Reflux - účinky liečby

19mejko
14. jan 2022

Ahojte maminy, prosím vás keď ste užívali kadejaké lieky aj ar mliečka proti refluxu, videli ste dáke účinky? Zaberalo vám nieco z toho? A v čom bola zmena? Ja dávam sirup gastrotuss sab simplex kvapky aj zmením mliečko na ar len ma zaujíma vcom vám to zabralo ako bolo bábätku lepšie kde si mam všímať tie účinky produktov?

vitriolka
14. jan 2022

v prvom rade, sab simplex ani gastrotuss nie su proti refluxu…najprv zmenit mlieko na AR a urobit opatrenia

19mejko
autor
14. jan 2022

@vitriolka aké opatrenia?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prvosienka88
14. jan 2022

@19mejko nám nezabralo nič. Reflux nám zmiernilo jedine kozie UM. Kúpili sme klinový vankúš no a teraz ako začal s príkrmom tak je to tiež o trosku lepšie.

19mejko
autor
14. jan 2022

Baby zle som sa vyjadrila sa simplex je na koliku pardon to ta únava🙂

19mejko
autor
14. jan 2022

@prvosienka88 a vcom si postrehla ze je to lepšie? Konkrétne? Menej grckala alebo ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misisika
14. jan 2022

@19mejko my sme dodržiavali všetky opatrenia, mali AR mlieko, gastrostuss, tiež sab simplex a stále z dcéry to mliečko lietalo kade tade. Nemohla som ju ani na rukách nosiť, hneď sa dogrckala celá. A zrazu to vo 8 mesiacoch prestalo a vyrástla z toho.

prvosienka88
14. jan 2022

@19mejko menej zvracia a keď, tak už nie tak veľa

19mejko
autor
14. jan 2022

@prvosienka88 ďakujem🙂 si zlata

19mejko
autor
14. jan 2022

@viestta pomohlo vcom? Menej grckala alebo menej palivo alebo?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
19mejko
autor
14. jan 2022

@viestta ďakujem to som chcela vedieť🙂 diky moc

vitriolka
14. jan 2022

@lubka261 nie je proti refluxu, iba chrani sliznicu traviaceho traktu proti kyseline, cize nebude palit a boliet,reflux bude tak ci tak. opatrenia som myslela tie, ako uvadza @viestta

19mejko
autor
14. jan 2022

@vitriolka opatrenia mame samozrejme, aj to pomôže ze nebude páliť lebo ten nepokoj v noci keď vidím ako ju to boli chudatko ak zaberie sirup budem rada veľmi, grcka primerane zatiaľ poklopat ďakujem aj tebe veľmi pekne 🙂

jazula
14. jan 2022

Moja mala skrytý reflux, jej Gastrotuss baby zaberal - on chráni sliznicu ale zároveň aj zahusťuje obsah žalúdka, takze sa jej mliecko nevracalo. Najviac ale pomáhalo polohovanie, vyvýšenie všetkých povrchov a o dosť vyššie ako je klinový vankus. Reflux sa objavil cca v 6 týždňoch a zmizol cca v 6 mesiacoch. Doktorka povedala, že k zmiznutiu pomáha dozrievanie tráviaceho traktu, žalúdok trochu mení polohu, ako babo rastie. Tak asi sa dajú len zmierňovať priznaky a čakať…

19mejko
autor
14. jan 2022

@jazula ďakujem pekne A tiež sa výsledky objavili v grckani a nepalilo zahu?

19mejko
autor
14. jan 2022

Maminky a prosím vás ešte otázočka. Ako je to s kakanim v takomto prípade? Moja bambula už druhý deň nič:( ako dlho vám bábätka nekakali a bolo to v poriadku? Co potom a kedy robiť? Bojím sa toho

jazula
14. jan 2022

@19mejko Ten skrytý reflux je hlavne o pálení záhy, ona nikdy nejako výrazne negrckala. Preto sme na to prišli až keď pri dýchaní chrčala… Sirup a vyvýšenie jej dosť pomohli, mliečko sa jej už nevracalo, záha prestala páliť a dutiny mali čas sa zahojiť. Na začiatku som sirup dávala po každom kŕmení, po zlepšení už len 1x denne pred spaním. Čo sa týka kakania, je dojčená, tam je vraj normálne, keď nie je stolica každý deň. Po Gastrotusse začala kakať menej, ale bola spokojná, aktívna, nevyzerala že by ju niečo bolelo. Rekord mala tuším 5-6 dní za sebou bez stolice. Teraz keď už papá príkrmy sa tiež stane, že 1-2 dni nič a až na tretí deň aj stolica. Ale riešiť to budem, len ak bude vyzerať, že ju to bolí alebo omíňa. Zatiaľ je úplne v pohode 🙂

19mejko
autor
14. jan 2022

@jazula joj ďakujem upokojila si ma🙂 chvalabohu za vás mamičky co vždy ochotne poradia diky moc som veľmi vďačná

jazula
14. jan 2022

@19mejko Nemáš vôbec za čo 🙂. Ja tú svoju tiež sledujem, či ju bruško netlačí 😉. Pre istotu to potom spomeň doktorke na poradni, ale bábo by ti dalo rýchlo najavo, že nie je v pohode… Inak mne pred sirupom aj slabšie priberala a potom zrazu aj skoro 3/4 kila za mesiac, tak si to zriedkavejšie kakanie vysvetľujem aj tak, že mliečko ostalo tam, kde malo a mala väčšiu šancu ho poriadne stráviť… 🙂