Ahojte mamicky, chcela by som sa spytat, ak s tym mate skusenosti, co pomaha Vasim detom, ak zacnu silno plakat a nemozu sa dlhsie nadychnut? Moj syn sa nadychne az ked zacne fialoviet a ja sa citim strasne, ze mu neviem pomoct...fuknutie do tvare u nas nepomaha :( Snazim sa ho rychlo niecim zabavit, ukazovat mu nieco, ale nie vzdy to pomaha..Niekedy mam naozaj strach!! Dakujem Vam velmi pekne za odpovede!
....boli tu uz take diskusie.........riesenia boli rozne... od toho spominaneho fuknutia, cez capnutie po chrbatiku az po splechnutie s vodou...ja odporucam naucit sa formou hry nejaky odpocitavaci ritual......napr. riekanka jedna-dva tri tapi tap, prestaneme uz plakat.....a na konci sa urobi nejake gesto......napriklad mu stlacis nostek a povies crrrn.... alebo proste nieco smiesne..... Treba trochu trpezlivosti. Mozno bude stacit vyuzit jeho opakovanie..klaknes si pred neho, aby ti videl do tvare...a budes sa pred nim nadychovat a silno vydychovat, medzitym asi pohladkat...Na niektore deti plati psychologia, na niektore fyzicky podnet. urcite aj ine mamicky povedia, co zaberana ich deti...V kazdom pripade, musi byt tazke vidiet svoje dieta co i len chvilu nedychat....a veru nie je na skodu, zistit ci neprenika do krvneho obehu odkyslicena krv nejakym defektom, ci nie je nahodou jedno z tzv. modrych deti...ale myslim si (dufam, ze nie)
@lienockalenka no zatial som nad odbornou pomocou nerozmyslala, ale urcite to najblizsie zmienim pediatricke, co si o tom mysli a mozno nad tym uvazovat budem :( dufam, ze to zvladneme aj bez toho, dakujem velmi pekne!
@awalancha3 ahoj, ved mna aj napadlo, ze nieco podobne tu urcite bude, ale nechcelo sa mi prezerat vsetky diskusie, ci to nenajdem...dakujem za rady, myslim, ze by nieco take mohlo pomoct, urcite to vyskusam!!! nie je to vzdy pri placi, iba ked sa naozaj silno buchne, dnes to bolo pricviknutie prstov do suflika :( zo zaciatku to fuknutie niekedy aj pomohlo, ale v poslednej dobe vobec a dnes to fakt trvalo dost dlho a znepokojuje ma to :(
Dakujem este raz!!
@bar12 Rado sa stalo, určite o tom povedz Vašej lekárke, srdiečko nám vyšetrujú sonom, čiže žiaden stres pre drobčeka... Ja som zase taký typ, ktorý si radšej vyčká čas u lekára a viem, na čom sme a na čo si dávať pozor. Držte sa a nech je všetko v najlepšom poriadku 🙂
@lienockalenka dakujem velmi pekne! 🙂 ak budem mudrejsia, dam vediet 🙂
Ja som to zažila u jednej z mojich dvojičiek. Nám našťastie postačilo fúknuť do úst a prebrala sa. Nezabudnem na prvýkrát keď sa jej to stalo. Bola som s nimi sama doma a ona spadla a začala strašne plakať. Nevedela sa nadýchnuť, oči a ústa otvorené dokorán a začala modrieť, nohy a ruky mala v kŕči. No hrôza, myslela som, že zošaliem. Vtedy som ešte nevedela, že treba jej fúknuť do úst a tak som s ňou len zatriasla, ale aj to pomohlo. Chvalabohu už to prešlo a dlhšiu dobu tieto záchvaty nemá.
moja sestra sa zachadala asi do 3 rokov, mama ju but zatriasla alebo otocila hlavou dole. Na vysetreniach neboli
@bar12 môj 5 mesačný sa zachadza ked dlhšie caka na jedlo.vždy si ho vypýta trošku zamrncanim z ktorého je hneď stupnujuci plač a ked mi to z nejakého dôvodu trvá o 3 minúty viac (napr.prehrejem a musím chladit) sa to stane :( zo začiatku pomáhalo fuknutie do úst,zrazu iba otocenie dolu hlavou.ked aj to prestane fakt neviem co spravím :(
mne to robi moj 2-rocny syn a nam doktorka poradila obliat ho studenou vodou...fukanie do tvare nam uz tiez nepomahalo a ta voda pomaha,je to super
@moni244 dakujem 🙂 u nas zatriasnutie nepomohlo, ale skusim to s tou hlavou..
@freyjanr to ma mrzi ☹ takze to mavate asi castejsie, ked je to takto pri jedle...to je riadny nedockavec! u nas to sposobuje len bolest, ani ked sa jeduje sa to nastastie nestava...ked vam ta hlavicka nepomoze, tak skusite vodu, ako tu mamicky radia 🙂 ja tiez verim, ze som trosku mudrejsia a nieco nam najblizsie pomoze 🙂 ale aj tak by bolo najlepsie, keby z toho vyrastli co najskor a nestavalo sa to vobec...
@zaza218 tak to je parada, hlavne, ze to pomaha!!! idem na to pri najblizsom bolestnom placi 🙂dakujem!
@bar12 no a ešte jeden zážitok. Raz večer, keď bol aj muž doma, tak jej niečo zobral z rúk, ona začala strašne revať a utekala za ním v tom záchvate, spadla na tvár a začalo ju metať a kríviť ako som písala. On v panike kričal na mňa, že aby som utekala k nim. Ja som už vedela, že čo sa asi stalo, tak som jej len fúkla do úst a prebrala sa. Môj muž sa z toho nevedel celý večer spamätať, hoci som mu to vravela, že aké zvykne mať stavy, ale samozrejme ma nevnímal, že čo treba robiť. Chlapi totižto veľa vecí nevedia, čo sa cez deň udeje, kým sú oni v práci a častokrát ani nevnímajú, že čo treba urobiť v danej chvíli. A ešte ma napadlo, že to zvykla mávať hlavne vtedy, keď bola unavená a bol čas ísť spať.
@bar12 moj to robil od narodenia asi do 1,5 roka.tiež ked ine nepomohlo tak dole hlavou a capnut po ritke trochu.je to des mne raz ked spadol tak prestal na chvilu dychat vrieskala som ako besna.od vtedy to až tak nerobil.ked som videla že to ide až do zachvatu tak som uputala pozornost niečim a bolo dobre
@rebo juj to ma mrzi, muselo to byt strasne :( veru, ten , kto netravi s detmi tolko casu, ako matka nemoze vediet, ako na ne a co by im pomohlo...moj mm mi ho hned podava, aby som s nim nieco robila...tak dufam, ze uz ziaden taky neprijemny zazitok mat nebudete!!! a len same dobre 🙂
@ivet1371 no, ja sa tiez hned snazim ho zaujat niecim, tazko povedat, ci by to trvalo tak dlho aj bez toho, lebo na to, ze mu hned ako sa buchne zacnem nieco ukazovat a behat s nim, to aj tak dlho trva :( no vsak raz hadam pride tomu koniec 🙂
@lienockalenka tak sme boli asi pred dvomi tyzdnami na preventivke, ale dr tomu skoro vobec neprikladala dolezitost ☹ ze s nim mam zatriast a to prejde.. Tak dufam, ze to po case robit nebude a nic to neznamena 🙂
@bar12 To snáď nemyslíš vážne, že zatriasť... asi s ňou by bolo potrebné zatriasť a poriadne... skús trvať na svojom a žiadaj si výmenný lístok na kardiológiu. Držte sa a nech ste hlavne zdraví 🙂
@lienockalenka dakujem 🙂 no, ono to niektorym detom pomoze, ale nas na to nereaguje, vsak som jej to aj povedala, ale velmi ju to 'nebralo' ..uz dlhsie sa to nestalo, relat rychlo sa nadychol nastastie, tak uvidime.. Dakujem za radu 🙂
moj syn sa zachazal do 2 rokov,prvy krat to bolo strasne,maval to dost casto,jedna sesrticka mi poradila,dat ho do neutralnej polohy a pastou nie moc,tapnut medzi lopatky,nam to pomohlo ,vzdy som ho dala do netralnej polohy ,zo zaciatku som ho davala dole hlavou ,triasla,aj to zaberalo
@bar12 Nerozmýšľala si nad návštevou odborného lekára - konkrétne kardiológa? My máme nezrastenú štrbinku medzi predsieňami srdiečka a lekárka vravela, že si máme dávať pozor na to, aby nemodral... Sama píšeš, že máš strach, ak sa to opakuje, myslím si, že na mieste by bolo odborné vyšetrenie.. Dúfam, že len pre uistenie, že je so srdiečkom a pľúcami všetko v poriadku.