Prosim vás absolvovala ste niektora so svojim dieťatkom rektoskopiu?Ako to prebieha čo nás čaká?Prežili sme si toho už veľa a z tohto mám strach!Ideme na to už o týždeň a u dospelych viem ako to je ale u deticiek si to neviem a ani nechcem predstaviť.Ozvite sa mi prosím
Neviem a ko to funguje objednali nás na určitú hodinu a to je všetko čo viem
@ziggina
Ahoj, ak nemáš ísť s maličkou na príjem do nemocnice, tak potom jedine ambulantne, zrejme pod nejakými liekmi proti bolesti a na utlmenie, inak si to neviem predstaviť ako by chceli robiť rektoskopiu takému drobátku. Moon má pravdu, zvykne sa vyšetrenie robiť aj v anestéze, len to zrejme iba v detských nemocniciach. To znamená že u Vás podľa spádu asi v Košiciach. Skús sa prípadne spýtať aj na túto možnosť... Odporučili aj nejakú prípravu-kašovitá strava, prípadne niečo na vyčistenie črievok?
Áno 3 dni pred tým jej mám dávať na pitie nejaký roztok riedeny 1,5 litrom vody to ju vraj vyčisti a dúfam že ju nejako oblbnu pretože bez toho im to nedovolim urobiť a ani si to neviem predstaviť veď keď je chorá nedovoli ani aby jej pozreli do hrdla!Vtedymá toľko sily ako dospeli chlap.
Takže ako sa mi zdá niktora mi neviete z vlastnej skúsenosti povedat ako to naozaj je a možno je to aj dobre veď ktorá matka by chcela aby to jej dieťatko podstúpilo ale aj tak vám ďakujem za odpovede
@ziggina Neviem, či Ti to pomôže, ja som bola v DFN na Kramároch na praxi pred 20timi rokmi. Vtedy to robili tak, že v jednej miestnosti detičkám pichli injekciu na spanie a už spiace ich preniesli so dedľajšej na vyšetrovací stôl a urobili vyšetrenie. Tak ale je už to dosť rokov 🙂
mohla by som vedieť, ako to dopadlo? nás to tiež asi čaká a tiež mám z toho hrôzu... :/ dakujem
Ahoj, my sme boli v Košiciach , sestrička aj doktorka boli úžasné, malá dostala tabletku a bola pri vedomí ale reagovala tak, ako keby nič necítila, bola mimo ale pri vedomí, spravali
@sanym ahoj omylom som to dala do diskusie? tak začiatok si prečítajte tam.Doktorka aj sestrička šli na malú hravou formou odpútavali jej pozornost a prebehlo to celkom rychlo a v pohode.Rektoskop jej vsunuli asi na 13 cm a ani si to neuvedomilq.Výsledky mi dali hneď q liečbu nám nasadila naša gastroenteorologicka.Držíme vám prsty potom sa ozvite avhlavne nech vám to dobre dopadne.DDaša
aj miško dostal oblbovaciu tabletku, pri vyšetrení síce kričal a plakal, ale potom si nič nepamätal, takže žiadna neskoršia trauma..... to garantujem!! malý bol potom ešte nejakú chvíľu mimo, jak po pár poldecákoch, potom zaspal a ked sa zobudil, bol už úplne v pohode...uvidíte, bude to ok... držíme prsty
@sanym ahoj,moja dcera nekaka aj 12 dni,potom neprijima stravu a dehydratuje.......naštastie jej nezistili žiadne zavažne ochorenie,ma chronický zápal hrubého čreva,celeho traviaceho traktu až ku močovým cestam a s podozrenim na zapal potiahnutý až do žaludka,čo sa rieši aj gastro vzšetrenim,ktore som odmietla a kvôli moč.cestam sme boli u nefrologičky.Už sa jej to kakanie trošku zlepšilo, ale dlhodobo ma brat prehanadla a uvolnovač zvierača ....kakača.Tak ja vam naozaj držim silno prsty,u nas bolo podozrenie na nadorove ochorenie čriev,ktore sa vdakabohu nepotvrdilo.Mali to zvladne a nakoniec aj vy,ved kvôli detom sme take silné.Majte sa Daša
@ziggina držte sa, je to hrozné keď sa detičky takto trápia, my sme si toho tiež preskákali dosť, syn má tráviace a iné problémy od narodenia a stále sa nenašla príčina.
Ešte som sa chcela spýtať, či ste nejak obmedzili stravu pár dní pred vyšetrením. Ja mu mám dva dni a deň pred vyšetrením dať X-prep (laxatívum) a tie dva dni má jesť len kašovitú stravu a veľa piť. U nás bude toto asi najhoršia časť, je strašne tvrdohlavý a som zvedavá ako si to nechá vysvetliť. A v deň zákroku dcérka ešte niečo jedla alebo pila? Ozaj, a kto vám to robil v Ke?
pokial viem, u takýchto malých detí to robia buď pod narkozou alebo ich minimálne oblbnú ☹ chúdatko, ani si to nechcem predstaviť ☹