Reflux a chrapčanie

27. jan 2023

Ahojte. Mám 2-mesačné dieťa a s veľkou pravdepodobnosťou má reflux (na vyšetrenie ešte čakáme). Chcem sa opýtať, vás mamičky, čo mali aj vaše deti reflux: - boli aj vaše detičky tak strašne zahlienené, že hrozne chrapčali pri dýchaní aj papaní?
- mali problém pre zahlienenie s pitím mliečka?
- ak vám na gastre nasadili liečbu, pomohla zmierniť príznaky? Resp.čo by nám do vyšetrenia mohlo aspoň trošku pomocť? (Okrem vyvýšenej polohy)
Všetko riešime s jeho lekárkou, len termíny sú nedohľadne. Ďakujem za vaše rady a skúsenosti.

teleskop
27. jan 2023

najdi si moj stary prispevok nama na reflux skoro mala umrela

autor
27. jan 2023

@teleskop fuuuha, tak to ste ma riadne vystrasili😔kde najdem ten prispevok, prosim?

ropucha6
27. jan 2023

Nasa dvojmesacna ma asi tiez, pogrcieva po jedeni, aj je trochu zahlienena. Ale zatial ju neposielala pediatricka na vysetrenie (chodime kvoli inym veciam).

dota6
27. jan 2023

Ahoj, moja malá bude mať čoskoro 3 mesiace. Tiež máme zrejme reflux ale pediatrička povedala, že je to do pol roka normálne, kým dieťa priberá. Spomenula som jej aj to chrapčanie a povedala mi, že je to stridor. Malú nosíme kým si neodgrgne, mame antirefluxný vankúš v každej postieľke. Skúšali sme gastrotuss sirup ale nepomáha. Budúci týždeň ideme na poradňu, som zvedavá čo na to povie, keďže sa to nemení a nezlepšuje ani po zavedení všetkých opatrení.

teleskop
27. jan 2023

v skratke, doktorka odpinkala ze reflux je ok, streidali sme mlieka, materska intuicia mi hovorila ze zle je, odbjednali nas na vysetrenie, tam sa caka a medzitym nas viezla sanitka lebo mala sa dusila, najsilnejsi reflux mala

autor
27. jan 2023

@dota6 no aj mne vravela ze to je normalne, ze to ma vela deti. Ale to chrapcanie sa mi vobec nepaci a o dieta sa bojim. Tiez sme kupili gastrotus, tak uvidim, ci sa dostavia vysledky. Antiref.vankuse mame tiez ale zial, nepomaha nic. Aj ked si po jedle odgrgne, nezlepsuje sa to😔

autor
27. jan 2023

@teleskop no toho sa presne obavam. Najhorsie su noci, kedy je ten chrapot dost intenzivny a babo nepokojne. Vydava rozne zvuky a ja mam uz strach, ci to nie je cosi vazne.
Toto by som zazit teda nechcela a ani neviem, ci by som vedela reagovat v takej situacii😔 potom jej v nemocnici nasadili liecbu alebo to preslo same?

teleskop
27. jan 2023

nenasadili, za par dni sme mali ist na tu kontorlu tam potvrdili moej obavy, nasadili specialne pokyny

alka13
29. mar 2023

Ak by malo aj vaše dieťa stridor chrapcanie môžete mi poslať video ako to znie možno vám pomôžem

alka13
29. mar 2023

@teleskop potvrdil sa stridor u babatka ? Moj syn ma laryngomalaciu museli ho operovať za stridor