Potrebovala by som poradiť, som už zúfala.... Máme rok a pol, do teraz sme vôbec nebývali chorý, žiadne ťažkosti z bruškom, žiaden reflux, to sme proste nepoznali, a teraz už posledné 2 mesiace nevieme čo sa deje. Malá cez den zje dá sa povedať všetko čo jej dám (teda to čo môže 1 a pol ročné dieťa), cez den papá, po každom jedle si odgrgne aj 2x, teda jej trávi......večer 20.00 hod. ide spinkať, celú noc prespí v klude, bez budenia, bez plaču, príde 4:00 hodina ráno, ona sa posadí v postielke a vracia aj 15x za sebou, najskôr idú kusy nespracovaného jedla a potom už len akoby hlieny, a nakoniec ta žalúdočná kyselina, ked tu dostane von až potom je dobre....cez den opäť v pohode akoby v noci nič nebolo. Nerozumiem tomu, doktory tiež nie, že prečo len na ránom my vracia..... reflux keby bol tak by vraj vyvrátila aj večer po večernom mlieku, vysadila som mlieko, že alergia......no aj tak stále rovnaka........máte niekto skúsenosti.....vdaka
A nieje zahlienená?pri spinkaní jej to zateká a potom to možno vyvráti.Moja dcérka má alergiu na mlieko(BKM)a nikdy mi kvoly tomu nevracala,ona mala len velké problémy s pokožkou.
@gesypa Ahoj, môj syn má oboje. Nemyslím si, žeby to bola alergia na mlieko, to by sa prejavovalo aj cez deň. Jedine, ak ti ho pije len večer. Skús nedávať citrusy, džúsy, mak, kakao, vysmážané jedlo, niečo doma upečené čerstvé kysnuté a bublinkavé nápoje, paradajku a papriku. Toto teraz nedávaj a počkaj, čo bude. Toto sú najhoršie potraviny na reflux, tak ak by to prešlo, je to reflux, ak neprejde (čakaj minimálne týždeň) tak je to niečo iné. Nám príznaky vymyzli okamžite po nasadení refluxnej diety, len my sme nemali zvracanie, ale noc čo noc neskutočný kašeľ. Držím palce.
Viac o refluxe u starších detí nájdeš tu: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/gastroezofagalny-reflux-u-deti-nad-3-roky-recepty/