Rehabilitácia pri skolióze

4. nov 2024

Ako to prebieha? Synovi predpisali cvičenia, boli sme na vyšetreni a objednať sa na prvé cvičenie.Jeden blok má mať 30 minút. Pýtala som sa čo si má doniesť na cvičenie, vraj nič nepotrebuje, len rozpis cvičení, ktorý dostal od lekárky, úbor netreba? Bude to mať o 13:30, pôjde zo školy, je lepšie mu dať tepláky ako by mal cvičiť v rifliach.

mamatroch
4. nov 2024

Riesime to iste. Potrebuje pohodlne oblecenie, teplaky a pohodlne tricko. Neviem, kam budete chodit a ake cviky cvicit, ale odporucam dozriet na to, aby denne cvicil aj doma. Ja som sa na to ako teenagerka vykaslala a teraz si mozem hlavu o stenu buchat, ake mavam bolesti a stavy s chrbticou. Zial, cas uz nevratim a terajsie cvicenie mi sice pomaha, ale dala by som vsetko za to, moct v tomto vratit cas a nedostat sa s chrbticou do takehoto stavu.
Teraz ma dcera skoliozu a predpisali jej rehabilitacie. Nasli sme jej ale v okoli aj cvicenie vyslovene pre teenagerov, mavaju raz tyzdenne, "cvicitelku" poznam, sama som k nej v minulosti chodila cvicit a viem, ze dozrie na to, aby cvicili a dychali spravne, aby sa tam nekyvali len ako trstina vo vetre a necakali znudene na koniec hodiny... a je super, ze su tam sami teenageri, ze nema pocit, ze je tam v klube dochodcov. Zial, dcera stihla odcvicit dve lekcie a zlomila si ruku, ale len co bude opat ok a moct cvicit, ide pokracovat, kde skoncila. Skus nieco take pripadne pozriet v okoli. Dolezite je spevnit trup, cviky na hlboky stabilizacny system. My ideme domov kupit aj rebrinu. Podotykam, ze zijeme v byte, ale zase taka rebrina nezaberie vela miesta a vyuzijeme ju v podstate cela rodina.

vikusjk
4. nov 2024

Dcera (12r.) bola parkrat na cviceni v Ageli (v BA), ale tam sa nam az tak nepacilo. Potom sme chodili do Tetisu v Dunajskej Luznej a tam to bolo super. Chodila v teplakoch a tricku, nespotila sa, cize sa ani neprezliekala a kedze sme sli autom, isla uz z domu oblecena tak, ako potom cvicila. Cviky boli prevazne v lahu, alebo na styroch na zinenke, s roznymi loptami (polosfuknuta mala, alebo aj velka klasicka fitlopta).

autor
4. nov 2024

Tak je jasné, že bude cvičiť aj doma, ale najprv sa musí cviky naučiť, aj ja aby sme to kontrolovali
@vikusjk my pôjdeme zo školy

nina004
4. nov 2024

Niekde sa cvičí aj v spodnom prádle ,pokiaľ to nie je skupina. A na lehátku alebo žinienke,,tak topánky netreba. Pre istotu by som zbalila tričko a kraťasy a na cvičenie šla s ním ,aby si videla čo cvičí a mohla aj doma odkontrolovať techniku

autor
4. nov 2024

@nina004 ideme na individuálne, normálne v nemocnici, majú tam také boxy som si všimla

autor
4. nov 2024

Trvá to reálne 30 minút?

nina004
4. nov 2024

Málokedy je to reálne 30 min.,ale uvidíš aký bude prístup.

autor
5. nov 2024

Jasné , že sa chceme naučiť tie cviky, mali sme aj niečo z internetu, ale nevieme či to cvičí správne.
Nejdeme na súkromnú,.ale na poisťovňu, čakali sme od júna na termín. Celkovo nám predpísala 10 cvičeni a má rozpis na 30 minút. Ide rovno zo školy, len 1 hodinu vynechá
@nina004 lepšie tepláky, alebo kraťasy? Pýtala som sa na úbor tak mi povedala nič netreba🙂

petradenis
5. nov 2024

Určite niečo pohodlné,v čom sa on bude cítiť lepšie. Veď zoberte preistotu a uvidíte sama (nech nezostane len v spodnom prádle). A držím palce,viem dobre čo vás čaká,my to už máme za sebou

autor
5. nov 2024

@petradenis pomohlo?

petradenis
5. nov 2024

Pomohlo,ale bola to drina a fakt záleží na tom ako budete fungovať aj mimo rehabilitácii. U nás to bolo veľa času,energie,aj slzy

autor
5. nov 2024

@petradenis my sme si vedomý, že budeme musieť cvičiť aj doma, základ sa je naučiť ako to správne robiť. To sú nejaké ťažké cvičenia?

autor
5. nov 2024

A kontrola u rehabilitačnej lekárky je raz za polroka? To sa chodí aj na ortopédiu aj tam?

petradenis
5. nov 2024

Ak chcete,napíšte mi správu,vysvetlím

autor
6. nov 2024

No bude to náročné si to zapamätať aby som ho doma odkontrolovala, či správne cvičí😀