívam, keď si myslíte, že som troll.

pribinak
15. dec 2022

A ako si zlikvidovala ortuť?

dadka128
15. dec 2022

A co ked sa rozbil ? Treba upratať dôkladne a je po probléme... Ci ho zjedla ? 🤣🤣
Ešte by ma zaujímalo ako si odpratala ortuť...

Výčitky kôli tomu ze si dieťa vzalo teplomer by som neurobila, načo.. horšie veci sa stávajú ktoré ozaj končia hrozne...

slavomira236
15. dec 2022

Ortutovy teplomer si strážim ako oko v hlave nie koli ortuti ale kôli tomu že také už nevyrábajú...

princeznaaa12345
15. dec 2022

Ako si zlikvidovala ten teplomer?

bocianka123
15. dec 2022

@slavomira236 ja si ortutovy tiez chranim kvoli tomu,ze ho uz neredavaju....a viacx sme doma ako deti nahanali ortutove gulicky,ked sa rozbil....