Rektálna rúrka

24. sep 2024

Ahojte, malej som zaviedla do konecniku rektalnu rurky, podla navodu mam cakat kym sa plyn cez trubicku dostane von. Len neviem kolko to moze trvat.

Ma ju hlboko cca 3cm a ma ju zavedenu 10min a zatial som nepocula ze plyn vysiel.

Postupovala som presne podla navodu.

mamamasama
24. sep 2024

Akych 10 minut? Ešte jej ublizis. Von. Ak nevyjde plyn hned, tak ju tam nedrž. Fakt uz chapem, preco niektorym treba napisat aj na kavu "pozor horuca" 🤦🏻‍♀️

anjelicek26
24. sep 2024

Ach jaj, pritlacis nozicky hore, strcis rurku , pokruzis, ak si neprdne/nevykaka sa do max. 2 minut, kasles na to, skusite pri dalsom prebalovani (ak sa nevykaka sama dovtedy)

autor
24. sep 2024

@mamamasama ako jej moze taka trubicka ublizit. Ved je maka a netlacila som ju tam nasilu.

autor
24. sep 2024

@anjelicek26 nic o to ze sa ma krutit nebolo pisane... iba som ju odbalila zaviedla a cakam

anavixy
24. sep 2024

No tak, ze zvierac ma svoju funkciu- zvierat a nie byt 10 min otvoreny rektalnou rurkou.. To ake stare dieta vydrzi mat 10 min rurku v zadocku?
Normalne zavedies rurku a ak je problem s plynatostou, tak plyn vyjde hned (naozaj hned ako ked prepichnes balon), ak treba pomoct s kakanim, tak tam kruzit a pritlacat do stran - tym sa aktivuje konecnik. Pokial sa nic neudialo, tak zrejme dieta nie je nafuknute. Urcite si jej tym teraz neublizila, ale do buducna fakt nenechavat rurku zavedenu dlhsie nez je nutne, zaviest, pokruzit, ked sa nic nedeje, tak vytiahnut.

autor
24. sep 2024

Urcite je mala nafuknuta, uz ked som jej brusko stlacala tak som to citila... a teda stale place.

A tak som sa rozhodla "obetovat" a skusim tu rurku na sebe ze ako to vobec ucinkuje (nastastie som ich kupila viac)... teda skusila som ju zaviest sebe najskor nic a ked som ju zasunula viac tak so mna islo plynov a aj stolica... a tak som malu odbalila a novu rurku zaviedla cca 5-6cm a plynov snej islo pekne vela a uz aj plakat prestala teda isto som jej neublizila.... takze ruzka bola iba malo hlboko. Mala je uz uplne v pohode a ja tiez 🙂

@mamamasama
@anjelicek26
@anavixy

domka222
25. sep 2024

5-6 cm hlboko? To ja som mojim fakt kúsok, max 2cm. A keď boli plyny, tak odišli hneď. Za minútu bolo vybavené.

ina2405
25. sep 2024

Baby ti tu dobre napísali, 10 minút je pridlho. Keď bol syn zaplynený, tak som počula "vyfučanie" ihneď. Niekedy nič, vybrala som von. Môže mať plyny aj vyššie v trakte, ale na to slúži Espumisan alebo Sabsimplex, hádam mu nebudeš dávať rúrku polmetra dnu.

autor
25. sep 2024

@domka222 no bolo to potrebne (naschval som to skusalana sebe), nakolko plyn nie ist von, ked som jej to dala 3cm nic sa nedialo

autor
25. sep 2024

@ina2405 dala som kolko bolo treba, trebalo hlbsie... v momente prestala plakat a pomohlo jej to.. zial 3cm su malo.

domka222
25. sep 2024

Nemôžeš porovnávať tvoje rectum a rectum maličkého dieťaťa. Načo sa teda pýtaš, keď aj tak si ideš svoje? Tak teda rob ako uznáš za vhodné

jurly
25. sep 2024

moze byt upchata. treba vyfuknut rurku a znova zaviest. ale suhlasim, ze urcite nie 10 min. drzat

autor
25. sep 2024

@domka222 prepac, no robila som to 1x, tak som chcela vediet kde je problem... no aj pri druhom pokuse ked som dala na odporucanie nic nepomahalo otacanie a iba minutku.... tak som ju jednoducho zatlacila hlbsie a podarlo sa... nejdem si svoje ale rada nepomohla a tak som si musela poradit sama

basska_b
25. sep 2024

Boze, podla mna by toto mali zakazat predavat 🙄 uz som pocula o par detoch, co sa potom bez tohto zazraku ani nevykakali

autor
25. sep 2024

@jurly bola uplne cista, nic v nej nebolo

autor
25. sep 2024

@basska_b a aku alternativu odporucas, ja som chcela malej pomoct a asi ina moznost nebola

domka222
25. sep 2024

Sa pozri,či ju máš malinkému dieťaťu zavádzať až 6cm🤦‍♀️ to nie je ako tvoja,kde sa zmestí skoro celá

ina2405
25. sep 2024

@domka222 ja si myslím, že sa tak hlboko zavádzať nemá, to sa predsa nedá porovnať s dospelým človekom.
@autorka, však sa spýtaj lekárky čo ti na to povie.

domka222
25. sep 2024

@ina2405 však jej píšem, že to nie je ako jej riť,kde sa vopchá skoro celá. Má to tam jasne napísané 1-1,5 cm

autor
25. sep 2024

@domka222 ale ja som to tak robila, no nepomohlo, keby jej ju nedam hlbsie tak jej nepomozem... ja ja skusala s tou rurkou potocit a nic neslo... a tak som ju jemno tlacila dalej a zrazu jej to pomohlo... neviem ci by si robila na mojom mieste ked place a nie a nie von..

ina2405
25. sep 2024

No ja by som jej nerobila kolonoskopiu. Bála by som sa, že ju zraním. Moje dieťa plakalo hodiny, ale keď to nešlo, tak to nešlo.

autor
25. sep 2024

@ina2405 dolezite ze jej to pomohlo, nerobila som to nasilu, ale jemno... zial pei cca 3cm bez ucinku

autor
25. sep 2024

@ina2405 ta rurka je maka, nemala som obavu a islo to celkom dobre dnu, netlacila som a v podstate to tam vklzlo same

domka222
25. sep 2024

Čo by som robila ja? Ja mám dve deti a nikdy som im to nepchala až do krku pomaly.

autor
25. sep 2024

@domka222 zas neprehanaj 🙄🙄🙄

domka222
25. sep 2024

Ja nepreháňam. Však si rob ako chceš, je to tvoje dieťa

autor
25. sep 2024

@domka222 mojej malej to pomohlo, za mna lepsie ako ju nehat trapit sa...

domka222
25. sep 2024

Však ti vravím, rob ako chceš

anjelicek26
25. sep 2024

6cm, si ty normalna🫣🫣

autor
25. sep 2024

@anjelicek26 ked to inak neslo? Ale ako som pisala... jemno a citlivo