Ahojte, chcem sa opýtať pravdepodobne máme reflux čakáme nA gastro a chcela by som začať s diétou už teraz čo môžem dať 4 ročnému dieťaťu na raňajky a večere? Recepty na obedy som našla . Vopred ďakujem
@kacena4 no neviem vlastne čo jej robí zle lebo to stále kaslala ale akonáhle sme dali gastrotus a hneď začali s dietov odvtedy jej nič nie je . Len som chcela vedieť či môže ochutené jogurty lebo ak som jej dala normálny smotanový ochutený nič jej nebolo tak neviem či môže aj tie bezlaktozove ochutené...
@petronellam dobry den, mozem sa opytat kolkokrat denne ste davali gasteotuss a ako ste na tom po case? Nas syn podozrenie na reflux kvoli kaslu ale pep test negat. Dakujem
@vierus08 dobry večer prajem, reflux sa nam výrazne zlepsil uz mam pocit ze ho nema... momentalne sme v takom rezime že v škôlke papa ich stravu.a uz ani nekasle... mala o dobie zeuz cezden mohla vsetko len vecer kaslala teraz u ani to... v októbri mame gastro vyšetrenie tak som zvedava.. zo zaciatku sme dávali 3x denne ale kolko ml si nepamatm.. potom 2x a teraz iba ked zje tazke jedlo tak automaticky dam.... ale uz mam pocit zeasi ani netreba
riad sa tym co sposobuje zvysenie kyseliny v zaludku. ja mam reflux a ked sa mi zhorsi beriem lieky. zle sa citim po kyslych jedlach, alebo ovoci - mandarinky, pomarance, pomelo... dalej sladkosti, bublinkova voda, dzus, jablko, kapusta kysla, uhorky kysle... treba si vysledovat po com je dietatu horsie a vyradit z jedalnicka takze ranajky vecere mozes klasicky ako pripravujes