Reflux u mesačného predčasne narodeného dieťaťa

veselavrba
15. dec 2012

Ahojte uz som zufala. Mam mesacne dieta a nekojim.V nemocnici mi davali mlieko pre Beba a to mi predpisali aj teraz,kedze sa maly narodil predcastne v 35tyzdni.Tak som mu ho zacala davat. Vsetko bolo ok az doteraz. Dostal novorodenecky reflux.Zacal mi mlieko po troche zvracat. Tak mi doktorka doporucila za zahustenie a proti grckaniu Nutrilon. Zacala som mu ho davat a z neho sa mi nevykakal,stale tlacil akokeby chcel kakat a nic. Masirovala sommu aj brusko,zdvihala nozicky dala caj na prdkanie a nic. Tak som ho prestala davat. Uz neviem co robit,ajk mu dal iba pre bebu tak mi grcka a casto kaka a ak mu tam dam aj nutrilon tak sa nevykaka. MAte niektora stym skusenosti? Prosim poradte.

elisskah
15. dec 2012

skusaj ine mlieka. napr. france lait. A babylove z DM drogerie. Neboj sa toho, ze ked je lacne, tak nie je dobre. Ja myslim, ze je to kvalita. Nutrilon je drahy hlavne kvoli reklame. Take problemy ako ty som nemala. Zo zaciatku som kojila a prikrmovala nutrilonom, od 3 mesiacov len nutrilon. Potom som presla na babylove od 5 mesiacov. Nemala az take velke problemy s kakanim, ale musela ovela viac tlacit ako potom pri babylove. Odvtedy nema problem ziadny s kakanim. No my uz papame aj tuhu stravu. A reflux sme nemali, len sem tam vygrcla.

itwasajoke
15. dec 2012

@veselavrba aj nekojis zvysit prijem tekutin.prevarena voda cajik.kup si v lekarni nejaky Estonian kvapky pre deti po pripade mu pomoz rurkou do 3mesiacov kludne mozes.masirovat brusko pro prebalovani.olejceky ako pupik a pod...v lekarni ti poradia.

aduskatt
15. dec 2012

aj synovi robil Nutrilon zle, zapekal ho, presli sme na francuzske mlieko a to bolo potom v pohode

veselavrba
autor
15. dec 2012

@itwasajoke ano to vsetko viem ale ved musi aj papat ale neviem co skorej nechat ho aby ho bolelo bruskoalebo aby stale kakal a grckal?

bosacka
16. dec 2012

@urcite skus ine mliecka, myslim ze viacere znacky maju aj antirefluxne mlieka... drzim palce 🙂

sedem
16. dec 2012

@veselavrba ahoj, ak ti syncek casto grcka, treba to riesit s lekarkou, aby nebol dehydrovany a nestracal na vahe, mala by vas poslat na sono, aby vam potvrdili alebo vyvratili reflux a ak vam ho potvrdia, budete mat antirefluxne mliecko na predpis(polovicu si hradis a polovicu preplaca poistovna), ak vam Nutrilon nebude vyhovovat, urcite je aj ine antirefluxne mliecko, pripadne sa porad s lekarkou, ci by si nemohla drobcekovi davat pro/pre/biotika, mohli by pomoct crievkam , sleduj fontanelku na hlavicke, aby nebola prepadnuta, lebo to je uz znak dehydratacie a je to velmi nebezpecne pre take malinke babo a s tym kakanim uz len cvicit nozickami, niekedy na uvolnenie bruska zvykne pomoct teply kupel, a ak bude treba, tak pomoct aj rurkou..drzte sa 😉

laura0
16. dec 2012

vsetky antirefluxove mleka zapekaju,su zahustene tak preto,ja som skusala dcerke dat do mlieka aj ten Nutriton prasok na zahustenie mlieka ,ale mala z neho koliky tak sme museli prestat,skusala som sirup Gastrotuss ale ten nezaberal bohvie ako,nezostalo nam nic ine len sa zmierit s grckanim ,dcera ma 5 mesiacov a stale grcia,niekedy menej ,inokedy viac.Lekarka povedala ze musime vydrzat kym nezacne papat tuhu stravu ze tym sa to zlepsi alebo to uplne prejde. 🙂 Ozaj vyskusaj kvapky Biogaia ci neupravia stolicu .

bianca
16. dec 2012

@veselavrba tak presne viem o com pises.My sme skusali bebu s nutritonom ale to bol taky grc ze az,Nakoniec jej sadlo mliecko Hami HA.Zdalo sa mi trosku hustejsie a mala az tak negrcala a pekne kakala skoda len ze uz predtym si vytlacila pupok von

katika227
16. dec 2012

@veselavrba Ajoj!Moja malinká sa narodila v 33 t.t. a tiež má reflux. Vyskúšali sme všetky mlieka a mali sme tiež problém s tým že nekakala. Veľmi jej pomohlo france lait AR. nedostaneš ho možno až tak ľahko,nám ho objednávajú. jeho cena je cca 7 eur. a uvidíš že sa určite krásne vykaká. my sme mali výsledky po troch dňoch. Ja mám na Nutrilon takú alergiu , že nechcem o ňom ani počuť!!!!!!!!!!!!! Nutriton obsahuje svätojánsky chlieb a ešte nejakú gumu a asi z toho uapeká. ale france lait AR obsahuje len svätojánsky chlieb- vlákninu.Teraz viem , že som bola hlúpa lebo som si myslela , že pokial budeme dáavať samé drahé tak je to dobré, ale chyba. k by som mala druhé mimčo tak france lait nedám dopustiť. Toto AR je síce len do pol roka , ale ak bude z toho drobec priberať a nebude robiť problémy tak ti aj gastro lekárka povie, že ho môžeš mať do konca prvého roka. Budem držať palce a napíš ako si dopadla.

katika227
16. dec 2012

a ešte koliky možno budete mať do tretieho mesiaca, ale to sa vyvíjajú črievka.ale hlavne aby kakal.lebo sme si tým prešli , že naša nekakala.na koliky už potom nejaké kvapky a masáže hlavne.

1ivanka1
16. dec 2012

no s týmto všetkým sme si prešli...z pôrodnice sme odchádzali so sunarom HA, veľa mi však grckala a tiež aj plakávala..skoro celé dni..potom som si vyžiadala vyšetrenie a reflux sa potvrdil..vyskúšali sme Nutriton z toho sme mali neskutočné kŕče, Nutrilon AR neskutočná zápcha, mala to totálne tvrdé, myslela som že sa ucpala, neskutočne u toho plakala a samozrejme ja s ňou, takýto zážitok neprajem nikomu ☹ ☹ ☹ okamžite letel sliepkam,odvtedy som na Nutrilon alergická, vždy sa mi vybaví tento strašný zážitok! potom Hipp Ar z toho kakala ale bolelo ju bruško, teraz sme na Bebe AR, s týmto sme boli najviac spokojné ale kakanie nám tiež nešlo...tak som jej to striedala, jednu dávku sunar ha a jednu dávku beba ar..aj keď mi zo sunaru grckala, nedalo sa to inak riešiť.....dobré je aj dávať čajík a vodičku, to mi však odmietala, takže tadeto cesta neviedla....chcela som skúsiť aj france lait ale potom som sa dozvedela o tomto mlieku, že vraj obsahuje veľa cukru tak sme nakoniec zostali pri Bebe AR...nepomohli žiadne masáže, cvičenie nič...časom som prišla na to, že ju musím dať aspoň na 20min na bruško a jedine tak sa mi vykakala...teraz papáme už príkrmy takže zápchy sa upravili....inak mne radili aj vodu z vyvarených sliviek, alebo vodu z ovsených vločiek,,ona mi však okrem mliečka nechce piť žiadne tekutiny...ale toto som skúšala až v jej 3 mesiaci..už som bola ozaj zúfala....inak sestrin syn tiež dosť grckal a má Bebu sensitive..je to lepšie.,.,.tak skús ešte to..držím ti palce..viem aké to je trápenie..

1ivanka1
16. dec 2012

@veselavrba a nepomohla nám ani Bio Gaia