Rehabilitačné centrum Tetis v Dunajskej Lužnej

lauren21
22. júl 2014

ahojte chcela by som vedieť viac o tomto stredisku od tých čo tam boli aj pred nedávnom, ako to tam funguje,kedy sa vstáva,ako sa chodí cvičiť atď...my ideme prvýkrát v septembri, 15.9. - 26.9.2014

denisska10
14. aug 2014

ahoj, aj my sa tam chystame, ale skoda, ze ideme na termin od 1.9 do 15.9...co som citala, tak ranajky su od 7.30 do 8.30, tak asi tak nejako sa vstava...ked je nastup v nedelu, kazdy dostane rozpis rehabilitacii...dvakrat cvici fyzioterapeutka a vecer si kazda mamina odcvici sama...ale to si sa uz asi tiez docitala...aj ja by som vedela rada viac informacii, mam trochu obavy ako to vsetko bude...

kaja476
15. aug 2014

@lauren21
@denisska10 Rehabilitácia začína od 7:00 hod,do 15:00hod v nedeľu dostanete rozpis na prvý týždeň, druhý týždeň je zmena. 2 krát denne je cvičenie, 3krát do týždňa vírivka, 2 krát do týždňa masáž. Okrem toho záleži čo predpíše lekárka, každý deň je leaser, niekto má magnet, motoped, elektrostymulácia...Prvý deň v nedelu nie je ešte strava, treba si zobrať z domu aj pre seba aj dieťa.
Sú tam veľmi milé sestričky. Môžete sa pýtať čo vás ešte zaujíma.

denisska10
16. aug 2014

No este by som chcela vediet, ci je naozaj potrebne prist v nedelu presne do tretej, nas caka totizto asi 4,5 hodinova cesta a moze sa stat, ze budeme meskat...taktiez by ma zaujimalo, ci je tam kuchynka na chodbe, kde su izby, lebo rada by som prikrmy pre maleho pripravovala sama...mlieko tatktiez urcite budem pripravovat sama, to si vezmem kanvicu svoju...a vam cvicenia pomohli? velmi pekne dakujem 🙂

kaja476
18. aug 2014

@denisska10 Nemusí sa tam prísť do tretej, dá sa neskôr. Ano je na chodbe kuchynka, mikrovlnka, kanvica, chladnička.

bianca11
19. aug 2014

My sme tiez mali problem s tym ci to stihneme, ale si myslim, ze v pohode. Poniektori prisli az v pondelok rano. Nevyhodou je, ze to nie je v jednej budove. V jednej budove sme byvali, do druhej sme chodili do jedalne a cvicit sa chodi do dalsej. Ja som tam bola ked mal syn 10m a po virivke v chladnom pocasi sme museli bezat na izbu. Po niekolkych chladnych a uprsanych dnoch deticky zacali chorlaviet. My sme mali posledny den tiez zvysenu teplotu.

andreah70
21. aug 2014

@lauren21 ahoj my so synom tiež nastupujeme 15.9. ...........ideme druhý krát

lauren21
autor
22. aug 2014

@andreah70
a ako sa tam chodí treba ísť den dopredu či stačí toho 15-teho ráno?

andreah70
22. aug 2014

@lauren21 keďže 15-teho je sviatok, tak ja pôjdem až poobede ...........minule som nastupovala v nedeľu a sme okolo 16,00 prišli a v pohode

lauren21
autor
22. aug 2014

@andreah70 a čo všetko tam budeme potrbovať čo by sa mi tam zišlo priniesť?my tam ideme po prvýkrát..

andreah70
23. aug 2014

@lauren21 okrem toho čo je písané v pozvánke, mne sa zišli misky na jedlo, lebo malý mi v jedálni moc neobsedel, tak som si brávala obedy aj večere väčšinou na izbu ...............ja som bola na nadštandarde a idem naň opäť a tam bolo všetko čo som potrebovala ..................je tu ešte jedna diskusia o Lužnej tak pozri https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-liecba/rehabilitacne-stredisko-v-dunajskej-luznej-2/

bianca11
23. aug 2014

@lauren21 plienky do vody. Ked sme boli my tak jednu plienku predavali za 1,40. ( nedaleko je velka Jednota a tam je aj DMko).

lauren21
autor
24. aug 2014

@andreah70 no dobre pozriem a pribalím si určite nejaké veci čo nie sú aj v zozname...aj my ideme na nadštandard, čo tam presne je,sú tam aj šálky, kanvica a také čo by som mohla použiť na kávu čaj a tak..?

andreah70
24. aug 2014

@lauren21 ešte je možné že budeme mať spoločnú kúpeľnu 😀 lebo vždy dva nadštandardy majú spoločné wc a kúpelňu .................šalky na izbe tušim neboli (ja som mala svoju pollitrovú na veľkú rannú kávu 😀 ) konvica , mikrovlnka, chladnička áno ..............potom tam bol stôl so stoličkami, detská ikeacka stolička, 2 postele a postielka pre dieťa, televízor a ževraj pre nadštandard povedia aj heslo wifi, ale ja som mala svoj net, tak neviem či to tak je naozaj ..........ja som bola na tom väčšom nadštandarde za 13 € ..............do vírivky som malému dávala neoprenove plavky ................ja som mala všetko čo som potrebovala pre malého flašky, misky, lyžičky svoje .......oni síce dávali mlieko ráno a večer do ich fliaš , ale ja som to prelievala ............ak by si ešte niečo chcela kľudne sa pýtaj 😉
S ako starým dieťaťom ideš?

lauren21
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauren21
autor
24. aug 2014

@andreah70 moja malá vude mať 2 roky,narodila sami s rázštepom chrbtice,3 komorovým hydrocefalom,ACH malformácia a paraparéza(oslabenie) dolných končatín... ☹
a čo ty ako je staré tvoje dieťa?

andreah70
25. aug 2014

@lauren21 tvoja má tých diagnóz viac ☹ ☹ ako môj ...........ten mal dva roky koncom júna ......... najskôr mu neurolog písal dg. centrálna tonusová porucha - hypertonický syndrom dolných končatín .......teraz na poslednej kontrole ho už zaškatuľkoval spastická diparéza ☹ .............malý začas chodiť neskoro (21 mesiacoch) a chodí výrazne po špičkách v dôsledku skrátenia achilových šliach , tak cvičíme vojtovku, chodíme plávať , masírujeme ...............okrem toho má silný strabizmus (škúlenie) na jeseň ho čaká operácia

lauren21
autor
25. aug 2014

@andreah70 no moja žiaľ ešte nechodí sama,pri nábytku jej to ide,aj s chodítkom na tlačenie,keď ju držím za obe ruky tak tiež ide.síce asi sa nevyhne operácií členka,lebo zle stúpa na pravú nohu..inak ako je to s tými výtermi,je ich treba dať urobiť aj malej aj mne?som to čítala v liste čo mi prišiel z TETISU..

andreah70
26. aug 2014

@lauren21 verím , že sa to cvičením zlepší a bude malinká behať 🙂 .................ja som výtery nemala, akosi nebol čas si ich dať urobiť, malého výtery som mala a nikto ich odo mňa nepýtal 😝 , tiež som na vážkach či ich vôbec treba

lauren21
autor
1. sep 2014

@andreah70 ako často sa chodí do vírivky, kolko plienok na plávanie si mám zobrať? A dá sa tam chodiť aj von na prechádzku a do obchodu?

kaja476
1. sep 2014

Vírivka je 3 krát do týždňa. Ano dá sa chodt na prechádzku. Na pravo cez cestu je krčma a potraviny, sú prinich detské hojdačky a šmyklavka, tak sa tam dá posedieť .

andreah70
2. sep 2014

@lauren21 vidím že si už fundovanú odpoveď dostala 🙂 od @kaja476 😉

lauren21
autor
2. sep 2014

tak dobre aspoň nebudeme odrezané od sveta 😉