Reflux u dieťatka - skúsenosti

luulinkaa
15. mar 2021

Mamicky podelte sa prosim o vase skusenosti s refluxom, ake je to u vas, ako dlho trval reflux u vasho dietatka..nas maly place vecer po papani aj dve-tri hodiny v kuse, niekedy aj viac az je fialovy brontovy, je to normalne?skusame ho nosit, davat na brusko, lahnut, nic nepomaha..az kym nezaspi od totalnej unavy..ide ma z toho uz porazit. Niekedy place po papani aj cez den 10-15 minut a potom sa upokoji. Do 5t sme davali hipp combiotik a vsetko bolo v poriadku, no mliecko sa zacalo vracat a grckali sme velakrat prudom, tak nas doktorka poslala na gastro. Teraz mame 10t, Skusili sme sunar AR, ten mame doteraz, maly s nim negrcka, ale mlieko sa mu vracia cely den, a kazdy vecer ma takyto zachvat. Na gastre doktor iba skonstatoval, ze ma meteoricke brusko, rsp zaplynatene a teda ked sa mu to zacne vracat treba to dole uvolnit a dat mu rurku. Ale on krasne prdi aj kaka, takze mu nebudem davat rurku, skusili sme to dvakrat a nic, ziadna ulava..mlieko vraj menit nemame ak negrca a kaka..pouzivame samozrejme aj klinovy vankus, davame vela na brusko cez den. Posledne dni sa to este zhorsuje, ked uz nevieme co davam si ho na seba to zaspinka a potom prelozim do hniezda na brusko. Inak spi tri minuty, pat minut je hore a takto dokola az kym ho nedam nato brusko. Viem, ze by tak nemal byt kym sa nevie sam pretocit,ale co mam robit?takto mi potiahne aj dve hodinky. Strasne malo nam spinka cez den tak neni ina moznost. Dost sa pohravam s myslienkou vratit sa na ten hipp a ak bude grckat skusit gastrotuss. Pomohol vam niekomu? Jako pre mna radsej nech sa dogrcka ako ma takto pokazde plakat. Uz sa nato nemozem pozerat.

jumama
16. mar 2021

Nepotesim, reflux tak rychlo neprejde, az ked dietatko zacne s prikrmami, co pri krmeni UM moze zacat pomalicky od ukonceneho 4 mesiaca. Aspon u nasej to tak bolo. Len nasa skor vela grcosila, neplakala, nebolievalo ju brusko. Pouzivali sme antialergicke mlieko Beba. Raz som kupila aj antirefluxnu formulu, ale to pit nechcela, jedovala sa. Ked som ho ochutnala, ono bolo uplne horke, tak som jej to viac nedavala. Je to pre maminku narocne obdobie, striedaju sa vsakovake pocity, od "no a co ze grcka" po obavy "je dieta dostatocne najedene, ked tolko grcka". Tak ja by som vsadila na maminovsky instinkt, ze to co vidis, ze je pre babatko najupokojucejsie, to rob. Aby si aj ty zostala kludna, spokojna, neunavena, nevystresovana. Kamoska u svojej malej pouzivala sirup Gastrotuss, ona ale kojila. Mala dojem, ze nejako velmi to ich malej nepomahalo, a myslim, ze spominala, ze vsetko z toho mali oranzove, lebo to mala povypluvala a nechcela. Kazdopadne dnes maju nase dievky 10 rokov a uz si na to spomeniem s usmevom "je to len obdobie". Drzim ti palceky.

petulka2021
16. mar 2021

Ahoj, ja pracujem v deckom domove. My dávame gastrotuss baby sirup po každom jedle deťom, ktoré majú problém s refluxom.