Ahojte prosím vás máte skúsenosti s repelentom proti kliešťom pre 1 ročné dieťa? Páči sa mi tento na obrázku, len teda či je aj účinný? Ďakujem za rady
@374andy ja si repelenty vyrabam z esencialnych olejov, vsetko prirodne, ucinne a bez skodlivin 👌
@lindusss2016 podelíš sa s “receptom”? Tiež som skôr za prírodnú cestu. 🙂
@54tinka54 no zalezi od toho, na co chces repelent pouzivat, teda na aky povrch 😁
Ja ich mam viacero:
Striekaci - ten obsahuje alkohol, cize ho striekam na saty
Na telo pouzivam tuhy, teda mast, ale to je uz trosku narocnejsi recept, da sa to nahradit olejovym, cize len nejaky za studena lisovany olej a nakvapkat do toho esencialne oleje, pouzit sa ich da vela , ale tak pre rocne dieta napr.tea tree, citronela, levandula
A cisty esencialny kvapnem aj na topanky
Ja som dnes kupila prírodný potom hodím aj foto
@lindusss2016 super vďaka 😊 a ten striekací tam ide alkohol voda a esencie? A v akom pomere?
@54tinka54 ano tak, alkohol aspon 60°. Najskor zriedim esencie v alkohole a potom dolejem vodou. Trebars na 50 ml dam 25 ml alkoholu a 50 kvapiek esencii. Ale tak zalezi aj od toho, ake oleje sa rozhodnes pouzit. Kedze to chces striekat na oblecenie, pridala by som aj klincek alebo ceder, tie vonaju dlhsie, citronela je fakt brutalne vyrazna vona. Samozrejme oleje musia byt ciste esencie, ziadne nahrady z dm a pod...
@374andy pripnem sa. Aj mňa by to zaujimalo. 🧐