Remodelačná prilba - synček sa v nej nechce hýbať

baska2244
5. aug 2024

Dobrý deň, mamičky,
máte niektorá podobnú skúsenosť ako my? Synček (6 mesiacov) už 1,5 týždňa nosí remodelačnú prilbu a vôbec sa v nej nechce otáčať na bruško. Krásne to už zvládal na obe strany a ako sme dali prilbu, vôbec nie. Nechce sa otáčať, ťažko sa mu hýbe s hlávkou na chrbátiku a len tak leží a je celý nesvoj a nervózny aj periferné videnie je zhoršené, nakoľmu prilba zavadzia a nenaťahuje sa zboku ani za hračkami. Nosí ju celý deň okrem spánku v postieľke (1x cez deň a v noci). Počas bdenia a 2 spánkov v kočiari ju má. Na spánok v postieľke nedávame preto, lebo spinká na boku alebo už aj na brušku a v prilbe sa nedokáže otočiť. 5 mesiacov nám zaspával s plačom až krikom, teraz sa to upravilo a s prilbou bolo zaspávanie opäť s krikom. Už sa k tomu nikdy nechcem vrátiť.
Najviac nás však s manželom trápi to, že s prilbou na chrbátiku vôbec nie je aktívny. Stalo sa vám niečo podobné?
Veľmi ľutujeme, že sme s tou prilbou súhlasili, lebo malý na voredu hlávku symeteickú, len vzadu jemne zležanú a rozhodnutie nechala lekárka na nás, pretože je u neho šanca, že sa mu hlávka upraví sama a sme ľahký prípad deformity. Chceli sme však ísť na istotu, a tak sme súhlasili. Teraz veľmi o tom pochybujeme, keďže si na ňu synček nevie zvyknúť, je mrzutý, nesmeje sa, nevydrží sa hrať sám.
Veľmi sa obávame aj spomaleniu pohybových zručností.
Zlepší sa to? Zvykne si? Máme len vydržať?
Veľmi ďakujem za akúkoľvek radu.

nikoleta999
5. aug 2024

Ahoj, môjho syna operovali, čiže on musel nosiť skoro rok prilbičku a neboj on sa rozbehne ... Aj môj syn sa akoby zabrdzil s vývojom, že sa mu moc nechcelo do ničoho s ňou, pripadne, keď sa mu aj na bruško podarilo, ale jemu hlava padla a potom sa otočil na chrbátik, akoby mu to bolo nepríjemne , prípadne akoby mu bola prilba priťažká a musel si zvykať ... A on to ešte vychytal, že ju začal nosiť od júla a vtedy v lete boli 39 teploty, tak chudáčik mal čo robiť... Ale postupne si zvykol a potom to už ani nevnímal, teda vnímal, keď mi začal štvornožkovať a naschval naražal do nabytku s nou, lebo strašná stranda :D 🙂 Ak chceš na FB je skupina Kraniálna remodelačná ortéza a tam môžeš taktiež smerovať všetky otázky 🙂

baska2244
autor
5. aug 2024

@nikoleta999 Ďakujem ♥️

andreakotesova
5. aug 2024

V prilbe by mal aj spať. Bez nej by mal byť len 1 hodinu denne.

baska2244
autor
5. aug 2024

@andreakotesova
áno, vieme o tom. Samozrejme, skúšali sme to, ale spustí hrozný krik. A tým sme si prechádzali 5 mesiacov pred každým uspávaním. Bolo to hrozné, nikdy viac to nechceme zažívať.