Redšia stolica u 25 mesačnej dcérky

koran
28. júl 2014

ahojte, chcem sa opýtať skúsenejšie mamičky či je normálne, ze moja dcérka má redšiu stolicu. v plienke to má vždy tak vsiaknuté a siaha jej to skoro až po vrch na plienke vzadu nad kostrčou. chcela by som jej skúsiť dať psylium ona dosť pije - to je pri tom dôležité tak by nemal byť problém. doktorke som o tomto nehovorila a aj keby som, tak mi dá možno nejaké probiotiká a tie prednedávnom neznášala dobre, bolelo ju brúško po nich.

ichbinich
29. júl 2014

@koran:
Ako dlho to ma? Ma aj ine priznaky? Je to iba redsie, alebo naozaj hnackove? Ako casto? Co jedla?
...
Ako vidis, neda sa urobit diagnoza na dialku 😉
U mojej dcery, aj u syna to tak bolo, to bolo bezne, ze sa konzistencia menila. Ak to nebola vyslovene hnacka, nic som s tym nerobila. Zalezi od toho, co pojedia a zrazu ma ciernu stolicu z cucoriedok, divne cierne "ciarky" z bananu,... Takmer vsetko sa da vysvetlit podla toho, co pojedli. No ale hnacka je ina, to treba riesit inak.
Ak je to "iba" makka stolica, asi by som to neriesila nijak, resp. davala mrkvu, ryzu a ine zahustovacie potraviny a sledovala vysledok. Lebo casto aj intolerancie sa prejavuju zmenou stolice. Preto som dala aj otazku, ci ma ine priznaky a co jedla... Skus si to odsledovat a ked budes mat podozrenie, potom zase reaguj.

koran
autor
30. júl 2014

@ichbinich ona to ma uz dlhsie resp. velmi malo mala stolicu že normalne hovienko nema hnačku ma to proste redšiu stolicu. nejedla nič take z coho by to bolo, to ma skrátka dlho, v podstate stále.

swojska
2. aug 2014

ahoj maly to ma tak isto.a dali sme ho vysetri, v krvi mu vysla intolerancia, teraz cakame na gastro..ale inho je to aj viac krat za den. niekedy.vasa iba jeden krat alebo reaguje po jedle?