Ahojte. Potrebujem radu ako pomoct mojej takmer ročnej dcérke. Od min.týždňa užíva atb lebo mala zapalene hrdielko. Na zelene sopliky dostala kvapky do nosa tie uz nema zelene ale ich množstvo vobec neklesa stale jej strasne tecu a zatekaju aj napriek odsavaniu. Včera a dnes tak strasne kaslala ze sa pozvracala. Uplne ju drhlo a nevedela prestat kaslat. Ako jej mozem pomoct? Vetram, soplik odsavam no vidim ze to nestaci..starsie deti nebyvali casto chore a teraz si neviem dat rady..dakujem za kazdu pomoc
Papat jej davaj aj ked vyvraca nie vsetko.Bude papat menej davaj cajik.
Piskotu, tycinky hoci co - nekukaj na to ci je alebo nie je to zdrave daj aspon troksy ako nic.
Vianocku do mliecka . Piskotka do cajika. tycinka je tvrda tu radsej nie. Ja som davala puding, krupicku bola nasytena a ak vyvracala isto nie vsetko. A pripadne aspon cajik koli dehydracii.
Ryzu + trosku mrkvicky, Teraz je viroza hrozne moc ludi to má. Vydrz prajem rychle uzdravenie.
My sme mali pred dvoma mesiacmi to isté. Syn má dva roky, lekárka nám okrem a ATB poradila aj na dva dni pridať Fenistil kvapky, kým bol ten dráždivý kašeľ najhorší. Potom sme to už zvládli aj bez neho. A pri lezani podložiť hlavu, aby ležal vo zvýšenej polohe + vlhký uterák prevesit niekde blízko neho kde spí. Hádam to pomôže aj u vás 🙂
@endzi81 ano presne to....
@jenifer2904 ten fenistil je na volno vsak? behnem ho kupit a vyskusam..v noci nastastie spi a cestuje po celej posteli takze vyvysit ju je problem...ale ona sama sa tak uklada posledne dni ze je skoro v polosede..cez den spi v nosici na mne..
dakujem
NIe fenistil je na predpis ak ti ho tam nepredpisala vzdy si ho pytaj ..ale nevadi to ti nahradi calcium kukni davkovanie pred spanim uvolnuje aj ten hlasivky ale tusim krat denne /2,5 ale kukni si to pozor iba 3 dni viac nie to ti povie aj obvodna.Ja sedim a dieta spi na mne len aby sa vyspinkalo.
Ak vracia hlieny,daj sinupret -ten ich rozpúšťa a mucosolvan sirup,ten je na vlhký kašeľ,nech z nej idú von.Kalcium +fenistil je na suchý kašeľ,hlasivky a pri laryngitíde.
@lenkadem Na suchy a drazdivy kasel mojim detom najlepsie zabera (v tomto poradi podla ucinnosti):
1. Pleumolysin
alebo 2. Ditustat
alebo 3. Stoptussin.
Ak ma rozdrazdene hrdlo zo zapalu, treba odsavat sople a dat nieco na utlmenie kasla. Ja to robim tak, ze cez den davam detom Solmucol - ten stiepi hlieny velmi efektivne. Dve az tri hodiny pred zaspavanim uz nedavam, a na noc dam PLeumolysin (alebo teda tie dalsie kvapky). Sinupret je hrozne slaby na moj vkus. A moje baby z neho akurat nuti na kasel, ale nepomaha na sople.
@lenkadem nepamätám si už ako sme ho kupovali. Možno sa predsa skús v lekárni spýtať. Aj keď kočky tu písali o predpise...
@tetapetra to iste mam aj ja nasadili mi kodein plus aerius atb tiez ma natahuje za kazdym odkaslanim.. :( prajem ti skore uzdravenie 🙂
Suchy kasel moze byt aj preto, ze je hlien velmi husty a nedokaze ho vykaslat. Nasa mala nedavno suchy kasel a presiel jej na vykasliavanie hlienov, a vsetko jej to stieklo na priedusky,
takze potom bol z toho zapal priedusiek. Nam sa osvedcil zvlhcovac v izbe pri postielke, a ked maju male vela hlienov, na noc im davam na vankus alebo pyzamko jednu kvapku eukalyptoveho oleja, v priebehu noci sa to trochu stlmi, aj kasel. A urcite pit vela, aby sa hlieny zriedili, a odsavat, aby to nestieklo dolu. V kazdom pripade by som asi neriesila sirupy proti kaslu, ked by som nevedela, ci dat nieco na suchy kasel alebo na vykasliavanie, bez lekara. Drzim palce
A nasa zvracala casto pri kasli, aj pri vysokej teplote. Aj pri rozruseni, ked strasne kricala alebo plakala/revala. Uz to zvlada lepsie, takmer nikdy sa jej to uz nestane, ma 6 rokov.
jasnééé, pýtaj sa polointeligentných ženských, nie žeby si ju nááhodou zobrala k doktorke...
@sovickamilucka doktorov nie je treba, tu ide o jednoduchy problem zlej stravy. Zvracanie je vzdy spojene so zlou stravou. Preto je NEVYHNUTNE prejst na veganstvo, samo dieta takto ukazuje rodicovi ze si uvedomuje ake zvratenosti robime na zvieratach. 😖 😖 😖 Preto ale prajem vela lasky, a mieru aby sme nasli cestu ku svojmu duchovnu 🙂😍 🙂😍
@tortickalulu ty si cvok, teba by mali bloknut, nie je normalne, co tu trepes
Tak asi atb boli zbytocne, ked sa jej to zhorsilo, na zapalene hrdlo sa len tak atb nedavaju, zbehni ku doktorke, nech zmeni liecbu
Príspevkov vo fóre: 12949 Ty si ako kukám moc premudrela . Ach jaj tolko prispekov vo fore? ty fakt iba vysedavas tu na koniku ci co? A ozaj naco komenujes nas? Nemas tu skor radit a pomahat?
@lenkadem v prvom rade si nieco pozri o megaskorbatickej liecbe. pouzivame C vit uz 5 rokov a odvtedy sme nevideli ani antibiotika a ani lekara. antibiotika su super ..ako uplne posledna moznost, kedze same o sebe vyrazne poskodzuju telo. pochybujem ,ze tvojmu dietatu slo o zivot.
je dolezite, aby mala cisty nos - pouzivaj vysavacovu odsavacku + kvapky do nosa + slana voda . hlieny su sople, ktore ztekaju do hrdla a drazdia ku kaslu. pises ,ze odsavas ..ale asi malo. nos sa da vzdy uplne vycistit.
zvracanie pri kasli sa stava , specialne pri mensich detoch ..o nic take nejde, len treba davat pozor, aby malo dieta pri zvracani polohu, pri ktorej mozu zvratky odchadzat prec a nezacalo sa nimi dusit.
- studuj , citaj ..diskutuj . bude to pre zdravie tvojho dietata len prinosom. treba mat nejaky ten prirodzeny usudok, kedy lekara / antibiotika treba a kedy nie. netreba zabudat ,ze dieta sa moze v nemocnici nakazit dalsimi ochoreniami , ako bonus k tomu co uz ma.
Ahoj, my sme mali rovnaký problém. Kašeľ a sem tam vyvracanie kolo hlienom. Mali sme ATB ktoré na to nepomohli. Dávala som aj mucosolvan na rozpustenie hlienou. Dokonca ani to veľmi nezaberalo. Keď už 4 noc sme išli spať a od láska dcérka nemohla ani zaspať tak som jej dala Stopkasel sirup od Dr.Weiss. síce to píše že iba pre deti od 3rokov ale je to čisto rastlinný sirup, žiadna chémia. Dala som jej len 1,5ml a do 20minut kašeľ úplne pominul ani nechrapcila keď dýchala. Ráno už zase začala kašlať tak som jej ho dávala 5dni a už kašeľ nemáme. Jediné tie doplnky nám zostali ale to vyriešime postupne. Počasie ATB-pamycon jej už nebudem dávať lebo som jej už dávala 2x a stále sa nám doplnky vrátili.
Ten sirup vyskúšajte naozaj robí zázraky. Majú ho vo verzii pre dospelých a pre deti. Dokonca ten detský je asi už od 1roku ale nie som si istá.
@ivanka12311 ja som fajnova hocico nemozem. Mam alergiu na kopec liekov. Vekom je ich stale viac a viac. Skore uzdravenie
ďakujem, zajtra skočím k zastupujúcej lekárke keďže naša má dovolenku do januára...
@sovickamilucka v čase keď som sa tu pýtala, lekárka nerobila a nemyslím si že je v stave aby som utekala na pohotovosť nachytať ďalšie bacile. a pokiaľ nemáš čo k tejto otázke napísať tak mi tu zbytočné komentáre nevypisuj...vďaka
Necitam vsetky rady, nasej doktor mal na velke zahlienenie radu: nedavat sladke veci, ovocie, mlieko a vyrobky z neho - vsetko to sposobuje zvysenie tvorby hlienu. Bolo to potom takze vydrzat, tazke varit, no priznajme si, chore deti aj tak moc nepapaju .. A potom dozenu vsetko, ked vyzdraveju 🙂
@lenkadem urcite chod ku doktorke, ziadna samoliecba, ty nevies ako laik odhadnut ake ma dychanie, ani ti to tu nikto neporadi. Moja dcera mala podobny priebeh, najprv bola tyzden doma, iba sopel mala, tak mala Pamycon do nosa. Potom jeden den taky suchy kasel, bola aj v skolke a poobede teplota, stazene dychanie. Rano som sla ku doktorke, myslela som ze len zapal priedusiek alebo nieco bezne, hoci to dychanie mala take zvlastne, dovtedy tak nedychala nikdy. A hned sme boli odoslani na urgentny prijem na Kramare, kde nas hned brali, milion vysetreni. A diagnoza bola pravostranny zapal pluc. Hoci bolo CRP < 8, cize ziadne "kokove" infekcie, ale atypicky zapal pluc, na rontgene som to este aj ja ako laik videla. Nastastie nas nehospitalizovali, dali ju tam inhalovat s Ventolinom, na domov nasadene 3 liekov. Dovtedy nemala nikdy ATB (2,75roka), zdrave decko.
Takze ozaj, v dobrom to myslim, neradit sa na fore ale nech ju dokladne doktorka vysetri, popocuva, urobi CRP. Drzim palce.
V tomto ma pravdu, @raffaella, ze naozaj je to nevyspytatelne, nelekar nerozozna tak lahko druhy kasla... Nasa mala tiez takyto atypicky zapal pluc, zacal bez telpot, zvysene crp doktor nenameral. Mala taketo zapaly pluc opakovane pocas jednej zimy a jari dokromady 5 krat. Uz som potom bola vycvicena, vedela som, ze mam dat ventolin inhalovat, ked sa vyskytol zas po case zachvat, no aj tak som vzdy pre istotu sla k lekarovi a k uzufaniu sa jej tie zapaly pluc vracali asi 1,5 roka - z virozy rovno do zapalu pluc. Uz som myslela, ze bude astmatik. No nastastie sa jej nic nepotvrdilo, ani astma ani alergie a pekne z toho vyrastla. Suchy, dusivy kasel je pri zapale priedusiek, ci zapale pluc prave preto, ze su uzavrete bronchy a dieta nemoze tie hlieny z pluc vykaslat, dusi sa, poskodzuju sa mu tie priedusky, plucka drasavym kaslom. Ked sa da ventolin - ten uvolni bronchy a vtedy dieta moze vykasliavat volne. Pomoct mu mozme aj naklepavanim (tapkat po chrbatiku, silou asi ako ked tlieskame) - vtedy trpezlivo treba smrkat a smrkat a smrkat a niekedy to fakt byvalo na pogrckanie vela sopliskov. Mala chodila aj vyluvat "zle slinky" do vecka... Ventolin je samozrejme na predpis. V podstate sme nikdy nic doplnkove nedostali - len ten Ventolin, ktory ale s hlienmi nic nerobi, je to liek na uvolnenie svalstva pluc. A na odhlienenie nam dal lekar iba tie rady ohladom stravy - vylucit mlieko, sladke, ovocia, pit prieduskove caje.
@jumama juj, no ja dufam ze nam sa toto opakovat nebude ☹
My sme dostali Klacid (ATB), Aerius (antihistaminikum), Robitussin a Solmucol (povodne Stoptussin, ale to ju hrozne v noci drazdilo, tak vymenila uz nasa pediatricka za Robitussin na noc a Solmucol na den).
Ja som este podavala z jukl.sk tinkturu Astrosom, je vyborna pri zapaloch pluc, samozrejme multivitaminy a Probiofix, do nosa Olynth a teda Ventolin 4xdenne. V utorok jej diagnostikovali zapal pluc na Kramaroch, dokonca sa na mojej malej ucili aj dve mlade doktorky, doktor ich zavolal nech si pridu vypocut dychanie, ze tam bol typicky krepitus (zevraj to pocut ako vrzganie krokov po snehu). A v piatok na kontrole u nasej pediatricky uz mala dychanie uplne v poriadku, takze liecba dobre zabrala. Tiez sa obavam, nech sa to neopakuje - este chcem ist na ORL s malou, lebo byva soplava casto (bez teplot ci kasla), ci nema nosovu mandlu privelku, aj starsia to mala a pomohla operacia.
@raffaella Tak skore uzdravenie 🙂 U nas vzdy tiez ten Ventolin do dvoch troch dni absolutne pomohol. Len vzdy doktor prizvukoval, ze sliznica pluc je po tom kaslisku ponicena a kym sa obnovi, tak aj mesiac - ze mozu este deti pokasliavat, ale aj lahko ochoriet znova. A inak aj nas doktor volal sestricku, nech si ide vypocut piskanie v pluckach , on to zas k suchotu vlasov prirovnal 🙂
Ahoj, ak davas mlieko tak skus obmedzit alebo na par dni nedavat, lebo to zahlienuje. Ona potom vracia tie hlieny.