Ročné dieťa je choré a nechce piť

nina296
10. feb 2023

Ahojte, dcérka je chorá, ma atb nasadené, malo papa,čo aj až tak nevadi, ale nechce pit. Jedine aj keď s placom jej striekam zo striekačky z nurofenu vodu a preto sa chcem spytat koľko takto by mala vypit, aby sa neodvodnila?

janinah
10. feb 2023

Daj jej čokoľvek co jej chuti...čaj,džús,vodu so sirupom...

nina296
autor
10. feb 2023

@janinah skusala som všetko, nechce flasku, pohár ani lyžičku. Jedine striekacku jej dám nasilu

janka_266
10. feb 2023

@nina296 ani džús nechce? Skúste to len položiť na stolík, kam dočiahne, nech si samo vezme. A chvíľu naňho netlacit.

yoxinka
10. feb 2023

@nina296
Skúšala si sladké? Džús s vodou, sladký čaj? Daj jej hociaké tekutiny. Hocičo, čo vypije. Keď má teplotu a nebude piť, bude rýchlo dehydrovaná.

nina296
autor
10. feb 2023

@janka_266
@yoxinka sladký caj ma a ma len nervy keď jej ukážem flasku. Od rana sama vypila 40ml vody + jej dávam striekacku. Ako by som zistila, že je už dehydrovaná?😢 Boze moj

janka_266
10. feb 2023

@nina296 ja odporúčam džús, ten u nás zabral vždy. Koľko má rokov?

nina296
autor
10. feb 2023

@janka_266 rok aj 4 mesiace

betulinka1
10. feb 2023

@nina296 jednoducho to zistis, zober jej na ruke kozu medzi svoje prsty a ked ostane dvihnuta je dehydratovana. Daj jej hlavne cukor. To je vacsie riziko. Cize jej daj lizatko.

kp7333
10. feb 2023

@janka_266 aj u nas isiel pocas choroby na odbyt dzus. nepiju to bezne, tak im bol vzacny. idealne multak, nech maju okrem vody a cukru aj trochu vitaminov. a este ovocne kapsicky. pripadne polievka, ale to az ked klesne teplota.

janinah
10. feb 2023

Aj podľa jazyka sa to zisti...keď nebude pit bude potrebovať infúzie,skus dačo vymyslieť, ale netráp sa preto,robíš co môžeš...ak to nebude lepšie tak volať na detskú poh.piradit sa....polievku nechce?

nina296
autor
10. feb 2023

@janinah polievku dala pár lyžičiek, doobedu stiahla 2 ovocné kapsicky.

janinah
10. feb 2023

@nina296 tak len ponúkať

nina296
autor
10. feb 2023

@kp7333 kapsicky mala 2 doobedu, jedine čo jej ako rak chuti. Neviem koľko jej toho staci, aby nebola dehydrovana

lucmirka124
10. feb 2023

@nina296 ahoj trapila som sa takto s malou raz aj ja, davaj jej v klude aj striekackou, formou hry, v klude ak kapsicky vyzivy, termix, co lubi, ono ak ti dnes nepije prvy den to sa este da, mne vtedy odmietala pit bo sme mali hroznu anginu, vtedy prehltanie boli,deticky nechcu, neslini ti viac?papa slinky?u nas sa to po dvoch dnoch zlomila ked hrdlo prestalo tak bolet

kp7333
10. feb 2023

@nina296 v kapsickach ma aj tekutinu, aj cukor a vlakninu. to jej staci pocas prvych dni choroby. pripadne ovocie, dzus, odstaveny pomaranc, jablko. ked je bude lepsie, skus polievky a postupne tuhu stravu.

scorpionflower1
10. feb 2023

@nina296 my sme tiez toto zazivali, ked mala dcera 15 mesiacov, davali sme jej zo striekacky caj, nedehydrovala sa, aj ked som sa toho obavala, ale ja som ju k tomu este vtedy cca 2x denne kojila. Ked bola kvapku väcsia nam zabrali slane palicky alebo keksíky - po nich bola smädná - nie ideálne, ale aspoň čosi.

scorpionflower1
10. feb 2023

@nina296 ak jej chutia kapsičky, tak jej dávaj tie, ale ja by som jej nedávala napr. pomarančový džús, lebo to jej môže hrdlo ešte podráždiť. Nemá rada také nutridrinky alebo napr. ochutené acidko? (ak teda nehnačkuje, lebo vtedy nemôže mliečne výrobky)

777januska777
10. feb 2023

Môjmu som počas choroby dávala vždy len striekačkou, vôbec nechcel piť tiež nijako. Dávala som mu často, rozratala som si to koľko asi na deň ma vypiť. A najskôr protestoval, ale potom si uvedomil, že musí a nakoniec sa už nebránil. A potom už pri kazdej chorobe si zvykol. Nesmieš sa dat obmekcit a musíš dávať vodu aj nasilu, neboj zvykne si.

luccija
10. feb 2023

Zistíš to aj podľa toho koľko cika.Asi ju bolí hrdlo.skus to, keď bude spať dať jej piť z fľaše.Alebo veľa ovocia postrúhané jablká...polievku

yoxinka
10. feb 2023

Hlavne nepanikár!!! Ja viem, že je to ťažké pri prvom dieťati, ale fakt najlepšie je zachovať chladnú hlavu a postupovať racionálne. Mám tri deti, zažila som s nimi také veci, že amen! Keď ti malá zlupne kapsičku, tak super. Ona potrebuje tekutiny a cukor, soľ (minerály), to by jej dali v infúzke, keby je dehydrovaná. Fyziologický roztok, glukózu. Takže môžeš skúsiť aj slané tyčinky. Trošku! Skús ju nejako ošáliť. Zmeniť pohárik, dať jej normálny, dospelácky, sklenený. Hrajte sa, napi sa ty, daj bábike, daj jej. Keď chce striekačkou, daj jej striekačkou. Asi ju bolí hrdielko … každý mililiter sa ráta. Skús džús. Ale nehroť to. Keď ju budeš stále naháňať, nebude ti chcieť nič. Najlepšie ozaj v kľude, vrámci hry, srandičky, hento tamto, trošku zakaždým do nej strčiť nejakej tekutiny. Aj ovocie sa ráta. Zelenina. Uhorky, tam je vody veľa. Dehydrované dieťa je apatické, má suché sliznice a keď jej chytíš kožu na ruke, akoby si ju štipla, koža ostane, nevyrovná sa. Ale tam sa nedostanete, neboj! Zvládneš to, len nestresuj.

jazula
10. feb 2023

Je ešte dojčená? Ak áno, dojči, koľko to dá, to veľmi pomáha.
Ja som do mojej pchala aj uhorku, mandarínku, varila som cuketu…potraviny, ktoré majú veľa šťavy. Normálne jedlo nechcela, šalátovú uhorku ale zjedla vždy.
Keď budeš mať pocit, že výrazne menej ciká, radšej volaj pediatričke, keď tak pôjdeš s malou na infúzky, dá sa to vydržať. My sme boli teraz 4 dni v nemocnici (CRP nad 120, tak dali ATB do žily) a tiež do nej sústavne liali aj fyzio roztok. Príjemné to nebolo, ale dalo sa to zvládnuť. Držím veľmi palce, nech je čoskoro ok 🙏

fiafia
10. feb 2023

@nina296 na jazyku je biely povlak napr, tmavo sfarbený moc, dieťa apaticke,správe. Bola som aj kôli dehydratácii s dcérou v nemocnici. Tri dni jej deň,noc tiekli infúzie. Podávať vodu aj po lyžičkách, polievky, postrúhané jablko, výživa.

wonder13
10. feb 2023

@nina296 ja som niekde čítala že 200ml vody má vypiť ročné dieťa, ale kojene. Tak neviem či ti to pomôže.
V každom prípade, ak nechce piť úplne po lyžickavh dávať a keď nejde tak striekačkou, aj nasilu inak smer nemocnica.

tamitamitami
10. feb 2023

U nás najviac pri chorobe zaberá: džús so slamkou, keď bolo najhoršie a chcela aspoň kapsičky tak som polku kapsičky vytlačila na tanier a do kapsičky som naliala vodu (takže z toho bol v podstate zase džús). U nás vždy zaberalo kojenie. A keď už nič iné tak na silu vodu cez striekačku každú chvíľu.

jankamiskova
10. feb 2023

@nina296 presne toto sme riesili minulý týždeň so synčekom pri jeho prvej chrípke....aj nam jedine so striekačkou alebo po lyzickach minimum pil...o to viac vody som mu dávala do prikrmov (polievocky; jabĺčka namixovane s vodou)..hlavne sledujte plienky, pokiaľ sú nacikane...ziadna panika....vtedy 3dnovy pobyt na infuzkach v nemocnici nehrozí...skore uzdravenie prajem

heln
10. feb 2023

@nina296 skusala si slamkou? moje deti piju niekedy vyvar z taniera slamkou.

nina296
autor
11. feb 2023

@jankamiskova ma pocikane plienky, ale minimum. Stále striekacku sa snažíme dávať, kapsicku stiahla a na obed dame polievku.

nina296
autor
11. feb 2023

@heln ani slamku, jednoducho nic😢 place už len keď niečo od nej chcem

jankamiskova
11. feb 2023

@nina296 aj po lyzickach vodu, vždy keď sa dá...u nás tiež lyžičkou podobrotky a nasilu striekackou....a treba zvýšiť vit C...Cevitko som mu dávala, kde to len šlo...No ale hlavne tie tekute príkrmy nás držali...