Ročný syn sa veľmi potí

nini1010
19. aug 2020

Moj rocny syn sa naozaj velmi poti.Najma ked zaspava na mne,ked ho kojim.Najma na hlavicke mu stoja az husto kropaje potu.Pocas dna bezne ani tak nie,ani zo spanku sa mi nezobudi nejaky prepoteny,ale najma pocas zaspavania a kojenia je spoteny ako mys az mam mokre tricko aj ja.Pot mu nezapacha.Mate s tym nejake skusenosti?Nema zdravotne problemy vdakabohu,vyvija sa uplne normalne len to potenie mi pride na take male dieta prilis.Dakujem.

panelacikova
19. aug 2020

@nini1010 dcére sa to robilo. aj keď papala - z fľaše (vtedy fakt veľmi) - asi tým, že deti ťahajú, tak sa organizmus viac namáha a potí. no ale potila sa aj keď spala, to keď vstala (a to spávala cez deň len 20 minút), tak pod hlavičkou úplne mokro. a prešlo to časom... ale najviac to bolo tak do 1,5-2 rokov. potom postupne útlm toho potenia.

nini1010
autor
19. aug 2020

@panelacikova Takze je v poriadku,ano?Lebo ja som uz zacala uvazovat trosku paranoidne ci to nemoze byt dosledok nejakeho ineho zdravot.problemu.Pri dcerke som toto nezazila tak som z tohonistala trochu neista a priznam sa ze som to uplne zabudla dr spomenut na poradni.

m14m
19. aug 2020

@nini1010 moj maly sa tiez poti...teraz ma 6 rokov lekarka povedala ze je to vraj normalne...a poti sa od mala. Ine deti prebehnu po ihrisku, su ok, moj prebehne a hlavu ma ak keby zmokol

lucka_ke
19. aug 2020

aj môj sa potil, a po spánku úplne mokré bodynko, žiadne zdravotné komplikácie nemal

panelacikova
19. aug 2020

@nini1010 áno, bola absolútne v poriadku. bývala len občas chorá. teda, pokiaľ nešla do kolektívu, samozrejme... ale to je o inom

hipuska
19. aug 2020

Toto som riešila s našou dr, syn 8 mesiacov. A nebrala to na ľahkú vahu. Zobrala mu krv, spravila komplet vysetenie. Odbery mu robila na vírusy, hladinu vitamínov (vraj, keď chýba Dcko sa viacej potia) a imunitu.

nini1010
autor
19. aug 2020

@hipuska Dakujem.V oktorbri mu ide aj tak skontrolovat krvicku,kedze v minulosti mal nizsie niektore hodnoty tak jej to spomeniem nech sa na to kukne blizsie.

romanka_369
19. aug 2020

@m14m presne aj moj ma 7 rokov a poti sa od mala..celorocne bol v skolke v kratasoch a aj tak hlava mokra..ine deti v pohode na ihrisku jemu tecu kropaje po cele..takze podla Dr.je to v poriadku.?.. Ja som sa nasej zabudla opytat ale som rozmyslala ci to nemoze byt aj stitna zlaza🙄..

berny800
19. aug 2020

Moja 10mesacna presne tak isto, ked zaspava pri kojeni tak ma celu hlavu spotenu. A keď sa ráno budí, tak na plachte pod ňou veľký mokrý fľak.

majamat
19. aug 2020

@nini1010 male babatka po narodeni sa potit moc nezvyknu,a le rocne dieta sa uz moze, halvne teraz, ked je tak teplo. hoci sa trohcu ochladilo,s tale byva dusno. neviem kde byvate,a le u nas v bytovke je to hroza, lebo sa to vobec neda vyvetrat. vsetko je to z tych horucich dni take vyhriate.
a dlasia vec, aj ty ho zohrievas. novorodenec je zvyknuty na vyssiu teplotu, ale po par mesiacoch, ak nie aj par dnoch sa prisposobuje prostrediu a zvyka si na nizsie teploty.

moja dcera je narodena v januari a pve leto ked sme sli v aute, kde bolo samozrejme dost teplo, bola poriadne mokra. este aj vajocko ju ohrievalo. noralne som jej nosila nahradne oblecko a do auta davala len neico velmi lahucke a bavlnene.

a male dieta ma velmi rychly metabolizmus. a pri metabolizme sa teplo vyraba. dieta do 1r ma navyssie tempo rastu z celeho svojho obdobia rastu. dokonca ani v puberte sa nerastie tak rychlo,a ko do 1r, aj ked su vynimky,a le to su fakt vynimky.

m14m
19. aug 2020

@romanka_369 ja predpokladam ze to asi podedil lebo z muzovej strany svokra aj brat su taky potivy. Stitnu zlazu by som bola najradsej keby mu vysetrili ale doktorka to neriesi.

euka210
19. aug 2020

@nini1010 moj najstarsi je potivy typ, ked bol mensi boli horucavy nad 30C, v dome 28C, tak mal az potnicky.

naattalie
19. aug 2020

@nini1010 syn 2 a pol rocny sa poti od narodenia takto. Ci je leto ci je zima, ci ma merino, bavlnu, bio ci bambus ci obyc oblecenie. Doktorka ho skontrolovala vraj je v poriadku. Po kazdom spanku menime okamzite tricko , obliecku, plachtu lebo ma velke vypotene mapy pod sebou. Tiez mu pot nesmrdi. Vela pije aj 2 a pol litra za den ale tak ma co doplnat ked sa tak poti. Staci ze sa trosku ponahana a uz ma mokry chrbatik tricko kropaje potu mu stekaju. Cize vela prezliekame. U nas je to vraj podedene.

ananas28
Odpoveď bola odstránená
Zobraz