Ahojte mamicky,
chcem vas velmi pekne poprosit tie co mate diagnostikovany reflux od vasej doktorky z gastra viete mi pozriet aku diagnozu mate zaznacenu? my mame k 21.9 co je ako refluxova choroba bez zapaleneho pazeraka...a teda neviem ci je to to isty ako obycajny fyziologicky reflux alebo uz ide o nieco vaznejsie.
problem mam s dcerkou co ma dva mesiace a od troch tyzdnov nam zacala plakat na prsniku, prehynat sa ako luk, stale place,ma kyslasty zapach z ust, grcka male mnoztva ( len sem tam grca oblukom) grga, stikuta a pretrhava sa zo spanku..doktorka nam predpisala NUTRITON aby sme zabranili zapalu pazeraku..ale mam problem s tym, ze plne dojcim a neviem ako jej ten nutriton davat..dost tazko som rozbehavala dojcenie a vytrpela si svoje a nechcem aby som to pokazila podavanim nutritonu cez flasku...viete mi odporucit ako ste podavali nutriton vy? a ake bolo davkovanie?
dakujem za rady velmi pekne
skús prečítať toto, kým začneš s Nutritonom http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
@hexina podla toho, čo píšeš, vyzerá byť ako "normálny reflux", ktorý sa prejavuje u veľa detičiek / moje dve baby mali tiež/ a nejako som to s doktormi neriešila...pozri si tu je veľa tém o refluxe...u nás to prešlo po 5 mesiaci..skús postupovať podla článku, určite vám to pomôže ..aj tu článok zo stránky Mamila http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/reflu...
@hexina cez den veľa nosiť vo zvislej polohe, napr. v šatke / nemala som,čo velmi ľutujem/..nosila som na rukách a potom v babyvaku...šetrná manipulácia pri prebalovaní / pri tom to bolo vidieť najviac/...pri kojení po sediačky, ak bábo zaspí, nedvíhať odgrgnuť, čakať kým samé sa precitne, že si chce odgrgnuť..v noci ležanie spolu aj kojenie po ležiačky, teda bez dvíhania .. aspon takto sa to dalo trocha zmierniť..a vydržať..
@hexina ahojcek, moj teraz uz skoro 4 rocny syn mal tiez reflux. Trval nam skoro do 1. roka. Uz stvornozkoval, ked som nachadzala na zemi kusky tuhej potravy. Tiez som mu davala Nutriton, ale nezarabalo som ho v mlieku ale s vodou. Pred kojenim som mu ho dala lyzickou a potom kojila. Spaval na mierne vyvysenej posteli (ked bol v postielke, podlozila som mu matrac uterakmi, ked bol v nasej posteli nadvihla som rost). Po kojeni som ho musela aj 30-40 minut nosit, aby si odgrgol a ulavilo sa mu. Kojila som ho tiez vo vyvysenej polohe. Z detstva snam nema jednu fotku, na ktorej by nemal podbradnik. Zvracal vzdy oblukom. Mala som pocit, ze co zjedol to vyvratil. Tak nam lekarka pozicala domov vahu a vzdy som ho vazila pred a po kojeni, zvracani.
@hexina myslim, ze to bolo presne podla tohto navodu: 2 zarovnané odmerky v 25 ml prevarenej vody určenej pre dojčatá a ochladenej na telesnú teplotu. Dôkladne sa zamieša a nechá sa 3-4 minúty odstáť, aby sa mohol zahustiť. Znova sa dobre premieša a okamžite podáva v malých množstvách lyžičkou pred a v priebehu dojčenia. Nepoužitý zvyšok sa okamžite zlikviduje.
Ja som mu ho davala tesne pred kojenim. Ale nikdy som mu nedala celu tuto davku, zdalo sa mi to vela a tak zvysok som vzdy vyhodila. Najskor mi to v pohode jedol, ale postupom casu mi ho zacal odmietat a tak som ho oklamala - odstavila a dala pocas kojenia :-}
@hexina ahojcek, nasla som jeden maly clanok v casopise. Homeopatka pise o lieku gastrocynesine. Su to tabletky, ktore sa rozpustaju vo vode a dava sa kavova lyzicka 2-3 min pred kazdym jedlom. Nepoznam to, mozno sa skus spytat tvojej lekarky. Ale prekvapilo ma, ze vraj s tymto liekom by sa mal pocet "refluxovych epizod" vyrazne znizit do 7 dni a po 14 dnoch vraj prakticky vymizne. Ked si predstavim, ze my sme s tym bojovali az do 1 roka .....
@hexina odstriekas mlieko, zamiesas nutriton a das lzyickou. potom nakojis