Dobrý deň, prosim vas zaujimalo by ma či sa tu najdu mamičky, ktoré maju dieťa s refluxom? Staršie dieta, moja dcerka ma 2,5 roka a ma reflux a zacinam byt dost zufala z toho. Za pol roka nastupuje do školky a neviem si predstavit ako jej vysvetlim že nemoze papat to čo ostatne deti. Prosim je tu niekto, komu reflux presiel?čo vam prosím pomohlo?
Ďakujem
@petrad15 to neviem presne aky ma moja dcerka, zial nerobili jej ziadne vysetrenie. Lekar na gastre neodporuca zatial ani ph metriu ani ziadne ine vysetrenie zato ze je este maličká. Áno to je asi pravda ze to mozno pochopi, len uz teraz mi trhá srdce ked chce papat to co jej bratranci ked su spolu. A proste to nemoze.
@sabina20 Tak a na základe čoho má potom dg. že reflux? Veď keď už ho má tak by si mala vedieť aj ktorý druh to je. Mojej kamošky dcéra 5 ročná má ten mimopažerákový, diagnostikovali jej ho len nedávno a zase to nie je také strašné. Veď má nejako veľa potravín obmedzených? Pokiaľ ti škôlka umožní inú stravu tak sa neboj, spapá.
@petrad15 diagnostikoval jej ho na gastre doktor, na základe toho že jej vybieha x krat za den jedlo do hrdielka. Cize len na zaklade toho. Vysetrenie nemala ziadne. Len teda ultrazvuk ale tam nic nevidel. No má obmedzene tie zakladne ktore drazdia potraviny. Mliecne, cesnak, cibula, paradajky, a podobne. Mozem sa spytat ako jej ho diagnostikovali? Na akom vysetreni bola ?
synovi bol zisteny reflux ked mal 4 roky a aj skolka vysla v ustrety, ak bol dany den jedlami vhodny, jedol to co ostatni a ak nevyhovovalo jedlo,tak som nosila ja a sice bol starsi,ale nemal s tym problem, ze jedol ine a casom sa mu to zlepsilo, teraz ma skoro 10 a uz zje vsetko, len dodrziava stale nejest jedla sposobujuce kyslost min 2 hodiny pred spanim, resp 2 hodiny pred spanim neje uz nic..nas bol v diagnostickom centre srobarov ustav a tam mu to zistili, bol casto chory a kvoli refluxu stale kaslal
@sabina20 ja aj tak vela nekorenim,sol sme pouzivali,ale v mensom mnozstve, rascu,bobkovy list, majoranka, nam aj mletu papriku, synovi malo,petrzlenovu vnat,na syn aj tak nema rad korenene velmi cize to bolo toto ok, ale horcie to bolo s mliecnymi vyrobkami a kecup.postupne po roku cca sme sa pomalicky vracali spat na normalne,ale fakt po trosku sme pridavali a pomohlo to, dnes uz je vsetko,len pred spanim cca 2 hodiny uz neje nic,max nejeke tycinky suche
A mimopažerákový alebo pažerákový? Ja si myslím že sa nemusíš strachovať, za pol roka sa jej CNS ešte dosť vyvinie a nepríde jej to divné keď jej to rozumne vysvetlíš že prečo to ona nemôže papať.