Ročné bábo má dlhodobo častú a riedku stolicu

sashulka
26. feb 2014

Ahojte baby, uz zo zufalstva sem pisem, mozno mi niektora bude vediet poradit. Moja 14 mesacna dcerka, do roka kojena, ma uz asi mesiac a pol velmi riedku, az vodnatu stolicu a to niekolko krat denne. Pred tyzdnom sme sa vratili z dovolenky, kde sa jej stav krasne upravil, dva tyzdne tam kakala pevne hovienko asi 2 razy denne, hned po navrate sa stav vratil do povodnych kolaji, ba priam este zhorsil / v plienke vidim presne co papala. Inak je vesela, ziva, sikovna, nie je unavena ani chorlava, skratka nic ine okrem tej stolice nas netrapi. Robila som jej dva krat domaci test na celiakiu, vysiel negativny, mlieko sa mi tiez nezda, nakolko na dovolenke ho pila na litre. Vzala som ju aj k lekarke samozrejme, vysledky zo stolice na bakterie a virusy negativne. Pravdepodobne nas poslu na detske gastro. Je dost drobna a utla, bojim sa ze mi zacne velmi chudnut ked takto stale kaka denno denne do kym zistime co jej je... Nenapada vas co by to mohlo byt? Dnes inac kakala velmi riedke 4 krat, vcera 5, predvcerom 9...druhy den sme na diete, papa len ryzu, masko, bezlaktozove mlieko atd. Vdaka

luba28
26. feb 2014

@sashulka skus si presne spomenut co jedla tam na dovolenke a ci doma jej nedavas nieco co moze robit takuto stolicu,..urcite v tom bude hacik,...

zuzana76
26. feb 2014

moj syn tak kakaval asi az do 3 rokov, 2-3-4-5 x denne, pricina sa nenasla, akurát, ze teraz ma 3,5 roka, stolica je ok, 1-2x denne, uz nie riedka, ale normalna, chodili sme na gastro, vraj to bolo z toho,ze papal vela ovocia denne a bol popritom aj dojceny, doktorka to uzavrela, ze jedol velmi vela vlakniny a preto ta casta stolica, teraz, ked uz sa menej dojci, hoci este stale, ale mozno tak 1x denne si vypyta, ovocie mu stale chuti, ale zlepsil sa v jedeni, vtedy jedol takmer len to ovocie, teraz uz spapa skoro vsetko, tak sa upravila aj stolica, jeho vtedajsi jedalnicek pozostavala tiez len z ryze, cestovin a bananov kazdy den, nic ine nechcel jest, plus este ovocie sezonne ako melon, jablka, hrusky, maliny, jahody k tomu

lucikan
26. feb 2014

@sashulka no normalne si spis veci, co tam na dovolenke nejedla, vsetko, kazdu malickost a potom mozes nad tym uvazovat.
Najspolahlivejsi bude test - vysadit jej postupne tie veci, co tam nejedla a tak najdes tu problematicku potravinu.
A este - za ako dlho sa jej tam ta stolica upravila?

roxi
26. feb 2014

@sashulka skús ešte ísť na vyšetrenie na alergológiu, môžu jej vadiť niektoré potraviny, mám kamošku, ktorá časté a riedke kakanie riešila, keď jej synček mal cca 2 roky, napokon museli vysadiť všetky potraviny, v ktorých bolo mlieko, vajcia a lepok a na tejto diéte boli asi rok, jeho stav sa zlepšil a postupne začínali pridávať jednotlivé potraviny. Teraz má jej synček už 6 rokov a je na tom už oveľa lepšie, ale občas ešte musia niektoré potraviny vynechať, ale nie je to také drastické ako ten prvý rok.

lilitela
27. feb 2014

@sashulka A co bolo na dovolenke ine? Kde ste boli? V zahranici? Nebolo to vodou? Niekedy staci ked sa deti nalogaju pocas vecerneho kupania.

maria123
27. feb 2014

mali sme to podobne,ako pises,navyse na to chytila rotavirus a ledva prezila v zdravi....ano,detske gastro,u nas sa potvrdila alergia na KM,aj aj jasom jej ho predtym davala a stolice boli riedke...pytaj sa k odbornikovi,nedaj sa odbit

matkamirko
27. feb 2014

u nas riedke stolice, AE, vracanie, prakticky od narodenia-v 2,5 r. potvrdena alergia na BKM, vajce, atd. Takze u nas jednoznacne bola pricinou alergia na potraviny. Treba si dat urobit odbery u detskeho lekara, a s vysledkami k alergologovi, gastro..

map0007
27. feb 2014

Ajojky moja mala ma teraz 18 mesiacov,ale tiež sme mávali takéto stavy a prišli sme nato že ak jej išĺi zubky tak presne takto hnačkovala.Nemala teploty,iba riedku stolicu.Nič jej nebolo behala skákala a ak sa jej prerezali stoličky prešlo nám to.Telo takto asi bojovalo.🙂Tiež takto že raz dobre a potom zase,až mala zapareniný tak len sme často umývali mazali a vetrali🙂Teraz zas ide zubček a soplime,alebo aj sem tám horúčka.Doki mi povedala,že jej môžem dať polku ditiadenu na noc ak začne soplit-že ju to ukľudni🙂

sashulka
autor
27. feb 2014

lucikan boli sme na Maldivach, stav sa jej tam krasne upravil za dva-tri dni, aj tam pribrala. Hned prvy den co sme sa vratili, zasala zas kakat riedke. Ja za toho Boha neviem prist na to, co za potravinu by to mohlo byt, vravim, mlieka tam pila viac ako tu a s lepkom prichadzala do kontaktu tiez, jedla tam ich kekse, cestoviny takmer denne...

sashulka
autor
27. feb 2014

urcite idem riesit krv buduci tyzden, len to zas sa caka na vysledky, potom kym sa dostanem k odbornikovi, no slak ma trafi dovtedy.

diankak
29. apr 2015

@sashulka ahoj mozem sa spytat ci ste tento problem s kakanim vyriesili ako? Riesim nieco podobne s 10 mesacnym... Dakujem za odpoved

marryen
22. sep 2015

@diankak ahoj, ako ste to vyriešili? Tiež mám ten problém s malou ☹

diankak
22. sep 2015

@marryen vies co casom sa to ustalilo. Najprv som vylucila na isty cas lepok, ale neosvedcilo sa. Potom som si vsimala potraviny ktore ma v stolici nestravene a tie som prestala davat. U nas to bola mrkva. Dostali sme sa na 2-3 kakania denne a posledne tri dni len 1-2x. Lekar povedal ze ak kaka vela je to ok. Problem je ked je strava nestravena. Podotykam ze mlieko ani mliecne vyrobky maly neje vobec. Takze skus najprv aj to vylucit zo stravy a uvidis...

momkomonika
24. nov 2016

@marryen ahoj Vám sa to podarilo vyriešiť? Máte tiež podobný problém..

marryen
24. nov 2016

@momkomonika ahoj, jaaj, ja už som aj zabudla, že niečo také bolo... 🙂 u nás to bolo spôsobené pravdepodobne zúbkami, lebo to trvalo len nejaký čas a potom to z ničoho nič odznelo, inak si to neviem vysvetliť..ani u dr. sme s tým neboli, nebolo treba.... Detičky rastú, tak prechádzajú rôznymi zmenami.... postupom času sme zas mali iný problém.. malá zadržiavala stolicu a kakala raz za 3 - 4 dni..... / čo je tiež u detí veľmi časté / , ale aj to sa chvalabohu vyriešilo akosi samo a už je to OK . Súvis s odplienkovaním a psychika 🙂 Držím palce, nech ste rýchlo fit, až keď to bude fakt dlhodobé, tak navštívte lakára, nech urobia testy, či nieje nejaká alergia a pod... 😉

grandzero9
24. nov 2016

tiez by som skusila vylucit zo stravy najskor mlieko aby si zistila ci to nie je urcite tym ale niekde som citala ze to aj dlhsie trochu trva kym sa zisti ze to bolo z mlieka lebo to sa hned neprejavi 🙂 kamoska tak zistila asi po dvoch mesiaoch a odvtedy mlieko maly nepije