Babulky, potrebujem poradiť. Dcérka má apnoické pauzy (prestáva dýchať) počas spánku. Má 13 mesiacov. Pediatrička nás poslala na ORL a gastroenterológovi. Krčná povedala, že z jej hľadiska je všetko ok, aby sme sa sústredili na reflux, ktorým spolu s pediatričkou predpokladali, že dcérka trpí. Pediatrička ma ešte upokojila, že sa nemusím báť 24 hodinovej pH-metrie, že to nám hneď nikto robiť nebude, že malinkej najskôr urobia sono. Tak sme sa dnes vybrali na gastro, no prišla som odtiaľ totálne rozčarovaná. ,,Milá" pani doktorka nám najskôr povedala, že načo sme vlastne došli, že ,,veď to je normálne". V zápätí zmenila prístup a hneď nám dala termín na hospitalizáciu, že jej treba urobiť pHmetriu. Tak ja teraz neviem. Dcérka je hrozne živá a tvrdohlavá, neviem si predstaviť, že by mala mať celý deň a noc do nošteka zavedenú sondu... Maminky, aké máte prosím skúsenosti s vyšetrením refluxu? Robili Vaším slniečkam najskôr ultrazvuk alebo ich hneď hospitalizovali? Prípadne ak by ste mali kontakt na nejakého dobrého gastroenterologa, ktorý diagnostikuje reflux aj vďaka sonu (viem, že to nie je 100 % istota) bola by som Vám veľmi povďačná. Ďakujem za každú odpoveď. Príjemný večer
Náš Šimonko skončil na detskej JIS presne kvôli apnoe a tam mu diagnostikovali reflux na základe sono vyšetrenia,nerobili mu žiadnu PHmetriu a to tam ležal týždeň,vtedy mal len 6 týždňov. Dobrému gastroentorologovi stáčí obyčajné sono...
tak skoro ph metriu???ak sa nemylim je az d 3 rokov
Zaujímavé, že jej chce robiť PH-metriu hneď, keď je ešte taká maličká...Mojej robili v roku len sono, to reflux potvrdilo, dali liečbu a o 9 mesiacov už kontrolu PH-metriou (mala 2 roky ). Ešte by som pochopila, keby skúsila sono a to bolo negatívne, tak pre istotu (keďže ide o tie apnoe) overiť, či ozaj reflux nemá... Samotná tá PH-metria nie je taká hrozná, ako vyzerá. Moja teda odrevala zavedenie, , ale keď sa ukľudnila už to vcelku išlo, nejako extrémne jej to nevadilo v nose.