Rotavirus u bábätka

090393kristina
6. sep 2015

Ahojte mamičky chcem sa spytat čo ste davali detickam (bábätkám) pri rotaviruse... Nehnackujeme len mame kŕče v brusku... Davame biogaiu a sab simplex... Ale nejako to nepomaha.. Skúsili sme už všetky možné kvapky(espumisan, baby calm, infacol, coliprev, sab simplex

domi1988
6. sep 2015

@090393kristina mate potvrdeny rotavirus? Vela tekutin to je hlavne! Probiotika dietna strava.. Toto u nas pomahalo.. A mlieko umele len do ryzoveho odvaru som robila.. Ale mne mala aj hnackovala aj vracala.. Aa horuckovala na tie nurofen+panadol

maris5
6. sep 2015

A mate ine priznaky rotavirusu? Horucka, davenie, dehydratacia...

Krce v brusku babatka by mohla byt kolika. Na to pomaha (okrem toho co davas) aj masirovanie bruska, je dobre masirovat aj s kremom napr. Pupik a nosenie.

Tu je link na clanocek o rotaviruse
http://www.choredieta.sk/index.php/brucho/rotav...

090393kristina
autor
6. sep 2015

@domi1988 mame to potvrdene... Odobrali stolicu na vysetrenie a tam to malej zistili

090393kristina
autor
6. sep 2015

@maris5 mame ho potvrdeny od lekára lebo mala najskor mala hnacky ale to prešlo

pribinak
6. sep 2015

My sme mali rotavirusy tiez, nam mudr kázala len kvalitne probiotiká nie bio gaja, aké infants dophilus napr. Z takého množstva kvapiek a neviem akých liekov ju tiez môže bruško bolieť
Kázala nam piť cistu vodu a ak bude chciet tak čierny čaj, nie veľmi silný. Jedlu sme len ryžu a suchare.

koniarova
6. sep 2015

@090393kristina Už robíš všetko, čo treba. U dvojmesačného dieťatka len kojenie alebo UM. A probiotiká. Ono to chce čas.

090393kristina
autor
6. sep 2015

@pribinak len my mame 2 mesiace

090393kristina
autor
6. sep 2015

@koniarova veru už robim všetko len aby to prešlo

pribinak
6. sep 2015

@090393kristina aha, tak probiotiká tej značky infants sú aj pre bábätka, je to kvalitná značka a aké dávaš mlieko ci dojčís? Lebo ak ste na UM, tak by malo byt bezlaktozove

1234lubka
6. sep 2015

@090393kristina my sme z rotavyrusom boli v nemocnici...ale to sme mali 2.5...dostaval infuzie, ediex, uhlie...varili zbrndy..keby nemam piskoty a chrumky rak neje nic...nic extra..keby niedehydratacie tak by.sa mohol liecit aj doma...navysoku teplotu co mal v noci doniesli diazepam....u babetka trpezluvost kojit kojit pripadne cajik...po troske...probiotika....a to uhlie by som skusila...nejak dostat don..ryzovy odvar...

090393kristina
autor
6. sep 2015

@pribinak. Dawam biogaiu a dojcim.... A este mi kazala dr sab simplex

tilka82
6. sep 2015

@090393kristina ahoj,moj maly mal rotavirus,ked mal 7 tyzdnov.iba som dojcila a davala probiotika.on mal najlepsi priebeh,zvladli sme to doma a jeho dve starsie sestry (vtedy dvoj a stvorrocne) skoncili v nemocnici na infuziach.takze hlavne ho dojci co najviac,v mlieku mas protilatky.drzim prsty

090393kristina
autor
6. sep 2015

@1234lubka len ona mi nehnackuje už.. Len troska ju sem tam davi a vidim že mava kŕče v brusku... Kaka 1-2x za deň.... Doktorka povedala že len trpezlivost že u bábätka to dlhsie trva kým to vide z tela... Ale tak chcela som skusenosti aj inych mamiciek

090393kristina
autor
6. sep 2015

@tilka82 dakujem pekne a nemaval bolesti bruska malinky?

tilka82
6. sep 2015

@090393kristina jeho brusko nebolelo,ale hnackoval a mal trosku zvysenu teplotu.a vracal iba raz prudom a odvtedy nic,spokojne babatko,keby sme to nemali potvrdene zo stolice,ani by som nevedela,ze mame rotavirus.ale vtedy 4rocna dcera vobec nehnackovala,mala zapchu a neskutocne krce v bruchu.lekarka mi hovorila,ze tie krce v brusku mavaju starsie deti.2rocna krce nemala,ale hnackovala a obidve mi vracali hned,len co do seba nieco dali.cize keby mal najprv maly rotavirus,ani by sme to nevedeli,lebo bol uplne v pohode a tie jeho priznaky by som s tym urcite nespojila,lenze kedze to mali najprv dievcata,tak doktorka chcela aj maleho stolicu.a u neho mi kazala len vela dojcit,kedze nehrozilo,ze taky maly mi nieco zje.ale nerada na to obdobie spominam kvoli dievcatam,najprv bola totiz mladsia v nemocnici 4 dni a ked sa vratila,tak o den nato to chytilo starsiu,ona tam vsak stracila len 2 dni.obidve boli s manzelom,kedze ja som od drobca nemohla ist.ale potom si myslim,ze to malo aj nejaky efekt,lebo rok dozadu mali v skolke crevnu chripku,skoro vsetky deti vracali a hnackovali,len nas to obislo.a to brusko velmi trapi drobca?

090393kristina
autor
6. sep 2015

@tilka82 no dost niekedy mi jej je až luto keď vidim ako trpi a nemozem jej pomoct je deň keď to má take slabé a je deň keď ma riadne kŕče... Že nemoze ani spinkat poriadne... Ale je zaujimave že v noci to nemava sem tam sa tak puci ale to je nič

tilka82
6. sep 2015

@090393kristina :( moja mala,ked mala tie krce,tak hned po nich aj vracala.viem,aky to je pocit,ze jej nemozes pomoct.musite len vydrzat,kazdym dnom by jej uz malo byt lepsie.myslim na vas a rychlo sa uzdravte

sansine
6. sep 2015

Chcem sa spytat ci ste davali ockovat pred ochorenim voci rotavirusu alebo nie?

090393kristina
autor
6. sep 2015

@sansine no nie my sme nestihli dostala to keď mala 8 týŽdňov

090393kristina
autor
6. sep 2015

@tilka82 ďakujeme pekne ste zlatá

janka54321
7. sep 2015

Ak je na UM tak by som ho vymenila sa bezlaktozove, napr. Bebu a zarabat mliecko do ryzoveho odvaru

janka54321
7. sep 2015

A probiotika

sasa1983
7. sep 2015

Ockovanie na Rotavir.je najslabsia vakcina,oslabeny virus zo vsetkych a v podstate sa aj toleruje asi najlepsie. Poskytuje spolahlivu ochranu,resp.aj pri hnackach z ineho povodu (adenovirusy,shigelly,salmonely,alimentarny povod) su hnacky menej dramatickeho priebehu,skorsia rekonvalescencia..nechapem,naco si deti nenechaju rodicia bezne na toto ockovat.Cena za vakcinu nie je vobec vysoka,ale treba obe davky dat najneskor,alebo najlepsie...do cca 6m. Ochrana potom pretrvava do cca 2-2,5roka od preockovania. Kazdopadne 3-4rocne deti znasaju hnacky ovela lepsie,ako par m,alebo len 1-2-3rocne...

090393kristina
autor
7. sep 2015

@janka54321 ja kojim takže dawame probiotika

090393kristina
autor
7. sep 2015

@sasa1983 keby mu doktorka detska o tomto povedala že je také ockovanie urcite by som to malej dala... Lenže ja som sa i tomto viruse dozvedela už až keď ho mala

janulik38
7. sep 2015

Ahoj, my sme takto presne pred rokom skoncili na infekcnom s rotavirusom, ktory sme si priniesli z dovolenky z Chorvatska. Mali sme 2.5 roka. Dojcenie a biogaia by mali pomoct, ak nie, myslim, ze bude treba ist na infuziu, aj ked neviem , ako to je s dvojmesacnym babom. Drzim palce...

sasa1983
7. sep 2015

@090393kristina to je supis,fakt. Myslim to skor v smutnom...ja som sama doktorka a sice nie deti,ale ked som videla dake dehydrovane s prepacenim vyhnackovane deticky..tak som velmi nemala o com premyslat. Samozrejne,nie je rotav.ako rotav.,deticky reaguju rozne. Ale tie,ktore su ockovane sa do bezneho zivota zaradia skor s mensik ubytkom vahy,ako tie,ktore na rotv.ockovane neboli a mali zavaznejsi priebeh..drzim palce.

sasa1983
7. sep 2015

@janulik38 inak,tiez sa priklanam k tomu,ze dehydratacia (ktorej stupen u malinkeho baby nemusi byt taky evidentny) a priladny mineralny rozvrat moze byt celkom seriozny problem a prave u taktk malych deti rozhodne skor neriskovag. Urcite nechat skontrolovat kultivacne stolicu po odozneni priznakov,ale nielen na rotavirusy,ale komplet kultivacia. Probiotika striedaj,nie 1druh stale a uzivat aj mesisiac po skonceni choroby,nech sa crevna mikroflora obnovi v plnom rozsahu.

petraxy6
7. sep 2015

@sansine ja som moju dcéru dala zaočkovať proti rotaviru a do týždňa sme dostali hnačky, horúčky...som povedala že fajne. sestrička mi povedala, že väčšina detí je v nemocke 😝 no mali sme relatívne v pohode priebeh. čiže dala by som znovu očkovať 🙂

sasa1983
7. sep 2015

Ospravedlnujem sa,pisem pri malom z mobilu,tak mi to vytrhava a potom to vyzera,ze neviem suvisle zlozit slovo...