Ahojte, co robit ak ma rocne dieta teplotu, cca to kolise od 37,5 az 38,5. Raz hori cely, inokedy iba hlava horuca a koncatiny studene. Ma hnacky, uz aj zvracal. Davam paralen, tekutiny pije, papat moc nechce. Ospaly, mrzuty, vela place.
Co robit ? Ako.ho.obliect ? Kedy ist k dr ? Poradte, prve dieta a prva choroba. Asi to zubky nebudu, mikdy noc take nemal. Moze to byt siesta choroba ?
@evica17 pri 6.tej teplote trvaju vysoke teploty (39 a viac) 3 dni,a nasleduje vysyp a teploty ustanu.ako dlho to trva? Btw,37.5 nieje teplota,cize by som sirupy na zrazanie nepodavala.skus zavolat lekarke,porad sa s nou ci treba prist na vysetrenie
lekarke po 3 dnoch teplot nad 38.
sirup na znizenie teploty iba ak bude stupat nad 38,5 a stale stupat. treba kontrolovat pravidelne aj v noci (daj si budik kazdu hodinku a meraj teplotu, ci nestupa). Ak vracia, tak asi lepsie cipky ako sirup. vela tekutin, klud a lasku.
zrejme je to viroza a prejde to za par dni. potom sa napapa a bude ako novy. a doktorke kludne volaj a usmerni ta.
@evica17 mne povedala dr, že mám k nej prist, až keď bude teplotovat aspoň 3 dni, že sa ešte môžu pridruzit iné príznaky! Zrazam teplotu až keď je nad 38,5 pripadne ak má večer nad 38 a dávam ho spat, tak mu dám cipok aby mu teplota rýchlo nevyletela! Nemá až tak vysokú teplotu, môj mal 4 dni 39 a potom zrazu nič a do týždňa dva zuby vonku! U nás každý zub poctivo teploty 39 a každé 4 hodiny dávam cipok 🤷♀️ hlavne nestresuj, zavolaj dr, môže mať len virozu! Keď zvracia a hnačkuje, tak mne dr poradila dávať čierny čaj a inak nič, potom skúsiť pár lyžíc dacoho dietnejsieho a keď to v ňom ostane, tak postupne pridávať! Drz sa ☺️
Jasne este nedavam sirup na teplotu. Papat papa hlavne mlieko , to ovela viac ako bezne chce a obcas zje aj trosku ineho, ako piskotik, kukuricny chlebik, trochu polievky a tak. Zatial to trva den. K dr sa zatial nechystam, az v stbrtok/piatok.Ale pravdepodobne bude chciet test na kovid
@diewcatqoo som.zvedava ci to tie zuby budu ;) hadam nie, aby sme kazdy zub takto odtrpeli, je to narocne pre oboch. Jednotky a dvojky uz mame vyjdene
@evica17 keď ma hnačky vysad mlieko úplne, to je zaklad a nasad diétu. celozrnné pečivo, ryža, zemiak, banány, detsky čierny čaj, plus probiotiká. Môžeš dávať aj Hylak a živočíšne uhlie. Tráviaca sústava sa musí upokojiť. A znižuj teplotu, keď mu horí hlava a končatiny sú studené, znamená to, že teplota ešte pôjde hore, keď sa celý zahreje a začne sa už potiť, vtedy sa telo začalo ochladzovať. Keď začne stúpať nad 38,1 dávaj lieky na teplotu, ja vyššie nenechám stúpať lebo kým mu zaberu lieky, trvá to a u nás hrozia febrilne kŕče. A viac ako dva dni by som ho určite v takomto stave nenechala, treba zájsť k lekárovi. Môže mať črevnú virózu, zuby asi nie keď aj zvracia ale kľudne aj salmonelu alebo niečo podobné.
Ahoj a ako dlho to trva? Pokojne to mozu byt aj zuby, nemusi byt na kazdy zub rovnaka reakcia. Aspon u nas jednicky a dvojky vysli v pohode, len s miernym nepokojom a zvysok kazdy zub poctivo odhoruckovany a odhnackovany.
Pokial ma hnacky a zvracia, tak hlavne davaj dostatok tekutin, aby sa nedehydroval. Teplota do 38,5 by sa nemala zrazat s liekmi. Pre istotu by som zavolala pediatrovi a skusila sa poradit s nim.
Inak, siesta choroba sa u nas prejavovala vysokymi horuckami trvajucimi 3-4 dni, vzdy to bolo nad 39, po poziti lieku sa horucku podarilo zrazit, ale neskor znovu 39 a vyssie. Ziadne ine sprievodne znaky ako zvracanie a hnacka. Ked na 3-4 den teplota nevystupila nad 39, objavil sa vysyp na tele a bolo po chorobe. Na druhy den bolo vsetko ok.