Reflux a alergia na kravskú bielkovinu

nnikusska
14. júl 2015

milé Mamičky prosim vas ktore mate podobnu alebo tu istu diagnozu poradte mi ...mam 5mesačnú dcérku ktorá mi neustale vela grcka ma špecialne mliecko Nurtilon Alergy Digestive Care a zahusťujem Nutritonom..mali sme asi dva mesiace neocate aj ten sme zahustovali a chvilku bolo lepsie a potom aj z neocatu zacala moc grckať ..ma problem aj s priberanim slabucko pribera momentalne mame 5130 porodnu vahu sme mali 2670g..takze som uz zufala vyskusali sme uz aj gastrotuss ale to mala bebu AR a to pat minut od najedenia vydrzala nevygrcnut inak mi niekedy ani nedopapa posledny hlt a uz grcka a ked ju zdvihnem na odgrgnutie grgne a o chvilinku grcka.aj po dvoch hodinach vygrcka ..idu nam aj zubky tak to urcite zhoršuje ..mate nejake ine rady okrem polohovania a zahustovadiel..kedy vam to preslo... ☹ ☹

bonaqa2013
14. júl 2015

@nnikusska moja jedna dcéra mala reflux, skončili sme na gastre - tam nám lekárka povedala, že to vačšinou prestáva v 1 roku. A k tomu priberaniu.... Priberáte celkom dobre, dieťa má v 6 mesiacoch svoju pôrodnú váhu zdojnásobiť... Takže u vás je to OK.

nnikusska
autor
14. júl 2015

@bonaqa2013 dakujem za odpoved ale nemyslim ze priberame pekne ja viem ze zdvojnasobit v pol roku ale mam strach uz sme boli v nemocnici kvoli nizkemu prirastku na hmotnosti lebo slabo priberala a aj asi pribera slabo ale neviem uz co spravit viac preto chcem urobit fakt vsetko a mozno existuje este nieco ale neviem co...papat pekne papa len to ze to dlho v zaludku neudrzi polovicu isto vygrcka ..chodime aj ku gastroenterologicke a ta len dala ine mliecko a od patieho mesiaca teda uz teraz prikrmovat a to robime..niekedy grcne aj z kase alebo aj z mrkvovo-zemiackovej ale malokedy.. 😒

bonaqa2013
14. júl 2015

@nnikusska ono ten reflux prejde, len vydržať a malej častejšie ponúkaj papať....

roxana280
14. júl 2015

@nnikusska skúste kvapky Bio Gaya nám pomohli - sú to probiotiká uškodiť nemôžu, len trocha pomôcť

nnikusska
autor
14. júl 2015

@bonaqa2013 aj to som skusala dat jej skor ako tri hodiny no velky neuspech islo to oblukom ani odgrgnut vtedy nestihne a uz to ide z nej vsetko vonka..takze mliecko musime dat az po troch hodinach lebo niekedy aj po dvoch hodinach etse grcka..niekedy aj sa zobudi na to ze jej je zle a to viem ze ked sa zobudi po desiatich minutach viem ze nasleduje grc..stale sa prezliekame dokola co tak sa vela krat dogrcka ze to ani podbradnik nezachyti..

nnikusska
autor
14. júl 2015

@roxana280 dakujem a este sa chcem spytat kolkokrat denne a v akom mnozstve lebo viem ze som to davala malemu ked mal atb ale to je uplne nieco ine

roxana280
14. júl 2015

@nnikusska ja som to dávala synovi asi do troch rokov pravidelne raz denne 10 kvapiek občas som dala prestávku, na pár dní..ten náš mal strané koliky a reflux taký stredný..skúšali ste gastrotuss baby? Inak Nutriton do každého mlieka. Poteším vás, ak nenašli zvlášť ťažkú diagnózu dieťa z toho vyrastie.

lemurko
14. júl 2015

Moja mala silny reflux. Aj netolerovala laktozu. Na reflux sme mali nutriton aj gastrotuss. Bez gastrotussu som vobec nevedela fungovat. Vzdy som ho mala natiahnuty v striekacke. Ale aj jeho pouzivanie muselo byt presne. Teda dopapala, musela si prvykrat odgrgnut aj nieco odgrcnut a az potom som davala sirup, tak bola kludnejsia a aj to dlhsie vydrzalo v zaludku. Ked som dala skor, tak ju to asi velmi tlacilo a zabetomovalo to aj ten nahromadeny vzduch. Na tu intoleranciu bol fajn Coli prev. Ja som ale kojila, velmi sa zlepsila, ked som zacala davat uplne bezlakzozove mlieko. Aj grckanie aj kludnejsia bola. V 11stich mesiacoch sme postupne presli na laktozove um, stale ju aj kojim a uz nema problem ani po mojom mlieku. Sem tam, tak raz za 2 dni este nieco vygrcka, ale to uz je super. Ma 12 mesiacov. Zlepsilo sa to par tyzdnov dozadu. Jaj no a moja v polroku nehrozilo mat 2-nasibok vahy. Narodila sa 3.400 g a v polroku nemala ani 6 kg. Vlastne priberat zacala az ked som jej nadadila to bezlaktozove mlieko. (Teraz ma okolo 8,5 kg).

roxana280
14. júl 2015

@nnikusska a zabudla som protikolikove flase Antikoliková fľaša Dr.Brown´s, som používala, ako veľmi pomohli neviem, skúšala som všetko

nnikusska
autor
15. júl 2015

@lemurko no moja emka ma alergiu na kravsku bielkovinu a preto ma nutrilon alergy digestive care nasadeny od gastroenterologicky a uz sme presli aj na nemliecnu stravu ale aj z tej mi casto grcka..vyskusala som aj gastrotuss ale mne ho kazali davat tak ze nemozem davat do mlieka nutriton bud nutriton alebo sirup takze mi to nezahustene mliecko velmi vygrcka skor nez stihnem dat gastrotuss...no moc ste ma nepotisili ze ten reflux vam utichol az teraz ja dufam kazdy mesiac ze sa to zepsi ale zlepsenie zatial neprichadza... ☹

nnikusska
autor
15. júl 2015

@roxana280 dakujem no uz om ich pozerala tak idem rovno objednat ..a vy tiez zahustujete nutritonom ak som pochopila spravne.stacil vam ten jednotkovy cumlik do tej flašky dr.brown?? ci rovno 2 ste tam dali aka je velka dierka lebo ja mam momentane aventku a tam musim zväčšovať tu dierku no nie vždy sa mi to podari na prvy krat sravit aby jej to pekne islo pomalinky a zaroven aby vobec nieco islo..dufam ze mi bude chceit pit z toho cumlika lebo ona je mala spkulantka nechce hocico ani iny cumlik okrem "mam" nechce ale ak bude lepsie bude musiet si zvyknut..

lemurko
15. júl 2015

@nnikusska ja som mala obdobie, ked som davala nutriton pred kojenim, nakojila, a potom gastrotuss, tiez som bola rada, ked v nej aspon trosku mlieka ostalo. Ale tak prejde to ani nebudes vediet ako. Moja bola vzdy po jedle aj hodinu a pol placliva, v noci ked sa zobudila na jedenie, tak to znamenalo minimalne hodinu po jedle nosit na rukach. No nic moc. Tiez mi to prislo, ako nemozne vydrzat... najskor som myslela, ze do prvych prikrmov, a ze do roka, ked mi niekto povedal, tak som vsetky hviezdicky videla. Ale fakt to zbehlo ani neviem ako.

jumama
15. júl 2015

Nasa mala silny reflux, ale mali sme lekara, ktory dokazal ukludnit. Uz od 4,5 mesiaca sme zacali s ryzovou kasickou, ktoru sme postupne nahradili 3 jedla jednne. Cisto z bielej ryze a vody, rozvarena a najemnucko rozmixovana a riedka kasicka, najpv len par lyziciek, postupne sme pridavali, myslim ze do mesiaca sa nam podarilo nahradit tie tri jedenia za den kasickou. Nam lekar povedal, ze reflux az s hustejsou stravou prejde, ja som nedavala ziadne zahustovacie pripravky, len som do nemoty prezliekala a mala vyvysenu postielku, podlozili sme nohy asi 3 knihami. V podstate len na naliehanie svokry sme skusili Bebu na reflux, inak mala stale len Bebu AR. Tu na reflux ani nechcela... Ochutnala som ju vredy, bolo to hnusne horke, nedivim sa detickam, ze to nechcu ;) Odgrgnut som nedavala vobec, papala v lahu a po papani som s nou co najmenej hybala, inak ak by som ju hybala alebo dala odgrgnut, slo mi to oblukom za chrbat. Ze odgrgavat netreba som sa docitala na dojcenie.wordpress.com, tam si pohladaj vselico o refluxe, su tam dobre rady. Svokrusa si robila srandu, ze nasa grckulka ani bez podbradnika foto nemala 🙂 My sme aj prikrmy zavadzali potom cez tu ryzovu kasicku, ze iba do nej sme pridavali trosicku zeleniniek, nikdy nejedla uplne ciste zeleninky. A dalsie skvele uistenie doktora bolo... Zeleninky z ktorych grcka nedavat - mrkvu este aj po 4 hodinach bola schopna vygrcknut. Takze dlho ficala len ryza s brokolicou a neskor polievocky s brokolicou a vlockami. Vraj monotonnost vobec nevadi. Hadam aj do dvoch rokov stale mavala rano ryzovu kasicku.... Drzim palceky.

roxana280
15. júl 2015

@nnikusska nemal problem, su tam take obycajne cumliky, dierky sme nemuseli zvacsovat, len troska ihlou...moj syn uz ma skoro 6 a je to radny valibuk. Ale tie casy si pamatam ako veeeeeeeelkym oblukom ovracal kadeco i kadekoho... Tie probiotika skuste, ozaj nam pomohli aj na koliky, ktore nas syn mal. A zahustovanie Nutritonom.S tymi flakami som bola spokojna..Topiaci sa aj slamky chyta...Inak zacali sme uz v 5 mesiacoch prikrmami, aj tie pomohli, ja som nekojila, zial nemala som mlieko.

nnikusska
autor
16. júl 2015

@jumama my davame kasicku ryzovu do ktorej sa pridava mliecko ale nesmie to byt moc huste lebo z husteho ju moc nadrapuje.a co sa tyka prikrmov uz tyzden fungujeme na zemiaciku s mrkvickou a celkom nam uz ide papanie ale niekedy vygrcne aj to a niekedy ani z kasicky ani zo zeleninky..uz neviem co jej dat aby sa to v jej zaludocku udrzalo...

divana
3. aug 2017

@nnikusska ahoj kedy vam to preslo? Jamam 4m dcerku so silnym refluxom, ktora nam vobec nespava co ju tazi kyselina, ma trocha problem aj s bruskom tak to jej pritazuje uz ju aj tyzden prikrmujem zeleni ou ale zlepse ie ziadne a ja uz placem co som u avena ze nespinka vobec a je z tohonrrvna.
@jumama a aku hustu kasicku si jej davala? Aj ja chcem dat len sa bojim ze ju bude brucho bolet a kasicka zabrala negrcala tolko?