Reflux u 6 mesačného syna

akokavcova
19. feb 2018

Dobry den,

nepoznam velmi Modreho Konika, len mi to kamaratka spominala, zijeme v USA. Chcela by som sa ale poradit so slovenskymi mamickami ohladne reflux. Moj syn ma 6 mesiacov a trpi (tichym) refluxom uz asi od 3-tieho mesiaca. Najskor mu doktorka dala zantac, ten chvilu zaberal a potom uz nie. Zmenila to na Nexium ale ani to velmi nezabera + je to vraj velmi zle brat dlhodobo, lebo to uplne vypina tvorbu kyseliny. Syncek nezvracia, je to "silent reflux" vraj. Ked pije mliecko tak sa mu to vracia naspat, kasle, drhne sa. V noci dobre nespi. Nemate s tym prosim niekto skusenosti a nevedeli by ste odporucit nieco naturalne namiesto liekov? Vopred velmi pekne dakujem.

katharines
19. feb 2018

Skus ho cez den nosit v satke, alebo nosici a vecer dat na sikmu podlozku (napr. Tak, ze sa na 1 strane podlozi troska matrac).

bibistec
20. feb 2018

A nerobila mu testy na alergiu? Lebo vela deti co maju reflux tak maju alergiu na mliecnu bielkovinu. Ale nosenie v satke urcite inac u nas dostat take gely co sa po krmeni daju dietatku a to vytvori taku zatku a, mlieko sa nevracia spat. Lieky takym malym detom nedavame

renirv
20. feb 2018

a nic co vam dali nepomaha? no tu alergiu by som si skusila este preverit. byva to totizto najcastejsi sprievodny jav

danielahamar
20. feb 2018

V noci musi mat vyvysenu polohu, teda vzdy ked lezi, u nas sa moc lieky nedavaju takym malym detom si myslim, kedze do roka to u vacsiny prejde

shades3
20. feb 2018

velmi dobre naozaj podlozit trosku hlavicku v postielke, ak nemas podlozku, aj poskladany uterak pomoze. nam aj velmi pomohli prirodne kvapky volaju sa biogaia, niekde bigaia, davaju sa dve kvapky denne do pusy.. uplne jej to zlepsilo travenie, uz po par dnoch bol velmi viditelny rozdiel.. neviem, ci to u vas dostat, alebo nech ti poslu zo SK, stoji to okolo 12 eur tusim taka mini flasticka, ale dlho vydrzi a naozaj to stoji za to..

deti95060810
20. feb 2018

my sme to mali, len kým sme sa dostali k lekárovi - kým sme prišli na rad trvalo niekoľko týždňov a okolo roku bolo po probléme...Takže my sme vyšli úplne bez liekov...

stella14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilu7
20. feb 2018

Maly mi grckal do 9mesiaca po lekarocg sme nebehali ohladne toho ci ma alebo nema reflux prospieval.doktorka mi predpisala sirup prirodny kt vytvori zatku aby neslo mliecko von ale skor ako sa vytvorila zatka bol sirup vonku🤣🙈s prikrmami a hustou stravou sa to upravilo.

lubi40
20. feb 2018

@akokavcova syn mal tichy reflux ako babatko. Mali sme naklonenu postielku, ale po pravde velmi to nepomohlo, resp. problem to nevyriesilo. U nas to trochu ustupilo, ked sme presli na UM-to je hustejsie (inak da sa do neho primiesat aj nieco tusim od nutrilonu proti refluxu) a potom to v podstate uplne preslo, ked sme presli na tuhu stravu. Ale ono sa to vyrazne zlepsi aj ked dieta zacne sediet, lozit a pod.

akokavcova
autor
20. feb 2018

@bibistec testy na alergiu mu nerobili, dr spominala, ze keby mal alergiu tak by sa to prejavilo v jeho stolici, ze bud by mal hnacky, alebo krv...ale on to ma uplne normalne. Ale pre istotu by mu to asi mohli spravit. A ten gel, mohla by si mi prosim napisat, ze ako sa to vola, ze by som si to vyhladala, ze ci nieco podobne aj tu nemaju? dakujem krasne za pomoc.

akokavcova
autor
20. feb 2018

@renirv dali nam nejaky zantac - to zaberalo chvilu a potom uz nie. potom dali omeprazole - to zaberalo celkom ale poistovna to nepreplacala tak doktorka zmenila na nexium a to je uplne zle. Vraj to malo byt presne to iste co ten omeprazole - vraj ta ista aktivna zlozka, ale nezda sa, ze je to tak. Pri najhorsom to zmenime naspat na omeprazole, aj ked sa to nepreplaca, ale velmi nerada by som mu to dlhodobo davala (nie som dr, ale uplne vypnutie vyroby kyseliny sa mi nezda ako dobry napad...), radsej by som vsetky naturalne moznosti vyskusala, alebo teda aspon popri tom. Hlavne, aby ho to nebolelo.

akokavcova
autor
20. feb 2018

@danielahamar ver mi, ze ja by som tiez najradsej nedavala, ale pozerat sa ako babatko krici od bolesti v noci aj cez den, naozaj som uz nevedela, ze co dalej. ale popritom sa snazim preskumat vsetky mozne ine alternativy.

akokavcova
autor
20. feb 2018

@shades3 dakujem krasne, nasla som to na nete, maju to aj u nas, objednam to a vyskusame

shades3
21. feb 2018

@akokavcova super, nam to velmi pomohlo, hlavne aj na koliky, prestala mat tvrde nafuknute brusko a bola ovela ovela kludnejsia.. drzim palceky!

bibistec
21. feb 2018

Myslim ze ten gel co robi tu zatku je gastrotuss a este ma napadlo ci nema intoleranciu laktozy to by bolo vhodne pred krmenim ale kazdym davat coliprev to je enzym co pomaha stiepit laktozu
V kazdom pripade nechapem ze poriadne nevyseteia ale hned lieky pxhaju a matka musi sama riesit. A ten test na alergiu teda.mohli spravit nikdy nevies ako sa.prejavi. Drzim palce

akokavcova
autor
21. feb 2018

@shades3 dakujem 🙂

akokavcova
autor
21. feb 2018

@bibistec akurat som sestru poprosila, nech nam ho kupi a posle, takze uz je na ceste, velmi dufam, ze to pomoze. Dr povedala, ze jediny sposob ako naozaj potvrdit ze je to reflix je zaviest nejaku trubicku az do zaludka a to sa mi zda velmi invazivne pre take male babatko. Tak radsej skusam vsetko mozne, nieco zabrat musi. Idem aj ten Nutrilon AR vyskusat, hoci on bol doteraz len na materskom mlieku, ale vyskusam. Dr som sa na to pytala, na tu alergiu na mlieko a ona tvrdila, ze to by sa inak prejavovalo. Ach jaj, dako uz bude, urobim pre to vsetko, a budem verit, ze nieco zaberie. Aj probiotika ideme vyskusat. Dakuje krasne za rady, velmi si to vazim.

bibistec
22. feb 2018

@akokavcova urcite ak kpjis nesavaj umele mlieko to moze este horsie dopadnut

shades3
22. feb 2018

@bibistec no ja som popri kojeni od 4.mesiaca musela aj UM davat, nariadenie doktora, ale nemalo to zuadne negativa, akurat lepsie v noci spala, co bol bonus...

brigushka
23. mar 2018

Ahojte. Viac o refluxe nájdete na mojom instagramovom profile. Konkrétne na reflux sem pridávam link : https://instagram.com/p/BgqIVmvgApb/