Reoperácia semmeníkov

itmama15
9. júl 2018

Ahojte. Našla som tu viacero tém o operácií semenníkov a sama so svojím synom som už na jednej bola. Má oba nezostúpené semenníky. Chcem sa však spýtať, či bola niektorá mamina so synom aj na druhej operácií, keď sa nepodarilo stiahnuť semeník dobre alebo vyskočil alebo čo. Nám po dvoch rokoch od operácie tvrdili, že je to ok, ale mne sa to nezdalo. Išla som k inému urológovi a ten mi to potvrdil. Vrátila som sa do BA (kde sme pozorovaní), ale už priamo k prednostovi a ten mi to tiež potvrdil, takže nás rovno objednali na operáciu ľavého semeníka, ktorý má teda stále vyššie. Ani pravý nie je na 100 %, ale je aspoň v miešku v hornej časti. Ten ľavý je v slabine, či kde (hmatám ho, ale nie je v miešku)... Som z toho úplne zdeptaná, lebo je tu samozrejme ešte väčšie riziko, že sa semenník poškodí, o budúcnosti jeho ani nehovorím... Len plačem, čítam a hľadám články, ale málokedy som natrafila na takúto tému, kde by semenníky boli operované viackrát... Väčšinou sa to podarilo na prvýkrát a super, mali pokoj. Môj ich má ako keby "pod ťahom", že mal kratšiu uzdičku, čo mu drží vajká... Prosím poradte, prípady z okolia alebo skúsenosti s mužmi.. Ako fungujú takto operované semenníky? Alebo sa definitívne poškodili...😞

momoika
9. júl 2018

@itmama15 ahoj, moc ti neporadim, ale budem rada ak ti mi poskytneš info Ba urologii na Kramaroch, tam ste boli? My mame nezostupeny jeden semennik a mame ist tam. Ako to tam beži? Dlho sa čaka v čakarni? Predsa len, mame 2 mesiace, cesta dlhšia...vďaka.

itmama15
autor
9. júl 2018

@momoika ahoj. Čakanie na kramaroch je v pohode. Dole sa zaregistrujete a potom na prvom poschodí sleduješ na obrazovke kedy si narade. Novorodencov do 3 mesiacov myslim, ze beru prednostne...

momoika
9. júl 2018

@itmama15 Ooo, veľka vďaka. No, vravela cez telefon,o akejsi regustracii a to som si predstavila, že oooops, asi to bude na dlho. No, mame 11tyzdnov, tak hadam stihame prednostne 😀👍🏻

althejka
9. júl 2018

@momoika do troch mesiacov mate narok na prednostne vysetrenie, takzepo zaregistrovani sa pri vchode v poliklinike sa hned ukaze v systeme,ze ide take male mimco. je len dolezite odovzdat karticku poistenca dv. c. 153. sestricke. aby sa vedelo prisposobit poradie.

janamexico
9. júl 2018

Mali ked sa narodi tak sa mu niali semeniky vodou hidrocrle neviem vo ked ml 8 mesavou bol na operaci od vrtedy ma strsne natiahnutu kozicku al3 po case som zistila ze jeden semenik ma v miesku dol3 a druhy sa mu posunie hore al3 ked je v klude alebo sesi tak je dole nahmatatelny bola som o detskej ta nas poslala na urol ale biakom som sa zlakla lebo sme prezili traumu pri pevej operacii a ked som sa rozhodla ze teda ideme tak moja doktorka v tedy neordinovala isla som k druhej a ta poveda ze je tonok vsak su hmataelne tak ja neviem

momoika
10. júl 2018

@althejka veľka vďaka za radu. 🌸

saska00
22. júl 2023

@itmama15 ahoj môžem vedieť prosím či vám druha operácia pomohla a či už ma oba semenníky v miesku ?

alenkamatiasko
29. máj 2024

@itmama15 ahoj, chcela som sa spýtať ako dopadla operácia? Mojmu synovi operovali ako ročnému oba nezostupene semenníky a teraz rok po operácii to vyzerá,ze bude potrebna opatovna operácia. Opäť ma semenníky vyssie ako by mali byt. Ďakujem

itmama15
autor
30. máj 2024

@alenkamatiasko @saska00 ahojte ano boli sme na druhej operácii. jedno vajko prišili ešte raz a to vyzerá dobre ale zas sa vyšvihli to prvé čo neoperovali 2x. ale vraj to zatiaľ nie je na operáciu obe má stále tak vyššie ale sú v miesku, jedno je trochu pri koreni penisu 🤷‍♀️ sme pozorovaní ale dôležité je že sa prekrvuju