Reflux a štikútka

lamadea
3. mar 2023

Náš syn (8rokov) bol pred necelým rokom liečený na reflux. 3 mesiace bral lieky costi a potom už len dieta. Vylúčili sme taktiež mlieko, mliečne výrobky. V decembri minulého roka mal výsledky na gastre výborne, že klapka sa mu pekne zatvára. No v januári zase po jedle čikutka. Od vtedy to ma s prestávkami zase. Včera zvracal a hneď nato nasledne čikutka. Rano sa len napil vody a už čikutka. Som z toho už vyčerpaná. Je možné, že ten reflux je nedolieceny?

emaema123
30. apr 2023

@lamadea dobrý deň, som síce výrazne staršia (19 rokov) od vášho syna, no reflux mam už od 10 rokov čiže Vám možno budem vedieť poradiť. Nie som doktor ani odborníčka no vaše dieťa môže mať nejaký stres, a z toho je ta cikutka, bude lepšie sa z ním porozprávať a zistiť či tam nie je problém napríklad škola. Ďalším ukazovateľom je že intolerancia na laktózu vzniká aj z psychických problémov
Každopádne skúste brať gastrotuss sirup, tuším že je voľnopredajný, ak nepomôže skúste pobehat iných doktorov, ktorý sa nás vec budú pozerať inak.
Držím Vám palce pri liečení, verím tomu že sa Vám syn raz poďakuje, že to riešite a nekašlete na to.