Ahojte, mali ste niektorá problém s refluxom u novorodenca? ako ste to riešili ? ☹
My sme mali reflux už v nemocnici lebo nedávali ju odgrgnut malú mi priniesli lem na kojenie a zobrali tak som ju nestihla dal odgrgnut tak potom začala vracať po jedne. Dr povedala ze ma refluxove dýchanie trošku občas chraplave že jej tam to mliečko beha a mala som ju po kojeni po odgrgnuti vypodlozit vankúšom a aj na noc vypodlozena bola ale nepáčilo sa jej to... Potom som ju prestala vypodkladat a negrckava.obcas ju grcne ale to pretože sa jasi.
@petrarasto Presne tak aj nám to začalo už v nemocnici! Nosili mi ju len kojiť a potom brali ako "psa" .... a pritom tvrdili že im negrcká .... a stále prišla prezlečená 😠 . a neboli ste dehydrovaný po zvracaní? lebo ja sa to bojím že bude dehydrovaná lebo ona všetko vyčľapne von čo spapá.
Ahoj.my sme tiez mali reflux.niekedy vygrckla prudom co vycuckala.kojili sme sa.pomahala zvysena poloha v postielke.vypodlozit ju a este mi pomohlo ze som ju zacala nosit cez den.ono totiz ona grckala hlavne cez den ked sa moc napapala a neodhadla mnozstvo.mala byvala aj uplakana ked som ju polozila asi sa jej to mliecko vracalo.nam sa to nastastie samo upravilo do 3mesiacov ale bola sledovana ci pribera lebo zo zaciatku priberala menej jak mala
A este ma napada existuju kvapky alebo prasok to by ti pediayricka mala poradit na zahustenie mliecka.ale my sme nastastie nepotrebovali.len vela vela nosit vo zvysenej polohe lebo ona si nechcela ani odgrcnut niekedy az po pol hodke nosenia
@mlady_par Áno aj my sme sledovaní len zatiaľ máme len týždeň tak uvidím ako bude dalej .... len dnes toľko vygrcla že som z toho na nervy - áno aj tejto mojej sa mliečko vracia do úst ked ju dám ľahnúť presne. Je taká nepokojná v postieľke mixuje sa a potom to vyvráti všetko ...
@ada0207 ja som bola po sekcii a veľmi ma to hnevalo a mne práveže povedali ze mala vracka ale na vizite som to povedala ze ju nedávajú odgrgnut a že vracka. Pokiaľ neplač tak si myslím že nie je dehydrovana. Ja som radšej častejšie kojila kee vrackala a v noci nevrackala vôbec tuším len raz.ale podľa mňa to majú babatka že si nevedia odgrgnut mala mi nechcela skoro vôbec po kojeni odgrgnut.
my sme mali tiez reflux druheho stupna...boli sme na vysetreni predtym som mu dala mlieko a na sono sa pekne ukazalo jak mu to ide hore...2 dni sme boli v nemocke a predpisala na bebu AR ale nepomohlo vobec maly sabloval take prudy ze normal ospliechal stenu...nam to preslo az ked sme presli na tuhu stravu...takze sme prezliekali kazdu chvilu....uz si nepamatam tusim je to spojene s tym ze nemaju ten pazerakovy zvierac dobre vyvynuty
@petrarasto Moja ja mám presne ten istý problém ja som tiež po sekcií nečakanej, a malú mali skoro stále oni ... nie neplače krásne spinká len ma to štve že vyzvrackala veľa a teraz je už skoro 5hodín od kojenia a ona krásne sladko búva neviem či ju bude či nie ... Ďakujem za radu !
@ada0207 ja som malú budila po 3h ale niekedy keď sme boli už doma sa mi nepodarilo ju zobudiť. Koľko má mala? Ja tiež nečakala sekcia najprv ma nechali vytrapit a potom ani epiduralku mi nemohli dať lebo som mala zápal kt.sa preniesol na malú a chudátko mala zle výsledky v krvy tak infúzie mala a kade čo 😳 ale je zdravucka jasurka 😁
Maly sme reflux od narodenia dr nam stale tvrdila ze to prejde lenže nie a nie tal som si vypytala costi a do mesiaca bolo po refluxe
@petrarasto Akože aká je stará? týždeň máme 🙂 Ja som po 4hod.pôrode mala rýchlu sekciu ... ale našťastie bolo všetko ok, len ja som nebola pripravená na sekciu ... mne sa pekne budí tiež po 3hod. ale teraz práve nespala od 4 a zaspala až o pol osmej a už by mala jesť ale neviem či ju budiť či nie ...
@nelinka158 Prepáč, ale čo si si vypýtala??? nejak nechápem 😀 Ďakujem
@ada0207 juuj malinka musí prenadherne voňať. A už si doma však? Ja som tiež nebola ale dakovala som keď mi to povedali ze sekcia 😀😁 naša bude mať 5m ale to vypodkladanie do šikma pomohlo aby to mliečko stiekol pekne dole. Uvidis na poradni s malou u Dr koľko bude vážiť, môže vrackat aj preto ze spapa viac ☺
@petrarasto Ano to robíme jasné máme pod matracom fľašu a dávame ju na bok stále, ale ked ja si namyšľam hlúposti (že sa jej niečo stane aj tak) a potom som nervozna z toho a ona to asi cíti ...joj vy ste už veľký oproti nám 🙂 áno už sme doma tri dni 🙂 uvidíme ideme o týždeň lebo sme boli včera tak spapala za 20min. 65 tak uvidím ako to bude o týždeň ..
@ada0207 aj my sme mali reflux diagnostikovany hned v porodnici, vždy keď mi priniesli maleho tak chrcal a kaslal a ja som samozrejme panikarila že maly ma zapal pluc a neviem čo 😉... ale my sme mali ešte aj koliky takze celeeee zle, horor, hroza cca 5 mesiacov. Babatka s refluxom byvaju vacsinou placlive lebo ich tlaci a boli brusko. Malý mal vypodlozeny matrac a ležal teda poriadne " z kopca" plus bol otočený na bok lebo som sa bála aby to nevdychol. Kojili sme sa, tiež sme mali ten nutriton na zahustenie a mali sme to dať pred kazdym dojčením, ale ja som to do malého nevedela dostať, tak som mu to nedavala. Tiez sme mali na predpis bebu ar, že keby veľmi vrackal aby sa napapal, ale ani tu som mu nakoniec nedavala. Kojili sme sa každé 2 h., myslim ze to babatko musí len prerásť. Maly plakaval lebo ho to brusko tlačilo, a teda aj spánok mal nastavený na 20 min, potom sa zobudil s plačom, odgrgol si alebo vyvrackal ale už nezaspal. Takze my sme to obdobie celé preplakali a nespavali. Ale neboj sa, že všetko čo vypije vyvráti, ona sa to iba zdá, v skutočnosti je toho oveľa menej. A my sme aj popri refluxe priberali cca 1 kg/mes. Len veľa trpezlivosti.
Ahoj, nasej malej zistili skryty reflux po tom, co mala apnoicke pauzy (ohlasil ich monitor dychu). Ja nekojim a malinkej daveme Nutrilon AR (do 10teho mesiaca preplaca 50% poistovna, aspon ta nasa). Citala som, ze kojis. Poradim ti, ale vyspadovat postielku. Dbajte nato, aby ju mala vyvysenu co najviac. Taktiez odporucam zakupit monitor dychu. Bude sa vam lepsie spat 😉
@ada0207 to dobre papa. Aj ja som sa bola v panike že čo a ako ale každa si tým asi musíme prejsť 😁 hehe jaaaj ten čas tak letí....
Ahooj...ja mam dve deticky a obidve mali reflux u v porodnici a dcerka mala do 8 mesiaca a synacik mal do 10 mesiaca.U dcerky to bolo strasne, vzdy po kazdom mlieku,vzdy sme mali podbradnik-ale priberali sme krasne tak sme neriesili - u deti sa dlho vyvija zaludocek a u synacika to bolo dlhsie ale tam grckal aj uz stravu normalnu ale uz nam to preslo.Ja nie som zastancom toho ze hned treba behat po doktoroch-viem ze zaludocek babatka sa vyvija poriadne do roka.a to sme mali presne my...ale vam to tak dlho trvat nemusi-kazde babatko je ine.a u nas ani odrgavanie nepomahalo,vobec nic-este aj v noci sme prudom vracali-to je horsie ako nocna mora-to nikomu neprajem.Zelam vam aby vam to rychlo preslo,nejde o to prezliekanie ale o ten pocit ze nechas dieta na chvilku same a moze sa udusit...tak drzim prsteky nech to rychlo prejde 😉
@ada0207 Ahoj 🙂 My sme mali reflux 🙂 Detska lekarka nas poslala na gastro 🙂 Tam sa na nu len pozreli .... a predpisali nam nutrilon AR ... je to hustejsie mliecko .... a potom uz prestala vracat malicka 🙂 Casom sa jej to samo pekne upravilo 🙂 Ten nutrilon AR sa da kupit aj bez predpisu ... ale vraj poistovna moze preplacat istu ciastku ... ak ti ho predpise lekarka 🙂 ..... aj cvicenie pomoze 🙂