Zdravím maminy, prosím o pomoc/rady.. 🙏🏼 ročná dcérka ma aj 20x za deň silno pokúše, keď ju mám na rukách tak do ramena zakusne tak silno, ze tam mam aj modriny, alebo do líc, keď mi ide dať pusu rozvorí ústa a zakusne mi do pery, práve mi rozkusla peru… niekedy ide štvornožky, pride ku mne, kusne ma do lýtka a ide ďalej.. 🙈hore má 4 a dole 2 zúbky, takže to riadne bolí, nerobí to naschvál (dúfam 😄), ale niekedy to tak zabolí že ju musím štipnuť, aby ma pustila lebo je zakusnutá aj viac sekund.. už to trvá asi mesiac a neviem ako ju to odnaučiť. Ďakujem za rady..
jaj a možno pribudnú príspevky aby si si "nenechala a dala dieťa bokom aby pochopilo, že sa to nerobí" - no tak moje by muselo byť furt samé 😀 u nás toto nezaberá, resp. nie som ochotná to robiť do štádia plaču
@zuzanka.zuzu ďakujem 🙂 no bokom ju dať veru nemožem napr v bazéne na plávaní by sa asi utopila 😂 snáď to prejde, snažím sa jej dat hned dáku inú vec do pusy na kusanie 🙈 obrhyzla uz aj celu postielku. Najhoršie je, že vraj som aj ja kúsala ako 3-4ročná svoju starsiu sestru keď sme sa hrali 🙈🙈🙈
niekolkokrat vysvtelit, ze to boli, a ze sa to nerobi. A jeden krat pokusat naspat. Samozrejme nie silno, ale tak, aby dieta pochopilo, ze to boli, a znovu opakovat jak papagaj, ze to boli, a druhym sa to nerobi.
Lebo len vysvetlovanim nepochopi. Lebo jeho to neboli, a druhy ked ho kusne, zjakne, alebo sa strhne, alebo proste nejako zareaguje. Takze decko z toho ma velku pasiu a berie to ako zabavu. Lebo ved akcia vyvola reakciu - huraaaa, kmasnem ho zase.
Az to raz okusi same na sebe, pochopi rychlostou blesku a je klud.
@elanor ona je trošku šiši, ja ju kusnem do prsta, ked mi ich pcha do ust a jej sa to zrejme páči 🙈 otvori “hubu dokorán” a zas prsty do ust mi da a čaka ze ju kusnem.. aj ked si priviera prsteky do šuflika jej to nic neurobi, otvori usta a zas buuch 🙈🙈🙈aj 5x po sebe a potom prestane, vobec nato neplače, to tak mozno prvy tyzden ked objavila šuflíky plakala….na to jej kúsanie som sa snažila vysvetlovať, kusnuť aj ju, NIČ NIČ NIČ
@karolina126 ja som z inej planéty doletela. Ale- akože necháš do seba kúsať,až máš modriny? Alebo že rozhryzla mi peru? To akože ozaj nevieš,ako ju to odnaučiť? A čo budeš robiť,keď toto obdobie prejde, a príde obdobie,že sa malej bude páčiť fackovať ťa,kopať,....šak sranda pre ňu,nie? Si jej mama, vychovávaj, usmerňuj, dávaj hranice...Ona zatiaľ nevie, čo robí zle, a čo už sa nesmie. Nato si ty, aby si ju to naučila.
@mirro No to si asi doletela. Mas dieta na rukach a predstav si, ze ta v sekunde kusne do ramena. Nie, nenechavam si to, ale nikdy som nevedela kedy to spravi a kedy nie. A preto som si dieta na ruky nemala brat?
@karolina126 Preslo to az casom. Ale tym hryzkanim jej prstov ju v tom iba utvrdzujes. No chapem, je to mile 😀
@mirro super rada ďakujem 👌🏽 Nie drbnem ročnej dcére rovno facku lebo šak som matka a nenecham si 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
@beata_k skúsim každopadne opäť Tvoju radu 🙂 ďakujem.. posledný čas skušam miesto “no-no” veľa vysvetlovať, prečo nesmie to a to a čo sa stane a myslim, že aj keď možno nerozumie čo všetko hovorím, aspoň zbystrí pozornosť že jej vysvetlujem ako veľkáčke 🙂 tak popracujem na tom..
@karolina126 kde píšem,že jej máš drbnúť facku preboha? Moja rada je,že nájdi spôsob aby malá pochopila,že čo robí,je nesprávne a nesmie. Zvýš hlas, chyť ju za ručičky a rázne NIE!
@karolina126 môj sa strašne rehoce keď mu to vrátim a hryzne ešte viac - navyše je práve toto dosť zlá rada, aby sa neutvrdil v tom, že je to normálne 🙄 a "nonono" alebo "rázne NIE" alebo "zvýšiť hlas" je buď sranda alebo mu to je jedno, tak isto chytiť rúčku - dostane amok, ktorého následkom je ďalší kusanec.... to sú také rady oničom 🙄 ale ako hovorím, čím menej si toho všímam, tým menej je to zaujímavé, proste hryzne, NIJAKO to nekomentujem ani nereagujem, iba odtiahnem a pokračujeme v inej činnosti. prejde to, je to len obdobie...
2x som prudko zareagovala a uz ma nekusne... Ma 7zubov a 9 a pol mesiaca. :D Aj pri dojceni raz kusol,tak som zvrieskla..ze zaplakal a uz to osvtedy nespravil!!! :D
Moj ma rok a tiež nás sem tam kusne, chytím ho, pozriem do očí a poviem NIE/NONO. on už sa sám "potresta" ze si lahne 😅 a ak ho mam na rukách, dám ho dole a áno, vtedy si pofnuka. Ale chcem aby pochopil, že kamosi síce sme ale zle si robiť nemôžeme. A mne príde dosť múdry na to, že vie ze to nemá robiť, milé to teda vôbec nie je. Pri kojeni pochopil hneď, lebo som mu zobrala prso, tam už neskusa.
@karolina126 Ahoj úplne ťa chápem moja.
Moja dvojročná dcérka zase štipe....
Už to trvá veľmi dlho jedno obdobie to už nerobila, ale opäť začala....
Je to obdobie ..... vynucovania si pozornosti....prežijeme to nie?
Neboj presne ako sa písalo vyššie nebude ťa kusať do 15-stky takže vedela trpezlivosti ti prajem 🌷🤩🤩
@karolina126 kamaratku hryzol syn,najma pri kojeni a bavil sa na tom.raz ho ustipla (nie silno,ale neprijemne) a raznejsie ho upozornila.a on sa strasne rozplakal a bol taky ako sklamany.potom to uz nerobil,pochopil. nemusi fungovat na kazdeho.
moja neterka ma 1,5 roka a tiez hryzie do lica,do noh. a cape po hlave,ked ju drzia na rukach.ale robi to len najblizsim 3 ludom,co ju vychovavaju.vie, komu to moze robit.ale oni jej tiez capali odmala po rukach.
@karolina126 ked Vas kusne skuste ju skor posteklit, mna obe deti “pohryzli” pri kojeni, stacilo posteklit 😃
@zuzanka.zuzu ano, presne co sme skusali nabralo opačny efekt, este sa aj jedovala na to… ked ju mam na rukach som začala predvidat tie stavy a odvracat jej pozornosť, otočením- zmenou polohy atď. Zatiaľ dnes OK, uvidíme, ako to budeme pokračovať vďaka
@vanda323 smejem sa, lebo teraz polavila v kúsaní a jak je na rukach ma podvedomky tymi malými prstami štipe jak sa drží mojej ruky 😂 hovorím si, dobre začína tušim nove obdobie 🙏🏼🙈
@seepferdchen ďakujem 🙂 skusila som, včera este pred kusnutim som vystihla 2x a zabralo 🙂
@karolina126 super 😂👍😃
Presne toto teraz riešim a tiež nič nezaberá , všetko je mu smiešne , keď ho hryznem naspäť smeje sa potom sa pritúli a za chvíľu zase hryzie...skúšali sme dať ho bokom, rázne nie, dať do postieľky ( to je pre neho najväčší trest) ale aj tak to stále nevie pochopiť....
@karolina126 moja má čerstvý rok a skoro všetky zuby... čo ti poviem, kuše najmä do palcov na nohách a prstov na rukách 😂 a štípe ma do ramena keď je na rukách. no strašne smiešne jej to je keď kričím au au au 🤪
"už to trvá mesiac"? u nás už vyše pol roka 🙈 časom som si vycibrila schopnosť predvídať kedy hryzne 😀 ale ja to neriešim, nebude ma hrýzť do puberty, je to len obdobie