Ročné dieťa po páde nedostupuje na nohu

barborka21
4. nov 2023

Dobry den prosim rocny syn co zacina chodit mi spadol z tretieho schoda a prestal v stoji dostupivat na pravu nohu, dviha ju a ked trocha dostupi place boli sme hned na pohotovosti tam RTG noh aj panvy bol v poriadku na dalsi den sme boli u DR ta nas poslala na chirurgiu dalsi RTG vsetko v poriadku… na dotyk ho nic neboli sedi lezi hybe nohami rovnako aj na zatlacenie nereaguje placom len ked sa postavi dviha nohu :( aj lozi po styroch..DR mi povedal ze pri tak malych detoch je to tazko nech davam nurofen od bolesti a cakam 5dni ale uz to je 3den a stale nedostupuje bojim sa ze ako zacal chodit tak aj prestal a pojdeme odzbova:( ma s tym niekto skusenost? Ze noha nema opuch ani modrinu rtg v poriadku nohou hybe vsetko proste len ked ide do stoja tak ju dviha lebo ho tak boli? Co to moze byt? Dakujem

viestta
4. nov 2023

@barborka21 ma ju udretu, boli ho. Ked prestane boliet, zas ju zacne pouzivat. Aj dospely clovek ked ho nieco boli, reaguje rovnako, nejde proti bolesti a hlada nejaku ulavu

janinah
4. nov 2023

ten nurofen davajte podla rozpisu v letáku lieku,nielen semtam...treba počkať,samozrejme,že udretu nôžku si šetrí a netreba ho nutiť chodiť ani po termíne 5 dní

cimage
4. nov 2023

Ked ho prestane boliet, tak bude chodit ako predtym. Ja osobne by som deti zbytocne nedopovala liekmi, hlavne proti bolesti v takejto situacii. Ta bolest ma tu nohu chranit, aby si ju nezatazoval.

januska12323
4. nov 2023

Nemusí byť zlomená aby ho bolela. Nechajte ho tak, keď sa bude na to cítiť začne ju zase používať.

barborka21
autor
4. nov 2023

@januska12323
@januska12323
@janinah
@viestta
@viestta chyta si chodidlo a pätu zda sa mi ze tam to ma citlivejsie, ale ani tam nema modrinu ani opuch.. asi treba vydrzat..