Zienky ja už neviem, čo robiť! Malý ma už asi týždeň riedku stolicu, kaka 1-2 krát za deň! Boli sme aj na vyter z ritky, výsledky budú asi zajtra, že či nema niečo infekčné! Dr nariadila dietu, plus smectu mu dávam, enterol a rehydratacny roztok!
V pondelok mal nastúpiť do škôlky, samozrejme som ho tam nedala, ale keby to nebolo nič infekcne, dali by ste ho do škôlky?? Ja mam o 3 týždne nastúpiť do novej prace, ak sa mu ta stolica nezlepši, och co robiť?
Minulý rok to mal tiež, po 2 dňoch v školke ho začalo preháňať, myslíte, že to môže mať aj psychického rázu?? On tu škôlku proste nemusí, ale ja tiež nemôžem byť doma! Nakoniec chodil len na pol dna a bolo dobre už 🤷♀️ čítala som kadečo už, aj to, že hnačka sa kvalifikuje až keď kaka viac ako 3 krát za deň vodovu stolicu, že riedka stolica 1-2 krát za deň sa nepovažuje za hnačku! Včera už mal stolicu ráno normálnu a poobede zase riedku a v školke mi ho nebudú chcieť mať
Ak kaká inak ako vždy, tak nejaký problém je.A kľudne aj psychika.Ked vyjdú dobre výtery, tak ho tam daj.
@taktotedanie a keď je to psychického rázu tak co s tým??
@lenka2710 porozpravaj sa s dietatom, porozpravaj sa s ucitelkami ci si nieco nezvycajne nevsimli a pohladaj detskeho psychologa alebo sa spytaj ci skolka nema nejakeho v centre
@taktotedanie on tam už chodil minulý rok, bol tam hneď na celý deň, tak odporučili učiteľky, po 2 dňoch ho začalo preháňať, nechcel tam spat atď! Keď som ho dala iba na pol dna bez spánku, všetko bolo ok
@lenka2710 ved hovorim psychicky podklad
Dávala by som ho aspoň doobedu, lebo ak nebude chodiť do skolky vôbec tak vypadne z toho zvyku a bude to ešte ťažšie
Dcéra mala stolicu asi dvakrát denne (redšiu), aj to len cca 2,5 dňa a sem tam sa sťažovala na bolesť bruška a predsa to bola salmonela (potvrdená výterom). Ale u vás, keď sa to opakuje po minulom roku a zrazu, keď je v škôlke len pol dňa, tak sa stolica upraví, tak to bude ozaj tá psychika. Ale pre pokoj v duši počkaj na výsledky.
@livuska124 určite počkám, ale boli sme už v pondelok a sestra u dr mi hovorila, že ak by to bola salmonela, tak by mi už z labaku v stredu volali, ale ešte dnes niesu výsledky
@lenka2710 mne volali výsledky rovno z hygieny, ešte skôr než lekárka 😀 (asi to tam labáky nahlasujú)
@livuska124 a riešilo sa to potom nejako?? Boli ste na nejakých vyšetreniach ešte?? Asi robili opakovaný vyter, či??
@lenka2710 áno, opakovaný výter po týždni, či po 10 dňoch (už našťastie negatívny).
Presne si pamätám, že tie "hnačky" trvali od štvrtka do soboty. Vo štvrtok mala aj teplotu okolo 38 a 2x denne redšia stolica, ale bola do zelena. Preto som s ňou išla v piatok k Dr., reku ide víkend, nech ju pre istotu pozrie - vzala výter, nariadila diétu, probiotiká a pod. A v pondelok hneď ráno už telefonát z hygieny, pritom už v nedeľu mala stolicu normálnu, takže sme ostali v šoku, že salmonela 😀 Pani z hygieny ma potom 15 minút spovedala, kde sme boli, čo sme jedli, či niekto iný nemá príznaky....
Dcéra bola vtedy ešte drobec, neviem presne, či už vôbec mala dva roky a bola dojčená. Lekárka mi povedala, že to zrejme veľmi pomohlo k takémuto ľahkému priebehu.
@lenka2710 nemusí mu nič byť iné, ak by bola salmonela
@danielahamar vysledky boli dobre a prakticky to presne po týždni prestalo
@lenka2710 nie nepovazuje sa to za hnacku
Podla mna to je psychicke