Ahojte mamičky. Som v nenormálnom strese. Syn ma päť rokov a je dosť nervózny, napätý, tak dostal od neurológičky rivotril, vraj ho to upokoji a nebude taký nervozny. Ma to brať tri mesiace a potom pauza a tak znova. Dala som mu to pondelok a vcera, no tie stavy, co mal po tom lieku, to bola jedna nočná mora. V škôlke bol vraj nervozný, doma plakal celé popoludnie až do večera, keď som sa ho niečo opýtala, bol úplne mimo a na otázku mi odpovedal až na tretí krát. Bol hrozne plačlivý a nervózny, pritom vyzeral byť unavený, no nedarilo sa mu večer zaspať. Mal vedľajšie účinky od rivotrilu, ktorý vraj ma upokojiť ☹ Potom som si o tom lieku prečítala na internete, že vzniká od toho závislosť, no mala som dosť, že také svinstvo deťom predpisujú. AKé máte vy skúsenosti s liekom RIVOTRIL? Rada by som našla niečo na upokojenie, keďže maly je dosť uzkostlivý, no nie takúto strašnú drogu, skôr niečo prírodné 😒
@mirka2707 ahoj,ja by som Rivotril dietatu nedavala. Moja mama ho brala na tazku depresiu pri demencii,najnizsiu davku 0,5mg denne ako tabletky,v kvapkach je to tusim5 tych modrych kvapiek. Bola z toho ospala ale kludna,asi tak by mal posobit. Niektore zeny to beru aj pri poporodnej depresii ale vraj len prilezitostne ked maju nejaky vnutorny tlak.
Synovi skus kupit Persen je to na upokojenie a len vytazok nejakeho korena a bylin. Mame to po tyzdni zabralo a nahradilo dvoje antidepresiva.
@mirka2707 ja by som v prvom rade riešila pričinu a nie dosledok. Prečo je nervozny a napätý? Čo u neho tu tenzitu sposobuje? Vieš ...lieky su fajn a pomahaju, mam osobnu susenost s AD ale naše problémy za nas nevyriešia len pomozu prekonať ťaživé obdobie a pozrieť sa na veci pokojnejšie bez tlaku uzkosti a depresie alebo čím človek trpí. Ty si liek podala len 2 dni!! lieky resp. psychofarmaka, lieky ovplyvnujuce CNS mavaju spočiatku nežiaduce učinky. byva to relativne bezne....ovplyvnuju chemicke procesy mozgu a mozog je stale velmi neprebadana oblasť. Ja by som to konzultovala s lekarkou..podla mna ti poradi ešte počkať užíva to velmi krátko a zavisí aj od toho na aku diagnozu to doktorka predpisala. Zrejme to nebude len nejaka ,,bezna,, nervozita.
@sardinka335 Tak je hyperaktívny, inak nemá žiadnu inú diagnózu, no dnes je vela detí hyperaktívnych. On bol stále taký nervózny od malička, mladší brat je ako baránok, takže si to viem porovnať. Napr. sa oblieka alebo obúva a robí to s nervami, ani pred spaním sa nevie upokojiť. Keďže je hyperaktívny, tak je veľmi živý no zároveň hrozne citlivý a pre všetko sa rozplače, všetkého sa bojí. Ten liek mu po včerajšej skúsenosti dávať nebudem, z toho dôvodu že vzniká po čase na tom návyk, akoby ste brali heroín. Bola som zhrozená z toho, čo som sa dočítala. Najhoršie na tom je, že žiadne tie lieky neliečia, len potláčajú príznaky ☹
@mirka2707 su to take male hnede tobolky,neviem ci to syn prehltne ale je v nich prasok mozno vysipat a rozpustit,pekne vonia ako bylinky tak to nebude hadam nejake svinstvo. Alebo mozno este nejake homeopatika ak im veris. Znama ma hyperaktivneho syna a vraj nedavat vecer prilis sacharidove jedla,ovocie kde je vela fruktozy,nastartuje mozog a decko fici naplno do noci 😀 ,ma sa davat nieco kde je viac tuku,ten vraj "zamestna" telo travenim a mozog vtedy lepsie "vypne".
@mirka2707 je tam ze nie je vhodny do 12rokov z dovodu chybajucich skusenosti...podla mna valeriana,medovka a mata nemaju ako dietatu ublizit,mozno nizsie davkovanie. Aj to esprico co radi petruldo je zaujimave,to su zase mastne kyseliny. Ja by som poskusala bud to alebo bylinky....nieco mozno zaberie a urcite neublizi.
rivotril je svinsvo velmi navykovy liek ktory ma strasne NU vedie az k sklonom samovrazde,v niektorych krajinach je zakazany...ja osobne by som ho nikdy nedala a hladala pricinu tychto satvov,pripadne skusit njaku alternativu
prečítaj si knihu nežiadúci účinok smrť - od Viraped. Môj syn tiež bral kedysi lieky ale iné a táto kniha ma zastavila. Akékoľvek lieky treba zvažovať, a ak má ADHD treba vylúčiť alebo obmedziť cukor na minimum, takisto umelé sladidlá-aspartám je najväčší jed a nachádza sa aj v sirupoch na kašel, teplotu, atb, rôzne vitamíny pre deti. Tak isto umelé farbivá. Na mnohých výrobkoch, ktoré tieto veci obsahujú je upozornenie, že môže ovplyvniť správanie detí. Jednoducho povedané, že treba dávať pozor čo papá. A bacha aj na očkovanie
ahoj, tak ja by som sa bala podavat taky liek dietatu, urcite by som sla aj prirodnou cestou, ved ked v 5 rokoch ma brat Rivotril co by bral ako dospely potom? 😕 😕
Urcite si pozri tuto stranku, maju velmi dobre bylinne preparaty, rozne tinktury a pod. Zacala by som urcite tym. Vlavo mas hladanie podla problemov, zadala som tam Neurastia (Neurozita) a pozri, co sa vam pozdava. Pripadne sa priamo s tym panom, co ich vyraba skontaktuj nech ti poradi. Mne tieto vyrobky odporucal aj nas pediater, nemas co stratit, len ziskat.
http://www.jukl.sk/neurastia-nervozita/c-1244/
Priamo toto som nasla ze je aj pre deti:
http://www.jukl.sk/mawoson-8-x-100-ml/d-70686/
Drzim ti velmi palce, nech sa syncek da do poriadku.
@mirka2707 čože Rivotril pre dieťa,to som ešte ani nepočula...moja mama brala Rivotril a stala sa závislou,trvalo jej rok kým si odvikla a pozbierala sa,mala velmi zlé stavy,ja by som radšej skusila navštívit psychologa a skusila riešiť bez liekov,veď má len 5 rokov,čo potom bude pozdejšie,keď už teraz mu predpisuju také lieky 😒
Ďakujem pekne za rady! Mám ten istý názor ako vy! To je hrozné, čo dnes lekári predpisujú a ani neupozornia, čo je to za liek! Určite mu to viac nedám, potom čo včera predvádzal, nikdy viac! Radšej pozriem tu prírodu.
@mirka2707 drzim palce urcite sa vam podari najst najlepsiu cestu aby bol malicky spokojny 🙂 vdaka bohu za internet 😅 a ze si maminy aj tymto sposobom mozu radit ,lebo to co niektory lekari davaju tak malym detom je na zaplakanie a pritom existuje tolko alternativ ,kt.jeho zdravie nijako neposkodia
@letasi myliš sa...aj tie alternativy maju svoje limity, priroda nie je všemocná, tak tu nekydaj na doktorov. Asi mu ten rivotril nepredpisala len tak pre modre oči. Všetky psychofarmaka maju v pribalových letakoch ,,strašne,, neziaduce učinky - napr. taky Haloperidol ....a čo teraz sa nemaju napr. schizofrenici liečiť lebo to nie je prirodne? Budu piť bylinkove čaje ? Mozog je stale neprebadane uzemie. Vieme o nom vo vysledku málo, nie všetky procesy su prebadane a zial niekedy je liečba pokus omyl. Ale to neznamená ze je ,,otrasne,, čo lekari predpisuju - to skor hovori o tom ze nič o medicine nevieš rovnako ako ja..len s tým rozdielom ze ja sa na to pozerám triezvejším pohladom. 🙂
@sardinka335 v podstate mas vo vsetkom pravdu, ale decku antidepresiva?? Keby malo mozno nejaku formu autizmu alebo nieco podobne, ale nie na hyperaktivitu, mu tlmit mozog klonazepanom, fuj, poznam asi troch dospelakov co na tom ficia a strazia si davkovanie aj prejavy. Dieta nevie povedat co mu taky liek robi s emociami, naladou a pod. Dospely to sam citi, vie posudit ci pomaha alebo nie. U dietata toto musi posudit rodic len podla spravania, co je dost tazke. Podla mna si lekarka potrebovala len udrzat pacienta tak "nieco" nasadila. Ja tiez verim viac lekarom ako alternativnej medicine...ale antidepresiva na hyperaktivitu by som nedala.
@mirka2707 ahoj,no podla mojich skusenosti je Rivotril svinstvo. Moj syncek maval epilepticke zachvaty denne;od pol roka-a skusali na nom rozne lieky. Rivotril predpisala lekarka akoze aky super liek-syncek mal vtedy rok a pol. Dala som mu podla predpisu dve kvapky.
Nastala hroza-ako popisujes-bol uplne ako nadrogovany,nevnimal ma,neovladal si telicko,zmateny pohlad,pohyby uplne nekoordinovane;zachvaty placu,striedane s apatiou. Sam bol akoby nervozny a nestastny z toho co sa s nim deje.
Rivotril som rovno vratila lekarke-nikdy viac.
Persen,Benosen-to su vytazky z byliniek a aj ja sama ich uzivam ked mi je tazko...
Vzdy sa spolahni na seba a svoj instinkt-svoj pohlad na tvoje dietatko. Lekarka ho ani nepozna,nevie ako bezne reaguje a predpise lieky-ale ty vies lepsie urcit aky ucinok na synceka maju.
A ked vidis,ze zly-posluchni svoje srdce...
Taketo psychofarmaka su ako ruska ruleta-niekomu pomozu,inemu uskodia.
Drzim ti palce. S
Rivotril uzival moj dospely brat na uzkosti a depky.a s nim sa nedalo nic.isiel ,nabural do steny,padalo mu z ruk vsetko,bol slaby,takze pre dieťa vobec.je to silny liek a navykovy.chudacik maly muselo mu byt hrozne...
@amy2408 ale ved ja som hned v provom prispevku povedala ze tiež by som radšej skusila skor terapiu..ale lahko sa mi to hovori. Niektore deti beru napr. Tiapridal na tiky. Vieš, povedať na liek ze ,,nefunguje,, po 2 dnoch uzivania je neobjektivne. Ano viem bavime sa o dieťati...ale je to neobjektivne nakolko učinok takých AD - Rivotril ale nie je AD - prichadza pozvolne aj 4-6 týždnov....vela ludi sa na začiatku liečby citi divne a vela ludi ziadne problémy nema...je to velmi individuálne. Tym nehovorim ze ma dieťa uzivať lieky tym len hovorim to ze tu sa do toho nikto z nás nerozumie ale mnohí už bohorovne tvrdia ze lekarka urobila zle. Tak nech da Sedaliu, Persen...to mohla urobiť už dávno pradavno - ten problém nema dieťa týžden. 🙂
@sardinka335 suhlasim, treba sa nan nastavit kym zacne posobit tak ako ma, prave preto vytvara zavislost, co mi u dietata nepripada moc vhodne ak ma teda ozaj len tu hyperaktivitu. Ja som ho raz supla aj priatelovi ked bol nervozny ako pes, on ze daj, vyskusam...a po polhodine odkvacol ako male decko a spal asi 14hodin z uplne slabej davky 80kg chlap. Takze to s tym mozgom robi divy ci u 5 rocneho alebo 40 rocneho. Ja som zareagovala len preto ze mam skusenost konkretne s Rivotrilom, inak do AD a podobnych liekov vobec nevidim.
@amy2408 ja poznam len učinok AD...ako tako..ako byvaly uzivatel. 😀 😀 😀 tiež by som hladala ine cesty ak sa da...ale tvrdiť ako niektore ,,ze bylinky,, poriešia ...no, nie je to tak vo velmi vela pripadoch. Co som sa ,,nachlámala,, medovky, čajov....priroda je skor na lahšie pripady...na tie ťažšie už treba ,chemiu vo väčšine pripadov.
@sardinka335 sedaliu sme skusali, aj magnezium a nepomohlo, bral dokonca aj tiapridal, ale potom sme prestali brat, lebo prestal ucinkovat, /tiez droga/ o tom persene som nevedela, takze ho urcite vyskusame...
Ryvotril,je velmi silny liek ,dlhodobo pouzivany moze sposobit aj epilepsiu.Brala som ho po mamkinej smrti na upokojenie,mna kvalitne ukludnil,ale pocity ,malatnist chcelo sa mi velmi spat.Ja neviem 5rocne diwta a rivotril,nepasuje mi to.
Davat to 3 mesiacw v kuse? Preboha.. Nerobila by som to.. Ja som to sice brala na epi..ale skoncila som zavisla na rom.. Nakoniec to doslo... A v hlave som mala dlhsie vsugerovane ze to potrebujem... Dietatu by som to nedavala...
@mirka2707 pri niektorych liekoch sa to stava.. kamoskina mala ta po kinderile ktory by tiez mal upokojovat tak je ako besna