Ahojte, používali ste rektalnu trubicu, keď malo dieťatko koliku? Ako často ju môžem zavádzať a neuškodí mu to?
Ja som rurkovala mesiac asi 7kdat denne, ored kazdym jedenim a v noci... preslo to same, ked skoncila kolika a zacal kakat aj bez pomoci..
Asi 3x som ju pouzila, lepsie je zistit pricinu z coho je babatku zle ako siahat po najlahsej moznosti
ja hneď zo začiatku, lebo malú zapieklo z um. mliečka, použila som ju asi 3x, potom sme vymenili mlieko a už bolo dobre
Ano, pouzivala. Neuskodi, ak to opatrne zavedies. Niekedy to bola totalna zachrana, ked sa v noci babo zobudilo so strasnym placom, nic nepomahalo a po zavedeni rurky v momente ticho a klud.
Áno, kľudne keď vidíš že cvičenie nepomôže použi rúrku, my sme mali obdobia že pár dni som 2-3x denne použila rúrku a potom znovu bolo dobre a tak stále dookola, keď sme prešli na prikrmy už bolo dobre
My sme používali tiež každý deň. U malej žiadne masaze nezaberali. Keď začala plakať dali sme rurku, o minútu už bolo ticho. U nás veľká zachrana
Rektalna rurka je urcite lepsia ako teplomer, je ns to urcena a je duta, takze plyn rovno unika…
Ja som pouzivala rurku celych cca 8mesiacov minimalne kazdy 3 den, aj castejsie. Bala som sa ako slak, bohuzial nic ine nepomahalo… nic sa tym nepokazilo, ziaden navyk, normalne dieta zacalo kakat samo a bez problemov kaka dodnes… ja som teda ale riesila zapchu, nie plyny, ale ked treba a vyskusala by som vsetko ostatne a nic by nepomahalo, nevahala by som. Ale pouzivat fakt az ked to inak nejde a pri kakani pomahat az ked dieta samo tlaci, nie len tak vyvolavat stolicu, lebo dva dni nekakalo. Na plyny urcite skusit kvapky, nie caje a fenykel, polohovat na brusko, bicyklovať nozickami, masirovat brusko (kuzivymi pohynmi aj hranou ruky zhora nadol akoby posuvat plyny v crevach). 🍀
Pri prvých dvoch bábätkách sme mali riadne koliky. Preplakali sme noci, susedia sa nás chodili pýtať, prečo toľko plaču. Používali sme všetko - masáže, kvapky, cvičenie a nakoniec aj rektálnu rúrku, čiastočne pomohlo. Pri dvoch ďalších sme robili len jednu jedinú vec - pri kazdom prebalení minútu dve podrzať nad nocnikom alebo WC (ako je to pri bezplienkovej komunikačnej metóde, ale o tú nám nešlo). Koliky neboli, deti mali stolicu do nočníka, poprdkali si, večery sme mali pokojné ;). Nedám dopustiť.
@vasjar poouzivala so. Aj ked som bola proti niekedy v 2m sme vyskúšali z nej nam nekakala my sme ju hlavne pouzivali ze sme uvoľnili plynu uplne bolo pocut ako siči ces tu "slamku" nasa mala cca od 15dna koliku ako ji zapieklo mlieko pouzivali sme ked nic ine nezaberalo raz za týždeň mozno aj menej...Nepamätám skratka ak sa velm dlho trapila ale urcite treba davat pozor ako casto ak je velmi zle skusit mozete ci sa ulavi