Maminy malo to niektorej z vas babatko?? Po akej dobe to preslo??nastastie sme bez teploty len kasel sople a chraplavy hladok... nevykluje sa z toho daco horsie??? 😢
@xevulax sme v nemocnici ale liecbu ma chabu kedze to je virus a plucka ma ciste takze ziadne atb..nastastie ma len nadchu a kasel len sa bojim aby jej to neslo nizsie a toho zapalu pluc..vy ste sa liecili doma??a az potom vam zistili zapal pluc?
No u nnas to bolo komikovanejsie kedze vsetky tri som mala chore naraz. Brali antibiotika dtarsia medzitym skoncila v nemocnici s vysokymi teplotamii a laryngitidou od pondelku do piatku a cez vikend mi zacala jedna z fvojiciek strasne kaslat este som si pomyslela ze hadam nema zapal pluc v pondelok sme leteli k dr. A ta nas hned poslala na rtg s tym ze ma podozrenie na zapal pluc. Potvrdil sa tak sme sli na hospitalizaciu. Az tam zististili ze to dodlstala koli rsv virusu. Mali sme vela liekov a spreje- na ten zapal pluc na rsv sme mali len podporu isoprinosine. Polepsilo sa jej tak nas na 5.den pustili domov ale kym sa dala dokopy uplne to boli nejake 2-3 tyzdne. Isoprinosine sme brali 6 tyzdnov potom. Neboj ked ste v nenocnici nemalo by sa jej pohorsit az tak tam ste monitorovani . A co vam davaju?nejake antivirotika? Neboj bude to ok. Hlavne ak nemate nejake taketo komplikacie.
po obojstrannom zapale pluc boli dvojcata na hranici zicota a smrti..na kysliku a pristrojoch na are velmi nebezpecna vec teploty sme nemali len modri lebo nevedeli dychat
@moninka666 malio by vam dat antivirotika..u babetiek to ide strasne rychlo---
Boze ani ma nestraste...nasa nema teplotu len nadchu a sem tam ju chyti kasel ale take dusivi ze je cela cervena..rtg nepitvrdilo zapal.antivirotika nam nedavaju na to sa spytam mame len nasivin do nosa a ambrobene sirup...bojim sa lebo spekuluju ze nas pustia zajtra a to sme prisli len pred vcerom v noci z pohotovosti...
my sme teplotu nemali ale obajtranny zapal pluc tzv suchy..kasel ano dusivy az som jedneho nasla modreho..dobre ze ste v nemocnici..nas tahali smrtke z lopaty..dobre ze zapal pluc nemate a ste pod kontrolou u malych babetiek to ide strasne rychlo preto vas nechali v nemocnici
Moja to mala ako 7-mesacna, dostala z toho zapal pluc, najprv jej nedavali nic, po 2 dnoch v nemocnici jej vsak stuplo crp - pridruzila sa bakterialna infekcia, skoncila na kysliku a kortikoidoch +atb...9 dni sme boli v nemocnici, chvalabohu vsetko dobre dopadlo...prajem vam rychle uzdravenie
Moja ho mala ked mala dva tyzdne... Najskor sopel a nakoniec nam modrala v rukach, tak hned pohotovost, nemocka. 11 dni... Raz hore raz dole. Davali jej kyslik, ambrobene inhalaciu, kortikoidy. Aj antibiotika. Mala aj zapal pluc z toho. Urcite to treba preliecit, nie je to len tak... Fakt to ide rychlo u malho babatka. V nemocke sme sa stretli viacere take male babatka s tymto a kazde jedno sa z toho dostalo a nema nasledky. Viem ze ak by sme nevolali pohotovost, tak uz tu nie je. Doveruj lekarom, oni vedia. Moja vobec nie je castejsie chora, fakt nic, ma dobru imunitu. Inak hrozny virus toto pre take deticky. Drzim paste nech ste co najskor doma a zdravi 🙂
Nas chcu poslat domov zajtra...sopel ma vodnaty uvidime co bude dalej..drzte palce dufam ze to ostane len pri nadche
@origalaxis my sme v nemocke uz piaty den soplik ma zatial biely bez zapalu tiez ma ambrobene nasivin a inhalujeme..najviac nas trapi ten kasel dusivi...a vzdy ked zaspi sa nejde dokaslat chudinka..ja dufm dufam ze to ostane uz len takto ako to je a nebude sa to zhorsovat...drzte palce
@moninka666 urcite sa to nebude zhorsovat. Kasel je fajn... Teda moja bola taka malinka ze nevedela kaslat sama bolo ju treba masirovat, aby sa hlieniky dostali von. Takze kasel je z tohto pohladu super. Moja mala aj zeleny soplik aj vsetko mozne a dnes je zdrava baba 🙂 tak sa neboj, dost strasidelne veci sa daju o RSV precitat, ale to podla mna vtedy ked sa to nelieci v nemocke. Drzim palce!
@moninka666 a je to virus... Virusy maju nejaky priebeh ktory proste musi byt. Tvoja babula to zvlada podla toho co pises velmi dobre, bez komplikacii. Len to este par dni potrva, tych 12 dni trva RSV podla toho co ja som sa pytala vtedy doktorov. Mate este kyslik? A infuzky? Aku ma saturaciu? Ja myslim ze uz sa to bude zlepsovat, u nas sa to zacalo zlepsovat po asi 7 dnoch? Pomaly ale iste 🙂
@origalaxis neinhaluje kyslik ale daky roztok soli lebo saturlu ma super 97% a tak priblizne..infuzky mi nemame nastastie.mna doktor vystrasil tym ked mi dneska pivedal ze tak skoro sa domov chystat nemam..tak ratam stym ze este tyzden ale viac dufam ze nie...plus malu este aj kojim tak to je tiez fajn na imunitu..len teraz papa po menej..no drz palce 😇
@dusika11 tiez nema teplotu a dusivy kasel hlavne ked zaspi ale rtg by potvrdil zapal nie?? Len ten nam robili vo stvrtok a to este tak nekaslala ako teraz.,,
@moninka666 rtg by zapal ukazal a tiez na posluch s fonendoskopom lekar uz pocuje ci tam je zapal pluc neboj sa. Len vas chcu mat pod kontrolou. Inak nam inhalovanie super pomohlo. V nenocke maju super inhalatory ze z nich ide husta para. My sme inhalovali chlorid sodny aj v nenocke a zvykneme aj doma. Neboj sa o chvilku ste doma
Keď sme mali 2 mesiace, dostali sme RS vírus. Malý nemohol dýchať, nasadili mu dva druhy atb kým zistili čo mu je a nakoniec mu nasadili kortikosteroidy. Vyzeralo to zle. Povedali nám, že má zničenú imunitu a bude z neho ťažký astmatik a alergik. Našťastie už je to vyše roka a všetko je v poriadku.
@moninka666 tak to ste na tom velmi dobre, fakt. Podla mna za par dni ste doma... Aj nas strasili, lebo oni sa boja nieco slubit rodicom.
@moninka666 ukazolo by..samozrejme.mate stastie ze sa to do pluc nedostalo
nam sa nevyvinula astma ani alergia len bol velmi casto chory ked nastupil do skolky a kazde ochorenie bolo tazsie..laryngitidy ktore bolki dusive a cele noci pri postielke pomahal rectodel cipok..
obidvaja maju asi s castych ochoreni selest..
velmi sa nam polepsilo v minule leto pri mori a v stose na lieceni..inac su v pohode ..malo sa o tom hovori na verejnosti ake je rsv pre babetka nebezpecne
Ja neviem... Ano tvrsi sa ze riziko tychto ochoreni je vacsie. Ale poznam viac ludi kde sa to nepotvrdilo, tak netreba hned mysliet na najhorsie. V dobrom to myslim.
@dusika11 pomohlo vam more? My sa koko detom tiez chystame k moru presne koli chorobam kazdy druhy mesiac a sme na antibiotikach vychytali sme aj take choroby ako cierny kasel napriklad. Laryngitidy mavame tiez velmi casto bud ako bonus k chorobe alebo samostatne medzi dvoma chorobami. Sople ani neratam len to co su na atb. Modli. Sa aby more pomohlo polepsit trochu. Od septrmbra nastupuju aj dvojky do skolky dufam ze nebudu viac doma ako v skolke lebo neviem co budem robit.
Tak dnes na vizite ze vraj sa to lepsi.mala uz nemala dusivy kasel nastastie uz sa snazi pekne odkaslat..ci ma mrzi ze nam zobrali inhalator ze vraj uz nepotrebuje..no neviem😈😡😡 a najnovsie pri odsavani som zazrela troska zeleneho soplika...tak neviem ci sa to lepsi..
@dusika11 no zatial sa to nedostalo..pri pocuvani dr.povedala ze jej tam trocha piska ale ze to z toho ako jej zatekaju sopliky...aj tak by som bola pokojnejsia keby jej este spravili snimok aj ked viem ze to ziarenie nie je dobre pre nu..
@moninka666 urcite sa to lepsi. Oni vedia z pocitia presne co sa v plucach deje 🙂 som rada 🙂
@xevulax no kombinacia mora a liecenia v stose..musim poklopat klopi klop ja som bola chora a deti nei..ceku zimu boli mozno raz..aj to sme dali aerius a ok..raz mali potom daku virozu s hnackou..inac v pohode..oproti minulemu roku vyrazna zmena..inac vraj su dobre aj tei solne jaskyne
@origalaxis ahoj prosim ako ste masirovali aby hlieny isli von?
@moninka666 ste v nemocnici?alebo sa liecite doma?my sme mali v 3 mesiacoch ale s tym ze sme koli nemu dostali zapal pluc tak sme skoncili v nemocnici. Teraz sme sledovani na pneumologii. Zabky maju 2,5 roka ziadne nasledky len su casto chore.