Ahojte, kedy vašim deťom prešiel reflux? Prestalo zvracanie? Odkedy sa pretáča na bruško, grcia este viac aj natravene mlieko.
@terez246 dakujem, grcala aj natravene? Riešili ste to nejak? Gastro?
Grckala stále. Aj natrávené, aj čerstvé. Plačlivá bola, skrytý reflux mala tiež, čiže počuješ ako jej to "behá" v pažeráku a je jej to nepríjemné. Všetko sme mali ogrckané. Stále. Prali sme nonstop. Je to náročné obdobie a viem si predstaviť ako Ťa to trápi. Boli sme do pol roka len u pediatričky sledovení, tá dala AR mliečko (nekojila som) a sirup Gastrotuss. Ale nezaberalo nič. Grckala rovnako. Ale vzhľadom na to že priberala, nikto neriešil v podstate. Len pretrpieť. Na gastro len po pol roku povedali, že má reflux a tam to skončilo. Do roka predpisovali AR mliečko. Je sledovaná a inak nič. Zmení sa to prechodom na tuhú stravu. My sme kvôli tomu aj začali BLW, lebo pyré grckala stále a už bolo všetko zaprané, kedže to je farebné a nie mliečko. Odkedy papá kúsky, je to ok. 😊
@terez246 och taj to ste ma veľmi nepotešili. Nema este ani 5.mesiacov. Gastrotus nezabral ani nám. Nutriton na zahustenie v žalúdku tiez nie. Kedy ste začali kúsky?
Keďže bola na UM, tak pyré od 4. mesiaca a kúsky od 6,5 mesiaca. Prejde to, nebojte, ale viem sama aký je to boj. Verím, že už toho máte plné zuby. 😊
@terez246 mam veru, a hlavne ten nepokoj, este to grcanie a prezliekanie sa dá zvládnuť, ale ten nepokoj pocas spánku. Jed spi veľakrát počujem akoby bola zahlienena, mala upchatý nos, alebo ako to definovat. Vela aj kycha. Sem tam kašle alebo sa začne akoby dusiť.
Moja do pol roka vlastne neležala na rovnom. Občas v postielke na vyvýšenom, cez deň v lehátku a veľa na rukách a v nosiči. Vtedy sa to dalo zvládnuť.
@terez246 no naša tiez nech nebyť v hracej deke kvôli tomu, ze je narovno, radšej v kresielku. Ale chodíme aj na rehabky a ma byt na deke kvolibtomu aby viac zapájala nohy a tym trénovala brušné svaly. Tak teraz neviem co je lepsie.
Pokiaľ len grcká, nechaju ju na deke. To sa poumýva. Ak má bolesti a je nepokojná, zober ju hore. Asi tak by som ja robila zdravým sedliackym rozumom. Moja sa plazila v 6 mesiacoch a ťahala za sebou vygrckaný obsah, takže tak. Ale neviem, ako to máte, my sme necvičili.
@terez246 naša sa zatial iba otočí z chrbatika na bruško. A krúti po podložke. Keď je nepokojná ju beriem na ruky tam sa utíši. Uvažujem aj nosic. Doteraz v ňom ale nechcela byt. Mali sme požičaný. Bolo mi povedané ze ak začne byt viac aktivna tak grcanie ustane. Ale zas mali sme asi 2tyzdne keď to bolo tak ze grcla asi 2-3krat za cely týžden, uz som si myslela, ze je to za nami. A hold nie je🙈
Ja nosič odporúčam. Tá zodvihnutá poloha pomáha. Ale ber to pozitívne. Onedlho začne papať tuhú stravu a bude to postupne prechádzať. Už len pár desiatok práčiek a máte to za sebou. 😊
@terez246 😂😂toto ma netrapi. Skôr ta nervozita, nepokoj. Aj tvoja bola taka nervózna a zle spala?
Áno, bola uplakaná, nervózna. A ja s ňou. Ale lepší sa to. Keď prešiel pomaličky reflux, prišla separačná úzkosť, ktorá práve vrcholí. Takže uplakaná je stále, len má iný dôvod. 😂 Len ja už som si vlastne zvykla, takže som vo väčšej pohode. To mi pomáha prežiť a nikomu neublížiť. 😂
@terez246 😂😂😂 kedy ste si nato zvykla? Dufam, ze sa dostanem do toho štádia aj ja. Lebo sim frustrovaná a nervózna. Malú nemozem nechať na 3minuty lebo plače vkuse
Moja malá bude mať 13 mesiacov a ešte stále vygrcne "riedke" jedlá typu jogurt a kaša. Tuhú stravu nie. Akútne, teda grckanie nonstop a prúdom bolo asi do 7 mesiaca, potom sa to začalo zlepšovať. Držím palce. 😊