Reflux u dojčeného dieťaťa

laurar1
25. sep 2020

Ahojte
Moja 8 tyzdnova dcera je plne kojena a ma reflux. Negrcka vela, skor ma tichy reflux alebo jej to ide iba do ust, lebo dost casto z nej citime natravene mlieko a ma aj ine priznaky.
Ja som mala dva roky dozadu potvrdenu alergiu na kazein, aj ked momentalne som bez diety, pretoze uz znasam vacsinu mliecnych vyrobkov celkom dobre. Ale pediatricka mi povedala, ze ich mam vysadit, kedze je vysoka pravdepodobnost, ze mala mohla tuto alergiu zdedit. Takze som vsetko mliecne vysadila a reflux sa zlepsil. mala sa prestala prehynat pri kojeni, odtahovat a silno plakat. Ale aj tak je to z nej este citit, aj ked je to daleko lepsie.
Su este nejake potraviny, ktore by som mohla vylucit, aby jej bolo lepsie? Bol mi navrhnuty sirup Gastrotuss alebo zahustenie mlieka nutritonom, ale ja by som radsej skusala vyradit co najviac potravin, kym na nej budem skusat rozne lieky.
Dakujem za rady

ivangeline
25. sep 2020

Ahoj, nám pomohlo nejesť veľa pečiva, a hlavne nič z kysnutého cesta. A samozrejme, vyvýšená poloha pri spánku, veľa nosenia a čas. Čím je staršia, tým menej. 😀