Maminky prosim Vas, stretli ste sa niektora s teplotou u Vasho dietatka iba poobede? Moj maly (1 rok) ma vyse tyzdna sopel, predvcerom mal aj teplotu, ale iba poobede, od 14 do 19. Zasli sme vcera k doktorke, ale uz teplotu nemal, tak som myslela ze len nejaka rychla viroza, aj ona potvrdila, ze zapal tam nie je, nieco virusove (soplia so starsim uz skoro 2 tyzdne ale boli bez teplot). Dosli sme od doktorky a zase teplota vystupila, tak do 37.6C, od 13 do 19, v noci opat nic. Ani rano nic, a teraz opat, ma 37.1C. Teda treti den a teplota iba poobede. Nemam s tym skusenost, nie je to zvlastne? Poradite prosim? (Ziadne lieky proti teplote som nedavala.)
tak ako som odpovedala v diskusii ktorú si tiež založila.....teplota cez deň behá hore dole.najviac navečer .záleží ešte od toho kde meriaš,či meriaš po spánku,pred spánkom,ked sa dieťa hrá.môj syn má pravidelne večer teplotu 37,3-37,4
Moja staršia dcera vo veku 2rokov mala dlhodobo zvýšenú teplotu 37,1, 37,2.lekárka nás poposielalana imunoalergologiu na hematologiu.V podstate jej zistili len ,že bol nejaký zápal v tele az krvy ktoru sme pravidelne kontrolovali sa to dlhšie potvdzovalo,Lieky nám nato nedala,brali sme len aerius alebo tak nejak sa volal,lebo dcéra mala kašlanie podobné alergickémuamala aj zväčšené krčné uzliny.po čase to ustúpilo adcérka už teplotu nemala aj krv bola v poriadkua aj uzliny sa zmenšili .chvílu to ale trvalo.
U niektorych deti je to upllne bezna prevadzkova teplota... mozno ju ma taku, aj ked je zdravy, len mu ju nemerias a nevies.. Podla mna pockaj, nic ine sa urobit neda, bud z toho nieco bude alebo nie, to je otazka na jeho imunitny system..
do 38,5 sa lieky nedavaju 🙂 , virus je potvora, aj u nas to tak byva, len ja kym zistim, ze maju teplotu, musia mat aspon 39, aj tak behaju po dome 😀 , ked ho videla dr. tak je to OK, netreba stresovat s teplomerom 🙂