Robíme pre naše budúce miminká maximum?

li_la
29. jún 2010

Papanie vitamínov, kyseliny listovej, veľa oddychu, tekutín, ovocia, zeleniny, čerstvého vzduchu, ... A čo ešte? Máte nejaké špeciálne tipy? Mohlo by pomôcť napr. ostrihanie si dlhých nechtov a vlasov, aby neodoberali zbytočne veľa živín, ktoré by sa dali využiť efektívnejšie?

warholette
29. jún 2010

li_la, to snad nie... vlasy aj nechty si pekne nechaj, radsej si daj od zubarky skontrolovat chrup, zapis sa na tehotensku jogu alebo plavanie a natieraj si brucho kremom proti striam 😉

zuzana76
29. jún 2010

hlavne zdrava strava, vela zeleniny, ovocia, oddych, ziadny alkohol, cigarety, obmedzit kavu 😉 , sport s mierou, hlavne take druhy co su bezpecne, teda urcite nie jazda na koni, a pod.

tadotami
29. jún 2010

@li_la vlasy a nechty?a co takto bio potraviny,kozmetika,oblecenie z eko materialov........prosim ta.ved nie si chora ale tehotna.je milion mamiciek ktore robia to iste ako ked neboli tehotne a maju krasne a zdrave deticky.to ze si tehotna este neznamena ze sa musis stranit vsetkeho.prestan mysliet na hluposti a radsej si toto obdobie uzivaj.kazda chce pre svoje dieta to najlepsie a neznamena to ze vsetky chodia po meste vystrihane do hola.alebo stranit sa slniecku.nehovorim ze sa opekat cele dni ale prechadzky ti len prospeju.a je leto takze slniecku sa nevyhnes.to si uz aj vsetky chlpy mozes vytrhat aj s obocim.no aby zbytocne ziviny neodoberali.

mircalla
29. jún 2010

ostrihat vlasy ci nechty? to myslis vazne? nemam rada tieto extremy, to je smiesne
suhsim so zuzanou, co vylucit.

brulka
29. jún 2010

@li-la babtko si z teba vezme co potrebuje 😉 aj keby si zrovna nemohla jest (niektore zienky si uziju prvy trimester s nevolnostami a nechutenstvom) a babatka maju zdrave. takze tak ako tu pisu ostatne jedz zdravo, opatruj sa, sportuj a ostatne nechaj na prirodu - priroda je silny carodej. a s tym zubarom len odporucam, kamoska mala velke problemy so zubami v tehotenstve. a so sportom radsej opatrne nie kazdemu robi dobre. radsej by som sa orientovala vylucne na sport pre tehotne. lebo aj bicykel moze ublizit - co som si myslela ze urcite nie ...

inak co sa stravy tyka tak nejedz cerstve nepasterizovane mliecne vyrobky, ziadnu bryndzu a ziadne plesnive syry, dobre umyvaj zeleninu (hlavne co rastie v zemi), nejedz v lete radsej ziadnu zmrzlinu - kvoli salmonele ta je v tehu velmi nebezpecna, a pozor aj na bylinkove caje (niektore bylinky su v tehu zakazane - napr. salvia)

a velmi viac spravit nemozes 😵

sunea
29. jún 2010

@li_la K horeuvedenemu este dodam: co najmenej casu stravenom na Modrom konikovi, lebo to vie nejednu zienku totalne, ale totalne zdeptat (myslim teraz take pripady, co sa spravaju, akoby tehotenstvo bola choroba 🙂 Hlavne teda pozitivnu mysel a informacii tak rozumne.

li_la
autor
29. jún 2010

AKÉ EXTRÉMY?? Proste... kdesi som to počula či čítala, to nie je podstatné... a aj z osobnej skúsenosti mám, že všetky tehotné ženy sa ostrihajú... možno to len šetrí čas, ja neviem, ale jediný, kto zachádzal do extrémov ste boli vy s vyholením hlavy dohola... jediné, čo som chcela vedieť, či si kľudne môžem nechať svoje vlasy dlhé po pás...

warholette
29. jún 2010

@li_la jasne ze si nechaj vlasy... tehotne zeny si mozu strihat vlasy napriklad preto, ze su unavene a nevladzu sa o ne starat, ak ma tehulka celodenne nevolnosti, tak posledne na co chce mysliet, je uces. tak smyk smyk a je po probleme 😉 pripadne to moze suvisiet s vypadavanim vlasov, v tehotenstve ti mozu zacat padat do vacsom mnozstve, takze ostrihat ich na kratsie moze byt riesenie.
a mozes si ich aj farbit, ak by si nahodou mala chut. behala tu kedysi infoska, ze tehotne zeny nemozu farbu na vlasy, ale to je myyyytus! 🙂

emjee
29. jún 2010

@li_la ja som sa v tehu ostrihala - aby som po prichode babatka na svet nemusela riesit dlhe vlasy (ktore teda aspon mne davaju zabrat viacej ako kratky strih)
inak vacsina zien sa ostriha ked chce podvedome dat najavo nejaku zmenu - cize po svadbe, po najdeni // atd. 😀 teda aspon co ja poznam

li_la
autor
29. jún 2010

Baby, ďakujem vám všetkým za rady.

A aby bolo jasné, ja nechcem zachádzať ani do extrémov ani si nemyslím, že tehotenstvo je choroba, len chcem pre svoje slniečko spraviť maximum...

latvia
30. jún 2010

ja navrhujem vypnut internet a uzivat si tehulkovanie bez zbytocnych stresov ci nieco je alebo nieje skodlive babatku, casto su zeny tak znepokojene tym ci nieco dobre robia, ze ten stres vplyva na babatko viac nez nezdrave navyky 😔 uzivat si pohodu, priatelov ,nesediet za kompom 😝

zuzanockamt
30. jún 2010

@li_la no vlasy a nechty su uz teda poriadny extrem ... ja som v tehu nezmenila skoro nic ... akurat len, ze nepijem alkohol, to je jasne ... vzdy som sa stravovala normalne, tak v tom pokracujem aj teraz ... a este som znizila prijem kavy, miesto dvoch slabuckych salok s mliekom pijem len jednu

sunea
30. jún 2010

Co sa tyka vlasov - vela nastavajucich mamin sa da ostrihat alebo inak zmeni uces, lebo kratsie vlasy su pre ne jednoduchsie na udrzbu. S nechtami detto.

mircalla
30. jún 2010

@sunea to si trafila uplne presne
@latvia detto

a s tou bryndzou si dovolim nesuhlasit, vacsina bryndzi v obchodoch je totiz pasterizovana, nepasterizovana je taka ta zo salasa. inak suhlas comu sa vyhnut co sa straby tyka.

@li_la s tym ostrihanim - nie vsetko, co sa popise na nete je pravda.....a ja osobne nepoznam nikoho, co sa daval strihat kvoli odoberaniu zivin, myslim, ze to kvoli paktickym dovodom a aj vypadavaniu vlasov.

ja si nepomozem, ale mne stupa adrenalin, ked citam niektore veci, co su ludia schopni tiesit......urcite obmedzenia ano, ale take ze nebude pouzivat ani make up ci lak na vlasy, ci deodorant, to je podla mna uz moc. treba si zachovat zdravy rozum a usudok. nedavno jedna kocka riesila, ze by nemala pliest ci zehlit, lebo to zvysuje vraj srdcovu cinnost....co k tomu dodat....to nemala rizikove ani nic, len to pocula

mircalla
30. jún 2010

sorry preklep riesit

sunea
30. jún 2010

@mircalla 🙂
Ano, nezehlit, nepliest, nedavat si make-up, ale od rana do vecera aspon pisat smsky alebo visiet na nete 🙂 ..
Este som chcela dodat, ze vlasy a nechty su uz odumrete bunky.

luciarichard
30. jún 2010

@mircalla maximálne s tebou súhlasím extrémy ako nepouzivat ziaden make up, lak na valsy a podobne tak to uz je sila, alebo nefarbit si vlasy v tehotenstve... ja som si veru farbila a mám zdravé dieta... niektorí ludia uz fakt nemajú co riesit tak vymýslaju hluposti 😒

latvia
30. jún 2010

dovolim si este moj nazor na vlasy, podla mna je jednoduchsie rano zahladit mastny ulis do vrkoca nez kazdy druhy den umyvat kratke vlasy, ktore bez gelu alebo fukania nie velmi drzia pozadovany tvar 😉 😀 ale kratke maju tiez svoju vyhodu,ano 🙂

mircalla
30. jún 2010

no hej, stavat sa k tehu ako ku chorobe, pomaly nevychadzat z domu, zo vsetkeho sa stresovat....to je ista cesta k vyrobeniu si super depiek a nervov pocas celeho tehu
podla mna staci, ze sa stresujeme vseliakou genetikou a vysetreniami, ci bude vsetko ok...to chapem.....ale naco si vyrabat dalsie
treba zit prirodzene...vyhybat sa, comu treba (ziadne extremy ako som opisala) a zit zdravo, inak nic.
ak ma niekto rizikove, musi lezat, chapem....

janulabj
30. jún 2010

suhlasim s vami,hlavne všetko extremne neriešiť....nepreháňať... 🙂

alline
30. jún 2010

li_la tiez si myslim, ze vlasy a nechty nebudu problem, proste si to co najviac uzivaj, papaj vela jogurtov, zeleninky, maska a vela tekutin a to doda dietatku to najlepsie co moze. Kazda sme si tym presla, ze sme sa bali o svoje vytuzene babatko takze ukludni sa a nic nestrihaj, ale svedci to o tom, ze budes mat svojho drobca velmi rada. A este jedna rada, vela sa s bruskom rozpravaj, spievaj, vyvodi to nie len Tebe dobru naladu, ale vraj aj deticky v brusku pocuvaju Tvoj hlas a je to vraj dobre. takze drzim prstiky nech mas krasne tehulkovanie a neskor zdrave babatko

zuzanockamt
30. jún 2010

a co sa tyka tej bryndze, niektora ste ju tu spomenuli ... tak aj tu jem uplne normalne ... aj dnes sme mali bryndzove halusky na obed 😀 ... tak preto som sa pri tom pozstavila

norikk
30. jún 2010

@li_la ja som na zaciatku tehu bola rovnaka ako ty....ked som zistila ze som tehu, tak som zacala studovat vsetky mone clanky o zdravej strave.....ale ako postihnuta, tak mi to udrelo do hlavy, ze som potom mala strach hocico zjest....chladnicka plna, ale nic z toho co v nej bolo,som udajne nemohla,tak som len bola hladna a v strese a nervozna...ale sak to uplne skodi....teras,ked uz som v pokrocilejsom stadiu,to tak neprehanam, riadim sa tym, ze na co mam chut,to si dam 😀 .....(sak som pribrala uz 11 kil 😀 )....ale istym veciam sa vyhybam doteras.....napr skorici, a pastekam,tie vobec nejem, zo skorice som mala asi v 12 tt kontrakcie,tak neriskujem....

li_la
autor
30. jún 2010

@norikk Tak to na mňa sedí... tiež som si nakúpila kopce literatúry a študujem aj internet a tak... Ale tak ja som už raz potratila, preto sa bojím...

miracko
30. jún 2010

Ahojte,
ja som v tehotenstve jedla skoro všetko, vela som vracala takže som bola rada ked mi nieco chutilo a mohla som sa najesť...
Hlavne sa vela pohybuj, prechadzaj, oddychuj, relaxuj, užívaj si to!!!
A neboj sa, tým že si necháš svoje vlasy a nechty babatku neublížiš 😀

miska333
30. jún 2010

@li_la ja som mala zakazane v tehotenstve sa kupat, hocikde ani vo vani nie aby som nechytila nejaku infekciu, ani som sa bicyklovat nemohla ale nejako som to neprehanala, strasnemi chutila pepsi a tu som teda riadne vypila, ale nemali by sa jest plesive syry, zevraj vyvolavaju potrat a ja som mala zakazany sex lebo som mala nizko placentu.
a ak ti mozem poradit vyspi sa pokial sa ti to este da, lebo ja som v noci aj 10x behala na wc.
a aj ja som raz potratila, je dolezite vela oddychovat hlavne prvy trimestrer a prihovaraj sa babetku, pustaj mu hudbu a hovor mu ako sa na neho tesis

zuzana76
30. jún 2010

s tym farbenim vlasov a pouzivanim kozmetiky, existuju aj uplne prirodne pripravky, ci uz v dekorativnej kozmetike, vlasovej, telovej..., ja take pouzivam aj mimo tehotenstva, takze ani tehulka, co chce to najzdravsie , nemusi chodit ako opica, dokonca su aj prirodne laky na nechty a odlicovace

zuzana76
30. jún 2010

a inak aj ja som potratila, tiez som sa potom velmi bala, davala som si na stravu dost pozor, ziadny sex a podobne, ale ak mas konkretne problemy, tak sa porad so svojim gynekologom. Vlasy, ak ich mas krasne huste, by som si urcite nestrihala a nechty sa mi velmi dlhe nepacia, ani na zenach , co nie su tehu, a zaroven pri novorodencovi je to aj dost neprakticke, nehovorim,ze nemozne, ale myslim si,z e vacsina mamiciek si nechty skrati hlavne preto.