Rektálna rúrka

anka1709
29. mar 2022

Ahojte, chcem sa opýtať tie baby ktoré ste používali rúrku do 3 mesiacov, začali potom kakať detičky aj bez nej? Mame problém s kakanim ale my mame ešte len 3 týždne a bojim sa že si na to zvykne a potom nebude chcieť sám kakat, ďakujem. 🙂

nikpa
29. mar 2022

@anka1709 áno začal normálne kakať sám aj jeden aj druhý. Samozrejme používaj len občas keď už je to nevyhnutné.

berkyd
29. mar 2022

@anka1709 naša sa bez nej nevykakala, používali sme ju pri každom kakani. A keď začala 4.mesiac ako keby utlo a kakala sama.

andreakotesova
29. mar 2022

Používala som pri dcére do 8 mesiaca, bez nej vobec nekakala a potom "lusknutim prstov" začala kakat sama 👌🏻 Rektalna rúrka bola pri dcére moja naj kamoška 😅

krisbar
29. mar 2022

pozri si tu nejaku odpoved lekara pediatra, alebo kontaktuj toho svojho - ci on ti to odporucil? ak dietatko nema stolicu aj 2 tyzdmne je to ok. ak je dojcene samozrejme. ale na rektalnu rurku su rozne nazory a asi by som sa poradila s lekarom ako s modrym konikom.
mne modry konik pisal ako s klobucikom "v pohodeeee dojcil dlhe mesiace" a vydrzalo mi mlieko 4mesiace. ak by som dnes pocula viac nazorov ze mam sa klobucika zbavit a vyhladat laktacnu aby sme trenovali prisatie tak asi by som spravila veci inak...ale uz je to jedno. len podla mna toto tu nie je dobra vzorka odpovedi najma na taketo citlive temy.

didi35
29. mar 2022

My sme pouzivali asi do 6 mes. Potom zacal uplne sam. Rurkou som mu musela ulavit, neviem si predstavit, zeby som ho nechala trapit. Proste niektorym detickam to dlhsie trva. Ziaden stres z navykovosti. Do dospelosti urcite rurku nebude potrebovat 🙂

diamond007
29. mar 2022

@anka1709 áno začal... Používala som aj dlhšie o čosi a bez problémov. Nechávala som potom aj vykakať aj som ju pouzila

lorin29
29. mar 2022

@anka1709 ja som ju malej prestala dávať keď mala 3 týždne pretože známej mala sa nemohla ešte do roka sama vykakat a teraz to tiež nieje o nič lepšie a to ma už 2 a pol roka

cherry_cherry
29. mar 2022

@anka1709 ja som pri oboch dcerach pouzivala aj dlhsie, aj do 6 mesiacov a normalne zacali same kakat. Mavali tyzdne, ze sa bez nej vobec vykakat nevedeli (a ano, dojcene dieta nemusi kakat aj 1-2 tyzdne, ale ak nema problemy. Ak ti dieta place, puci sa, nevie sa vykakat, brusko ho boli, tak tam neplati ziaden interval 2 tyzdnov). Casom tiez akoby utalo a nemaju ziaden problem.

izabela181
29. mar 2022

@anka1709 môj maly má 8 mesiacov a občas rúrku použijem aj teraz 😊 takto občas používam od narodenia a nemá problém sa vykakat aj sam…ale keď vidím že sa puci tak ho nenechám trápiť sa pol dňa ale pomôžem mu 😊

martinka13
29. mar 2022

Ano, začali. Používali sne ešte dlhšie

mia_von_prag
29. mar 2022

Nekaka sam, lebo je stolica hustá alebo tlači, nejde a potrebuje pomôcť?

Ja som používala rurku asi 3 týždne. Fakt zakaždým to nešlo. Bolo to v období keď mala 1 - 2 mesiace. Pila umele mlieko a stačilo zmeniť formulu (hipp combiotic na hipp comfort proti zapche) a odvtedy problém nie je.
Pokiaľ kojis, je normálne, že dlhšie nekaka. pokial máš umele, skus zmenu. Ideálne sa spýtaj Dr.

anka1709
autor
29. mar 2022

@mia_von_prag ahoj zmena v mlieku už nastala no stále nekakame , teda takto, niekedy sa vykaka, niekedy mu musím pomôcť, a stolica je normálna, riedka… mliecko nutrilon advanced nám Dr odporučila vymeniť za nutrilon comfort & colics no maličký sa stále puči a nekaka tak ako by mal , nevie dostať zo seba všetko , trosku kakne a ostatok zostane dnu takze s tým mu už musím pomôcť ja pretože sa hrozne puči no keď mu pomôžem uľaviť už je spokojnučky🙂 a napriek tomu že toto mliecko nutrilon comfort je proti zápche, ako sme ho začali užívať tak je stolica omnoho tuchšia, takze neviem kde je problém …

lorin29
29. mar 2022

@anka1709 ja osobne s nutrilonom nemám absolútne žiadnu pozitívnu skúsenosť a co som sa na to pýtala kamošiek tak tie tiež nie... Našej malej kým sadlo mlieko to trvalo 2 mesiace... A potom som dala hipp 1 BIO combiotic a je na ňom doteraz.... Presne taký istý problém po nutrilone mala aj naša malá 🙂

ddankiss
25. feb 2024

@berkyd zdravím ako dlho ste používali my už viac ako týždeň teraz som ho deň nechala bez kakania a dnes som zase musela použiť rurku. Ďakujem za odpoveď