Ribomunyl na imunitu - dávať či nie?

janhe
28. aug 2018

Baby dcera bola minuly rok nonstop chora (1rok v skolke) od oktobra do maja nepretrzite bez prestavky. Este neskoncilo jedno zacalo druhe a stale. No teraz ide logicky do skolky zas tak som dr poprosila o lieky na imunitu a napisal mi ribomunyl a ked citam diskusie a prib.letak. Neviem ci dat. Lebo z vacsej casti vraj nepomaha a len zbytocne zas chemia.
Kazal mi to davat od 3.sep a mala zatial cele leto neni chora ale neviem ci z toho neochorie ked vraj aj to je mozne. Alebo pri novej davke v dalsiom mesiaci uz moze cosi chytit zo skolky a ten ribomunyl to moze zhorsit. Ja fakt neviem co robit. Nechcem aby mi mala bola zasa tak chora ved to je tazke pre tie nase deti tolko byt chore. Ale zasa ani hento nebude nejaky zazrak.

pribinak
28. aug 2018

Nam vobec nezabral, skoda penazi. Zabral az Immunor

sweetdreams
28. aug 2018

@janhe ja som brala ribomunyl ako dospela a velmi mi pomohol. brala som ho jednu zimu (tusim pol roka, ma take specificke davkovanie) a potom cca o 5 rokov znova a zakazdym som bola spokojna.

lucka_lullu
28. aug 2018

@janhe spoločnosť, ktorá vyrába Ribomunyl ukončila dodávanie na slovenský a český trh k 1.1.2018 (oficiálna správa na Šukl-y (dá sa dohliadať). V lekárňach sú dostupné "dopredaje" skladových zásob. (dôvod neuviedli)
Ja by som si to nedala, ale nie z dôvodu, že je to chémia (pretože to nie je celkom tak), no cca 4 roky späť ho stiahli aj z francúzskeho trhu (to je jeho materská krajina). Budí to vo mne nedôveru. Plus má naozaj špecifické dávkovanie a kvôli nedostupnosti nemusí byť možné liečbu dokončiť.

renatka100
28. aug 2018

@janhe to je normalne ze deti v preskolskom veku su chore, moja bola takmer non stop chora - (ale ziadne atb) a teraz ako skolacka jej iz nic nie je. Treba to preckat.

stankadu
28. aug 2018

moja dcéra to brala. V škôlke velmi často bola chorá, ale ked už išla do 1. triedy, tak bola len 3-4x chorá za rok. Ťažko povedať, či jej zabral Ribomunyl alebo sa vyvinula imunita. Lebo aj po užívaní bývala chorá, no nie tak často. Ono to zázraky nerobí, no posilnuje imunitu. A deti v škôlke sú dosť náchylné na choroby.

benit
28. aug 2018

Nam tiez nezabral, ani jednemu nepomohol.

janhe
autor
28. aug 2018

Dakujem rozhodla som sa ze nedam
Uvidime ako casto bude tento rok chora a ked bude toho dost pojdem to riesit k dokimu zas len nieco ine dam predpisat ked tak
Dikes za rady

kladina
28. aug 2018

@janhe Myslím, že ste sa správne rozhodli. My sme boli rovnaký prípad, ako sme začali brat R., tak po 3 týždňoch sme mali šialený zapal pľúc a boli sme v nemocnici, malá neustála tie oslabené streptokoky..... a nezabral ani keď ho mala doužívala.. Za mňa je top Imunoglukan dlhodobo. 🙂