Reflux od štvrtého mesiaca

marry144
31. mar 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať či môže reflux u babatka začať až v 4 mesiacoch. Môj synček v poslednej dobe trošku vyzvracia po papaní. to nieje az taky problem, ale dosť plače a prehyba sa v chrbte tak si myslim ze asi ho trapia kyseliny. Je možné že doteraz s tým problem nemal az teraz ked má 4 mesiace? stravu sme nezmenili, stale je kojený. postielke ma antirefluxny vankuš ale zaspava pri kojeni tak neviem ako to rieišit. viete poradiť? dakujem

pininka1
31. mar 2021

Treba kojit tak aby mal hlavicku vyssie a nedat ho ned lahnut po papani, niekto moze mat od mala len hranicny reflux a neskor sa to zhorsi. Urcite by som to ale spomenula lekarke. Mozno sa to zlepsi a o dost ked pridu prikrmy.

marianarem
31. mar 2021

@marry144 Nas mal reflux uz skor, ale najhorsi prave v tomto obdobi. Az ho bolelo pit mlieko. Vysvetlujem si to hlavne tym, ze v tom obdobi zacal travit podstatne viac casu na brusku, uz sa permanentne pretacal. Nie je to aj u tvojho tak? My sme mali aj naklonenu postielku a takych 20-30 minut po jedle som sa snazila, aby nemal ziadny tlak na brusko. No a radsej viac mensich porcii mlieka.

marry144
autor
1. apr 2021

@pininka1 dakujem, včera večer strašne plakal a prehybal sa. Aj to je príznak? nechce byť vtedy ani na rukach, ani v nosiči, ani papať, nakoniec len na lehatku sme ho ukludnili a zaspinkal

marry144
autor
1. apr 2021

@marianarem môj sa ešte nepretača, takže bud je na brušku alebo na chrbatiku podla toho ako ho polozim

marry144
autor
1. apr 2021

@marianarem v akej polohe si ho davala odgrgnut?

marianarem
1. apr 2021

@marry144 V polohe tigrika, ale davala som si pozor, aby som mu rukou netlacila na brusko. Inac to prehybanie moze byt z refluxu tiez, aj nas to robil. A aku mu davas prestavku medzi jedenim a polohou na brusku? Mne doktorka kazala az hodinu, ale to uz bol pomaly zase unaveny na spanie, tak tych 30 minut som sa snazila aspon.

pininka1
1. apr 2021

@marry144 ano moze, kludne