Rehabilitačný pobyt pre bábätko kvôli možnej skolióze

barboramax
17. jan 2023

Ahojte mamičky. S našim 10 mesačným synčekom cvičíme v rehabilitačnom centre od jeho 3 mesiacov ale zdá sa že mu to nestačí. Prišli sme tam s tým že má všetko len mierne ale nič sa nezlepšuje skôr asi zhoršuje. Chcela som nás prihlásiť na rehabilitačný pobyt, pretože si pani čo s nami cvičí všimla že sa mu robí zakrivenie chrbtice do C a asi tam je aj občas mierny hrb ktorý však ešte mizne. Termín nám vedia dať však až neskoro. Poznáte miesto kde by sa na to čo najskôr pozreli a pomohli by nám? Ideálne okolie BA. Máte s tým skúsenosť? Môže sa to ešte napraviť? Či mu to už ostane a bude mať skoliózu? Všade majú dlhé čakačky. Ďakujem za rady.

tinkavvv
17. jan 2023

A kam chodite?
Ja mozem odporucit vitalclinic v ba.
A potom su rehabilitacne centra na styl Adeli.

barboramax
autor
17. jan 2023

@tinkavvv Momentálne chodíme do Harmony a zvažujem ísť na ten pobyt či prejsť do Tetisu ale na to sa čaká a ja by som chcela niečo čo najskôr aspoň konzultáciu s niekým ďaľším či niečo účinné čo by pomohlo čo najskôr.

kacena4
17. jan 2023

tetis je super ale akmate naozaj krivi cgrbticu v takom malom veku co sa mi nechce verit kedze dieta este asi pevne same nestoji treba skolioticky ortoped napr v SNOPe

tinkavvv
17. jan 2023

@barboramax skus ten vitalclinic. Aspon sa poradit a mat druhy nazor.

evivb
17. jan 2023

Suhlasim s @tinkavvv. My sme tiez chodili do Vitalclinicu k pani Varcholovej. Urcite jedna najlepsia fyzioterapeutka siroko-daleko. Ma 20 rocnu prax s detickami.

barboramax
autor
17. jan 2023

@kacena4 A odkedy sa to prejavuje? Ja vôbec neviem ostala som zaskočená dnes po tom čo mi povedala že tam vidí hrb. Budúci týždeň máme kontrolu u pani doktorky ale tam sa väčšinou nič nové nedozviem nikdy stále zistí že je na tom rovnako a že treba ďalej cvičiť. Tak by som už rada zistila od niekoho na čom sme aby sme aj zbitocne nestresovali ale nech mi to poriadne celé vysvetlia a pomôžu.

kacena4
17. jan 2023

@barboramax po pravde u malilinko deti sa skolioza prejavi pred 6r. fakt vynimky (hoci teda su aj take pripady) nakolko sa chrbtica stabilicuje pocas prvych rokov zivota a dieti az okolo 10r. maju rychli rast kedy sa im zvykne pokryvit prave z toho rychleho rastu. (tot moj nazor) neviem kvoli comu cvicite ci je problem so svalstvom alebo krivou chrbticou ako pises. treba to skonzultovat s odbornikom nie len fyzioterapeutom (lekarom) drzi palceky

horalka1986
17. jan 2023

U nas bolo podozrenie na skoliozu ked zacala mala sediet. Ta sa v 2,5 rokoch aj potvrdila. Do tetisu sme chodili, mam to tam rada, ale pre nas je to uz slabe, takze teraz chodievame do Hendi centra. Ortopedicku mame na Kramaroch, no aj tam je cakacka nejake 4 mesiace. Na tvojom mieste by som skusila ten SNOP.

barboramax
autor
18. jan 2023

@horalka1986 môžem napísať správu pre viac info?

barboramax
autor
18. jan 2023

Ďakujem vám všetkým za radu. Pravdepodobne pôjdeme do Tetisu alebo do Vitalclinic na ďalšiu konzultáciu aby sme mali aj druhý názor ale ešte predtým pôjdeme do Snop keď sa mi tam podarí dovolať. Ďakujem ☺️

barboramax
autor
18. jan 2023

@kacena4 každé 3 mesiace máme kontrolu u v rehabilitačnom centre u ich lekárky čo je neurologicka ale aj iné. Len vravím že sa od nej nikdy nič nedozvieme stále odporučí ďalej cvičiť a nič sa nezlepšuje ba možno aj zhoršuje.

horalka1986
18. jan 2023

@barboramax Samozrejme

krtko1313
18. jan 2023

Šnop-ka v žiadnom prípade. Lekár sa od stola nepostaví,všetko vidí z diaľky. Bežne 9 mesačné termíny....ako čistý des.

barboramax
autor
18. jan 2023

@krtko1313 fíha a čo teda odporúčate?

krtko1313
22. jan 2023

@barboramax v Ba neviem. Všade sa dlho čaká na termín. Nás vyšetril, lekár kamarát ktorý inak robí v zahraničí. To bolo pravé vyšetrenie. Dcéra má veľkú hypermobilitu, okamžite zakázal karate. A zistil že má kratšiu nohu. Myslela som, že odpadnem. 13 rokov sme tam zbytočne chodili na 5 minútové kontroly.

sss2023
30. dec 2023

@barboramax ahoj ako ste na tom s babatkom a tou skoliozou? Nas ma tiez taky divny hrb na lavek strane 😑

barboramax
autor
30. dec 2023

@sss2023 Nakoniec sme nemuseli na pobyt. Preistotu som skočila aj do Tetisu a pozrela ho lekárka a povedala že to má mierne a nieje potrebný pobyt. Ďalej cvičíme v Harmony teraz už stačí menej každé 2 mesiace aj v Tetise boli super. Máme ísť na kontrolu keď bude mať 3 roky keby sa nám alebo fyzioterapeutovi nieco nezdá mame dôjsť skôr. Uvidíme ako sa to vyvinie či sa to zlepší, upraví alebo čo bude zatiaľ ma všetko mierne.

dominikasch152
4. feb 2024

Ahojte. Moja skúsenosť-Dcérka mala od narodenia hrb a krivu chrbticu. upozorňovala som na to pediatricku, neurologicku aj fyzioterapeutku. Každý ma vysmial, že bábätko skoliozu mať nemôže. Ľady sa pohli až keď sme začali chodiť k inej fyzio a tá nás vystrašila že taký chrbatik nevidela za 25 ročnú prax. Objednala som sa k ortopedovi, urobili RTG a prišla rana. Dcérka má vrodenú skoliozu, okrem toho ešte veľa iných vrodených viac početných chýb chrbtice. Od 12 mesiacov ide nosiť korzet na 23 hodín. Zatiaľ ho ešte nemáme a neviem si ani predstaviť ako to ideme zvládnuť. Len tým chcem povedat- maminky, ak sa Vám niečo na svojom dieťatku nezdá, stojte si za tým. Vy ste s ním 24 hod., vy viete najlepšie. Ja verím, že to s mojou bojovníčkou zvládneme a úspešne sa vyhneme operácii 🙏

sss2023
7. feb 2024

@dominikasch152 Ahoj. Velmi ma mrzi ze vás nikto nepocuval, poznam ten pocit velmi dobre, aj tie pohlady, ze aka som histericka mamicka 😑 a kolko ma teraz malicka ? Velmi vam drzim prsty s tym korzetom 😔 mne sa tiez vobec nepaci chrbat mojho syna (7m)...je velmi ohnuty a rebra na pravej strane mu cudne trcia. Ked sa da na styri je to katastrofa 😔 Nasa doktorka je uplne mimo na jej nazor uz ani niesom zvedava, ju zaujima iba kolko pribral, narastol a ockocania. Fyzio nam uz naznacil ze bude mat zle drzanie tela v buducnosti.
U akej fyzio ste boli prosim vas????
Chcem sa opytat ak by vam to nevadilo neposlali by ste mi nejaku fotku chrbatika malickej do spravy? 😔

Dakujem